За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 7 229
  • 373
  •   1
Отговори
# 105
  • Русе
Shine on Me и за мен е лежерен , спокоен, съвременен сериал. Без убийства и  генерални сътресения. Напълно в реалната ни действителност. Продуктово позициониране? Че в кой сериал липсва?!
Сравнявам неволно "Светлината" с "Най-хубавото нещо" - съвременни, с хубави артисти (и двете момчета са ми любимци), с почти аналогичен сюжет - какво могат повече да ми предложат сценаристите? За химията? Колкото беше в единия сериал, толкова е и в този. Аз гледам играта на момчетата, после на момичетата - Сон Уейлон не го виждам като бастун - има изключително говорещи очи. А Линхе си е бастун, който гори и пари...Simple Smile
Мей си я възприемах като "малка мишка в ъгъла", обаче...една  Вълшебница я е посочила в вълшебната си пръчица. Simple Smile Това момиче ще расте! Дай, Боже!
"Чайните церемонии" с Мин Хао почнаха да ме изморяват - там няма край! Сериалът започна с една идея, после премина на друга и не виждам кога, а и защо трябва да се връща в началото. Най-вероятно ще го зарежа...
Започвам корейския "To my beloved thief"/Моят любим крадец и се надявам на хубави емоции със сладура Мун Сан-Мин. "Пепеляшка и Принца"...Йохоуууу!...Дали ще мине без рози и еднорози?!...Wink

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 20:30 от winona

# 106
  • пустинен пъпеш
Изгледах и изслушах качените от Dani откъси,изпълнени от Сяо Джан(не се лъжа,надявам се,харесвам изпълнението му на  Faded),и както се любувах и на песента,и на безупречната снежнобяла зъбна редица,и на вживяването му при изпълнението с изненада открих леко дрезгавееща бленда в гласа му в четвъртия откъс,каквато не се забелязваше в по-големите три.
Учудващо след няколкодневната ми пауза от азиатски сериали днес се опитах да продължа с 19 еп. на Shine on Me,но вместо него потърсих нещо друго за гледане,а преди това ми беше забавен.
А аз имам няколко много харесвани сериала с Линхе в главна роля.Намирам Сон Уейлон за интересен с фатално пламтящите му очи(понякога и мъничък детайл излъчва романтика).

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 20:18 от rududu

# 107
Сон Уейлон освен красотата, има и още един безспорен талант - успява да се набие винаги в изключително тъпи сериали. След In a class of her own нито един не става за гледане, евентуално със сериозен компромис Everlasting Longing. Shine on me за мен буквално няма сюжет, стандартна история и пълна скука. Тази година и едно фентъзи с него се очаква - The eternal fragrance, но аз вече нямам надежди.

На 9 януари (официално потвърдено) започва Love between Lines със Chen Xing Xu. Много интересно звучи сюжетът.

# 108
  • пак на Рив Гош
Да, вече го има и във Viki, в рубриката "предстоящи" (ако някой ще го гледа оттам). И аз му възлагам големи надежди, дано да ги оправдае.

# 109
  • вятърничава
Роца, този фар и това пристанище Two Hearts
Скрит текст:
Дали ще видим и къщата на любимата баба?

# 110
  • пак на Рив Гош
Надявам се, тя нали е баш срещу фара и пристанището 😍:
https://maps.app.goo.gl/M6vfU1BMscss135r7

# 111
Най- после я дочаках, по-точно от 13 януари. Драма по исторически събития .Swords into Plowshares
https://dzen.ru/a/aUv8DoCIY1oDlmbn

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 22:10 от Danifin1

# 112
  • Хасково
Изгледах един епизод от китайския Sweet Trap.
Стори ми се приемлив, но на втория се отказах.
Този актьор е симпатичен, но все един такъв намръщен, не ми е особено приятен.
Историята пък тръгна в лигава посока, като детско сериалче.

