КАУФЛАНД - тема 79 НОВОГОДИШНА 2025

• 20 823
  • 333
  •   1
Отговори
# 150
ЧНГ на всички!
И благодаря на lenak, че винаги ни публикува новите брошури!😊
Честита Нова Година! Heart
При нас чух от служителка, че само с карта ще  работят селфчек касите след НГ. Дори и тези за смесено плащане.
Дева, пред нашия филиал беше изкарано поне от седмица или две едно табло, където мисля, че пишеше, че през януари ще може да се плаща само с карта на касите на самообслужване. Не прочетох много добре при това положение дали изобщо ще работят и касите за смесено плащане, защото ме интересуваше до края на 2025 г дали ще работят (аз първоначално помислих, че щом има табло, значи още оттогава важи, затова погледнах и отблизо). При нас вчера около 18 часа каси на самообслужване със смесено плащане не работеха (логично).

# 151

След НГ искам само в евро.

Е да, ама ако нямат да Ви върнат в евро, ще Ви върнат в лева и тъй като лева е все още официална парична единица до края на Януари, то нямате право да откажете взимането или да претендирате за евро.
Нямат ли - рестото е в лева. Закона го позволява. Желанията нямат значение.

# 152
Така е. За да не се притесняваме за рестото, с карта.

# 153
Честита Нова Година, на всички пожелавам здраве, щастие и изгодни покупки.
Благодарности и от мен за брошурите.

С карта плащам винаги, когато мога, ако ще и под лев да е сумата, че кешбекът си върви, за разлика от плащането в брой.
Имам останали левове, но няма страшно, още месец може да се плаща в лева, а до края на юни и банките, и пощенските клонове ще обменят без комисионна.

# 154
На мен ще ми се наложи да плащам и в кеш, защото пазарувам и за хора, които имат все още банкноти и монети. И няма как преди всяко пазаруване да ходя на банкомат да вкарвам парите в картата - а и то няма как с малките суми. Ще съм с две портмонета (аз и досега често съм носила по две - едното за монетите), за да не бъркам валутите и така. Може и с три, ако се наложи. Ще оцелея някак.😀
На детето спестяванията също ще трябва да обменя в евро. Оставих това за януари, защото не виждах смисъл да бързам да е до края на 2025 година...🙂

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 17:30 от dolce miele

# 155
За много години! Тука се червя, че още не съм сефтосала новооткрития Кауфланд Relaxed

Като казахте кешбек - кешбекът от пазаруване с карта или от разни сайтове, които връщат процент при покупка от определени магазини - облагаем доход ли е и вписва ли се в годишната данъчна декларация?

# 156
  • София
За много години! Тука се червя, че още не съм сефтосала новооткрития Кауфланд Relaxed

Като казахте кешбек - кешбекът от пазаруване с карта или от разни сайтове, които връщат процент при покупка от определени магазини - облагаем доход ли е и вписва ли се в годишната данъчна декларация?

Нищо, никъде не вписвам в ДД.

# 157
При мен кешбекът е в точки към Уизеър, след като напусне банката се преобразува в евро. Не съм се замисляла дали трябва да го декларирам.

# 158
Търсила съм из нета, мненията са разнопосочни. Последно това си бях запазила:

Скрит текст:

Четох за неработеща кафемашина и рекох да тествам моята, че седи само за украшение напоследък. И като се запъна - бучи, бръмчи, кафе не пуска. Накрая тръгна де, ама някои кафета трудно минават, явно не й харесва как е смляно. Това, което ползвах, е едно ароматизирано от Лидл, хем си знам, че е трудно с него Rolling Eyes
@dolce, забравила съм, че и ти имаш същата. Моята е старичка, но рядко я ползвам. Визията обаче не е мръднала от 2017 насам, тогава съм я купувала от Кауфланд, вечната промоция -50% Joy

# 159
О, да, визията на кафемашината не е помръднала, откакто я помня!😂 Но все пак не визията прави хубаво кафе.😃 Отгоре съм сложила силиконова подложка с дупки за фраер, държа и по няколко чаши.

# 160
Аз бях днес до Фантастико, че само той работи от веригите. Реших да не плащам с карта, защото не ми работи банкирането. Платих в лева и ми върнаха ресто пак в лева, защото момчето каза, че са свършили еврото и до края на деня няма да получат.
В Кауфланд на самообслужване няма да може кеш, само с карта.
Аз нямам левове повече освен днешното ресто, ще видя къде ще ги изразходя. Ще се адаптираме някак.
Касиерите само ги съжалявам, очаквам скандали от утре като започнат да работят и Кауфланд, и Лидл.

# 161
Честита Нова Година! Пожелавам Ви здраве, щастливи моменти с любимите Ви хора, късмет, сбъднати мечти и много спомени!

Ходих аз и им върнах гювеча. Даже и не го погледна женичката на информация. Кафе машината и тя някой ден в близките седмици ще бъде занесена.

Логично е да е невъзможно плащане в кеш на касите на самооблужване. Няма смисъл да се пренастройват за 30 дни само да приемат и връщат две валути.

# 162
След 31 януари пак ли няма да може в евро в брой на касите на самообслужване?

# 163
  • София
След 31 януари пак ли няма да може в евро в брой на касите на самообслужване?
Ще може.

# 164
Новата брошура 2026 ЧНГ!🥂

Веган брошура

Нехранителна брошура

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 01:39 от lenak

Общи условия

Активация на акаунт