КАУФЛАНД - тема 79 НОВОГОДИШНА 2025

• 19 237
  • 315
  •   2
Отговори
# 285
  • Mostly in my mind
Много ми се искаше да е до края на месеца.
Не,за съжаление.

# 286
Много ми се искаше да е до края на месеца.
Защо?🤔
На мен ми е добре с двойните цени. Не може от лев към евро да свикваме от август до януари, а евро-лев да стои само през януари...

# 287
  • София
Защо?🤔
На мен ми е добре с двойните цени. Не може от лев към евро да свикваме от август до януари, а евро-лев да стои само през януари...
Докато са двете, ще мислиш в левове, по навик. Левовата цена ли гледаш / търсиш сега?
Най-лесно ще се свикне с еврото ако остане само то.

# 288
Ами няма смисъл вече от левовата сума, Долче. Лев в обръщение има до края на месеца. След като не може вече да го използваш в магазина и ще плащаш в евро, защо ти е да го виждаш на табелката?
Предното беше да онагледи и успокои хората, че стока от 1 лв няма да стане 1евро.
И аз мисля като Rebel, след януари няма нужда от двете суми.

# 289
Сега аз знам, че на някой може да му се стори много дребнаво обаче тъй като съм човек който купува основните храни, консумативи и много други неща на промоционални, а не на редовни цени за мен все още е добре да знам дали захарта примерно е на 1,29 или на 1,19 лв.
Някак си окото ми беше свикнало с това, че олиото е 2,49 обаче като го видя на 2,13 знам, че е оферта и естествено ще си купя по-голямо количество, но сега ако ме попитате конкретно колко му е цената в евро не мога да ви отговоря веднага.
Затова на този етап все още се ориентирам като гледам цената в лева и тогава си правя сметката дали масло което идва 24 лв на килограм е оферта при положение, че има и на 16 лв килограма.
Това са ми единствените затруднения в момента и аргументи докато започнем да свикваме защото реално едно е какво гледаш на етикета лв, друго е накрая в касовия бон в евро.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 18:51 от Rosheen

# 290
Ами няма смисъл вече от левовата сума, Долче. Лев в обръщение има до края на месеца. След като не може вече да го използваш в магазина и ще плащаш в евро, защо ти е да го виждаш на табелката?
Няма значение докога има левове в обращение. Аз лично все още си правя съпоставка между цените в лев и в евро и ще отнеме време да свикна с цените в евро.

# 291
Ще правиш съпоставка и ще гледаш цената в лев до момента, в който можеш да плащаш в левове на касата. От февруари като вече не можеш да ги използваш в магазина ще видиш как изобщо няма правиш съпоставки.
И защо ти е след това да я правиш тази съпоставка като такава валута вече няма да съществува. Лично аз не го разбирам.

Rosheen,
Точно в твоя случай, ако остане само едната сума ще свикнеш много по-бързо и ще ти се набие в главата само цената, която те интересува.
 В момента хората превалутират еврото в лев, все едно са в чужбина, не е нужно такова нещо и затова съм на мнение, че няма нужда от цяла година двойно обозначение на цените. Така до август хората ще си превалутират в несъществуваща валута 🤷. Смисъл не намирам аз лично.

# 292
Някои хора намират смисъл, други не. Хората сме различни. Важното е, че вече е решено как ще бъде.

# 293
Елементарно е да се разбере.
Помня цените в левове, така преценявам дали ми е изгодна покупката.
Изобщо не ме интересува , че плащам в Евро.
Морковелка, ако си ходила в чужбина и пазаруваш в Евро, не обръщаш ли сумата, за да прецениш дали е скъпо или евтино?

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 19:09 от Пролетно цвете

# 294
Елементарно е да се разбере.
Помня цените в левове, така преценява дали ми е изгодна покупката.
Изобщо не ме интересува , че плащам в Евро.
Благодаря ти, ти го обясни по-добре от мен.
Но и това е въпрос на навик и на време.
Давам пример, със сигурност знам че Данонино струва 3,29 минавам и го виждам на 2,29.
Прясното мляко в червената кутия 1,99 от 2,79.
Ето това имам предвид.
Цени се помнят. Сега хора които пазаруват на бегом в магазина без да сравняват цени, за тях не мога да говоря.
Но аз още от брошурата вече знам какво ми трябва.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 20:00 от Rosheen

# 295
Е, да вие си знаете. За мен няма смисъл,  за вас се оказва, че има.
Аз лично с нетърпение чакам етикетите да станат нормални и да няма 100 хиляди цени по тях.

# 296
За мен може да няма смисъл, че някой няма търпение по-бързо да се махат двойните цени - както за други пък е непонятно защо аз предпочитам да се запазят още известно време.😃
В крайна сметка, вече е решено как ще е и няма как да угодят на всички.

# 297
За мен също е важно да ги има двойните цени. Не за съпоставка, не се съмнявам в курса, а понеже помня промоционалните цени на моите продукти, да видя дали ще се вдигнат.

# 298
Цените във веригите ще се задържат няколко месеца, докато има двойно означение, и после ще си ги увеличават както им се хареса.
Между другото, много от цените вече се вдигнаха значително. Онзи ден щях да вземам универсалния препарат на Медикс - вече гони седем лева, а лятото последно купувах за четири и нещо. Чиста спекула.

# 299
Редовните цени изобщо не ги знам, следя само промоционалните. Засега не виждам промени.

Общи условия

Активация на акаунт