🍒 Черешката на тортата - нов сезон 🍒

• 140 909
  • 1 491
  •   11
Отговори
# 1 470
Тоя лигльо ми наду главата. Не понасям хора, които говорят много и без съдържание. Позьор!

# 1 471
Аз харесвам много представянето на Дънди досега. Глътка свеж въздух ми е до тук Черешката за разлика от предишните две-три седмици, които доста ме дразнеха.

# 1 472
Потвърждавам си мнението за Дънди - преиграва, театралничи, в готвенето е напрегнат до нервност... Но се справи добре!
А по време на вечерята защо през повечето време стоеше прав?!? Нямаше ли от къде да намери висок стол като на гостите? 😃
Изненадата с Маца беше за да си рекламира представлението!
Много точки му дадоха, според мен!
Като цяло: Аз давам 15 точки за Дънди😆😆😆

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 21:50 от MoSt new

# 1 473
Браво на Дънди! Справи се идеално. Всичко, което приготви бих яла и обичам! Мислех от Хелса, че се справя по нюх, но той умее да готви, явно вкусно!

# 1 474
Аз съм малко скептична към комбинацията от кисело зеле и кисели краставички, ама щом гостите одобриха, може и да е било вкусно. И май ми се мерна, че в продуктите за руска салата имаше и кромид лук, в едната купичка ми се видяха нарязани кубчета от него, но не чух да сложи лук. Дано да е нямало, че хич не ми звучи вкусно, но пък гостите сериозно превъзнасяха салатата, та вероятно е била добра.
Домашна майонеза супер, ама това близане на тази лъжица и после бъркане пак в съда с нея без да е измита не ми се видя особено хигиенично.
Инак като цяло вечерята му ми хареса и явно успя да създаде атмосфера и да ги нахрани с вкусни ястия.
Тази седмица готвят, та пушек се вдига, браво, най накрая да си дойдем на думата и да сме в темата на предаването.

# 1 475
Домашна руска салата със зелена ябълка е класика. Преди много години като нямаше още готови, за гости и по-специални случаи правехма такава. Тогава зелени ябълки нямаше през зимата, но сорт, който не е много сладък пак върши работа. Ябълката олекотява мазнините, "тежестта" на вкуса. Не напразно има рецепти за свинско с ябълки. Аз също се чудех за киселите краставички, но зелето е само един лист, има сладост и от другите зеленчуци, явно краставичките не са проблем. Какви зеленчуци бяха за сърмите, видях само морковите, че вършех нещо с гръб към ТВ-то. ММ не обича кисело зеле, но може за гости през зимните празници да се направи, не е чак толкова много работа. Хареса ми разядката със патладжан и крема сирене, ще я пробвам. Дресингът също и аз правя такъв със сок от нар /не е точно сок, купувам го от турските магазини и е много приятен/. Единствено десерта не разбрах как се казва, надали ще го правя, защото не обичам сладко, но може за един път да се пробвам.

Като цяло много ми хареса вечерта, хубава храна, идеи за ползване, весела, лека, с добро настроение. Огромна разлика с предишните недоразумения.

# 1 476
Много ми хареса вечерята на Дънди, като ги слушах как хвалят храната ми се прииска и аз да съм там да си похапна. Определено  ще се опитам да сготвя основното ☺

# 1 477
Има някакъв младеж, Станислав ли е, от Хелс Китчън. Брутален диалект пляска, не мога да го слушам.
Да, от Ямбол е. Нищо, че в Xeлс Китчън го изписваxa като Перник (просто защото през последните няколко години живее и работи в Перник). А същият този, въпреки зверския си диалект, беше и 2 години водещ на подкаста на Xeлса с отпадналите.

# 1 478
  • София
Много ми хареса вечерята на Дънди. Направо нещо различно, интересно и ако слушаме гостите и вкусно. Не ме дразни, че говори повече. Показа отношение към храната. За разлика от вечерята на Златка, която като цяло беше доста скучна. Днес тя направо почервеня от завист, че всички хвалят Дънди. Гледаше десерта като луда, готова да метне домакина.

# 1 479
Тоя лигльо ми наду главата. Не понасям хора, които говорят много и без съдържание. Позьор!
Точно казано! Празнодумци с логорея не понасям и аз.  Онзи вентролога е същата история. И Ненчо Илчев, и Димитър Рачков... И си мислят, че са много забавни!

# 1 480
Браво на Дънди, хареса ми как се справи, почти всичко ще пробвам по неговия начин, без облизването на лъжицата. 🤪
И той се справи с увереност и лекота, чисто и спретнато.
Кисело зеле и кисели краставички- типична зимна комбинация, особено за хора, които обичат туршии и ферментирали зеленчуци.
Апартаментът е негов, да. И при предното си участие  беше в него, все още ергенска квартира по онова време.
Май сефте имаме 80 точки, поне за този сезон?

# 1 481
И на мен ми хареса Дънди - и как сготви и ястията. Никога не съм яла други сарми, освен класическите, но съм чувала, че са много вкусни и само с месо, завито в зелев лист. Със зеленчуците сигурно е още по-вкусно, бих пробвала. Аз също правя руската салата със кисела ябълка, става много свежа. Аз я правя само със зеленчуци, без шунка и варени яйца. Това, което ме заинтригува е десертът. Не съм го чувала, но изглеждаше много вкусен, особено с малините. Ще потърся рецепта и ще го направя. На мен ми е симпатичен Дънди, артистичен е. По-приятно ми е да слушам неговите ненатоварващи брътвежи, отколкото как Златка си храни детето.

# 1 482
  • София
Много ми хареса Дънди. От всички бих опитал с кеф. Гостите видимо останаха предоволни. И атмосферата беше много добра, изобщо отлично се представи. Но тази седмица и самите участници са такива, че са много ларж. Нека има позитивизъм, че ми писна от предните седмици. Тази седмица ще компенсира всичко. Simple Smile
Според мен поне още един участник ще чукне 60 точки. Може би Станислав и шеф Манчев пак ще решава.

# 1 483
Дънди се справи перфектно с вечерята.
Когато ми се приготви докато гледам и ми иде да си запиша рецепта да я пробвам, това е сигурен знак, че някой се е справил отлично. Много искам да пробвам магическия кейк. Даже бях решила да търся рецептата в интернет, макар че ми се видя сложен за готвене. Сармите му също бяха уникални. Браво на Дънди! Те актьорите - това правят по принцип - правят се на интересни със смешки и шегички - за справка Кадиев или Гладнишка. Въпреки това Дънди е преди всичко добър човек, домакин и готвач и го доказа в Черешката. Браво на него!

# 1 484
  • София
Много ми е забавен Дънди и се представи достойно.Тази седмица е приятна за гледане определено.
Златка ми се вижда някак състарена и тъжна.

Общи условия

Активация на акаунт