Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 9 053
  • 412
  •   2
Отговори
# 405
Ние карахме курса при https://firstaidbg.com/, много беше добре с тренировки с манекени. Ние бяхме на курса, който е два часа след работа, имат и съботен, който е по-дълъг, към 5-6 часа.

Наистина си струва според мен, за да знаеш какво да правиш. Аз миналата година март взех книжка и бях на курс по първа помощ и имаше неща, които бях забравила, така че и аз препоръчвам Simple Smile

Аз съм се записала и на курс по раждане и два за грижи за новородено с Ася Демирева.

Едит: не сме обсъждали нищо за тези масажи на перинеума. Другата седмица пак съм на тонове, записвам си да питам.

# 406
AllegraA, много полезна информация споделяш. Благодаря!

# 407
Благодаря  много за изчерпателните обяснения,наистина много полезна информация!
Здравейте, момичета, тези брадавички/пъпки около зърното (по потъмнялата ареола) са нещо съвсем нормално Simple Smile Не само не пречат, но и помагат на бебето да се ориентира по миризмата, която отдават (която в никакъв случай не е силна или неприятна. Потъмнялата ареола привлича зрението, а “образуванията” привличат обонянието. Всъщност млечните жлези са видоизменени потни жлези. Не ви е нужен чак такъв детайл, ще обобщя, че както промените в матката са огромни и видими, така и тези с гърдите. Ако още не сте си купили сутиени за кърмене, вземете около 2 размера по-големи от типичния ви 🤗

За масажа на перинеума - правила съм с първата бременност с бадемово олио (всяко базово масло върши работа), но не мога да преценя дали е имало смисъл, защото ми направиха епизиотомия 😅
Втория път не съм масажирала, нямах разкъсвания.
Вероятно е до кожа, т.е. синтез на колаген както със стриите, но в хода на раждането вече е по-важно да ви го правят (правила съм го и с контактен гел за ултразвук). Опитната акушерка вижда кога със сигурност ще настъпи разкъсване (има едно специфично побеляване на кожата точно преди главата да се роди) и спрямо собствения си усет или политиката на болницата прави или не епизио/перинеотомия или оставя да настъпят спонтанни разкъсвания.

И тук да си добавя личното мнение - ако сте първораждащи и лежите в литотимичната позиция (по гръб) при напъните, външни разкъсвания ще настъпят в над 80% от случаите. Само ако сте еластична кожа, без епидурална упойка и съответно с добра чувствителност към позивите за напън - няма. Познавам и такива жени 👍🏻

# 408
Здравейте момичета! След няколко дни ми е секциото, ноо направо умирам от страх... от това, че няма да си усещам краката, че мога да получа паник атака, да ми падне кръвното и да ми стане замаяно и прочие..😥 От както ми казаха на коя дата ще ме оперират не мога да спя, само за това мисля.. Моля ви тези от вас, на които също им предстои скоро , да ми кажете как се чувствате , същото ли е илии? Оф не знам вече. Побърках се тотално!🥴

# 409
Аз ще се пробвам да те успокоя, въпреки че досега не съм раждала и аз се страхувам -като се глася за нормално раждане и не знам кога ще започне. Нека да мислим положително , понеже термина ми е 1 февруари,  аз съм и в януарската група - там има вече много родили и по двата начина , всеки се страхува, но ще мине и това. Аз се опитвам да не се притеснявам предварително,  като му дойде времето тогава да охкам и пъшкам ,че ще трябват сили и психически. Хубавото е ,че ще имаш упойка, и после ще гушкаш бебче, най_най хубавото, ама какво да се прави ,трябва да се премине все пак отнякъде😊

Здравейте момичета! След няколко дни ми е секциото, ноо направо умирам от страх... от това, че няма да си усещам краката, че мога да получа паник атака, да ми падне кръвното и да ми стане замаяно и прочие..😥 От както ми казаха на коя дата ще ме оперират не мога да спя, само за това мисля.. Моля ви тези от вас, на които също им предстои скоро , да ми кажете как се чувствате , същото ли е илии? Оф не знам вече. Побърках се тотално!🥴

# 410
И моето е след няколко дни, и се чувствам по същият начин. Не ми е първи път, но съм още по-притеснена. Не спя, изнервена съм, драматизирам или мълча, или съм жертва, и не ми се говори с никой. Не съм казала на никого, за да не ми  звънят бабите, допълнително да ме занимават с всякакви подробности и терзания. Даже нямам сили и желание да си подготвя багажа за болницата. Моите спомени от спиналната упойка не са хубави и това ме травмира още повече. Бебето в понеделник беше 3.600 кг. и от една страна се чудя още колко ще качи, а от друга се притеснявам дали пък не е рано за раждане. Доктора е категоричен, че трябва да родя по-рано, заради увеличението на водите, та не знам…странно чувство

# 411
Нашите пък знаят почти всички (най-близките), защото така даже ми е по-спокойно,  звънят ми говорим си , дават ми кураж. Само съм им казала на датата за секциото никой да не ми звъни и че аз самата като родя ще се обадя на всички да съобщя живот и здраве.🤯🙊 Някак си ми е напрегнато, опитвам се да се успокоя,  даже гледам клипчета в ютюб влогове от раждания (секцио) и малко или много ми действия добре , гледам как им е бил престоят в болницата от деня на приема до деня на изписването. Даже мисля и аз да си влогвам.. ей така за себе си.. да си го гледам после 😄🫣🤔

# 412
  • 🌊
Ние датата я казахме веднага след като беше сигурна. Подробно съм разяснила процедурата и тайминга на семейството.
Не знам защо, около 35 седмица много ме треснаха хормоните и се притесних сериозно от операцията, че може да стане нещо, че аз каква майка ще бъда и т. н.
Сега ми е някакво абсолютно спокойствие, но първо, че много говорех с АГ на прегледите, багажът ми е готов, за пореден път се убедих, че съм си избрала най-добрата болница за мен и съм направила всичко възможно нещата да са добре. Отделно майка ми се успокои като разбра, че аз ще имам около 10-15 шева срещу нейните 40-50 от естествено раждане и това спокойствие ми помага.

Много ми помогна това и да спра да чета фейсбук групи, защото там всекидневно жени като мен са наричани фукли, фръцли, лигавета, лоши майки и подобни. Някои хич не си усещат фанатизма и това примерно на мен почна да ми се отразява негативно към кърменето.

Общи условия

Активация на акаунт