Здравейте, първият китайски сериал, които изгледах е с тези двамата актори Speed end Love и така се зарибих по китайските сериали, така стигнах и до тази тема. Надявам се от вас да полу4а инфо за други хубави филми.
П.С... А с музиката от филма ставам и лягам

# 113
  • гр. София
Добре дошла, Ansi_S! В тази тема обсъждаме корейски и китайски сериали и без съмнение ще си харесаш. Имаме планирани за много години напред Joy , но те все излизат нови и нови Simple Smile Joy

# 114
До тази Коледа не бях гледала корийски или китайски сериал, като изключим първия сезон на Squid Game преди 3-4 години. Не знам как се случи, но от тогава /от Коледа насам/ изгледах няколко /все корейски/ и съм тотално очарована Simple Smile Толкова съм щастлива, че ви откривам за да черпя вдъхновение и препоръки за нови заглавия... Изгледала съм Bon Appetit, Your Majesty, King the Land, Busines Proposal /с превъртане на места/, двата сезона на Alchemy of Souls... Вчера довърших Crash Landing On You, който за сега ми е на първо място в личната класация. Моля, препоръчайте ми кой да е първият ми китайски сериал! Знам, че имам да наваксвам много, но все трябва да се започне от някъде ...

# 115
Queen L и Ansi_S , надявам се при нас да намерите това което ви вълнува, както всички нас.
Queen L за да ти препоръчаме китайска драма трябва да ни дадеш повече насоки и какъв тип харесваш.
Ansi_S Музиката е неразделна част от драмите и не само.
Като се замислих, тук споделяме не само новини за драми, но и музика, история, клюки и всякаква друга любопитна информация от Азия.

# 116
Напоследък се усещам, че избягвам много тежки и драматични филми/сериали. Crash Landing On You като че ли беше доста добре подправен за моя вкус - драматичен, но и забавен в същото време, с интересен сюжет, без много клишета /не че нямаше/, перфектна химия между актьорите, хепи енд...
Да, ясно ми е, че сериалите не могат да се гледат без човек да има някаква обща представа за културата и бита. Много неща ми правят впечатление и допълнително си ги проучвам Simple Smile Стигнах до там да разучавам националните им носии и какъв цвят са косите на корейци, японци и др.азиатски държави... Няма да се излагам повече, но може да се каже, че бавничко напредвам не само със сериалите Simple Smile 

# 117
  • Хасково
Благодаря за топлото посрещане момичета! Аз като се замислих последния сериал, който изгледах беше "Дневниците на вампира "/ преди 13 години/.
Сега съвсем случайно в Instagram ми попадна клипче на филма Speed and love и така започнах да го търся , но се оказа трудно да сваля китайски филм с превод /все пак успях/ и много ми хареса. с
С една дума аз харесвам- романтика , химия между героите и нещо загадъчно Ще се радвам да ми препоръчате някой. Освен това моля споделете от къде се свалят или ги гледате онлайн но с бг субтитри.
Благодаря

# 118
  • София
Ansi_S, Queen L,
Сега ще учудя всички, защото аз така и не го догледах, но може би Love Between Fairy And Devil ще ви хареса. Ако търсите фентъзи, романтика и без големи драми. Или Ashes Of Love.
Love Is Sweet пък на мен ми е много сладък, лигав, забавен, лек, без да се замисля особено човек, с химия между двамата - това от съвременните.
Всъщност, аз много си бях харесала My Girlfriend Is An Alien. И той е от леките и лигави ако не ви трябва да мислите много и понасяте лигави героини. Grinning
The Oath Of Love също ми харесва от съвременните романтики, въпреки че има малко драма там.
От костюмните още The Glory и The Double, но там не гарантирам как ще възприемeте края.

Ansi_S, за гледане онлайн с бг субс виж на първа страница линковете за Playtube.

(И да си пробутам пак двата ми любими сериала - Till The End Of The Moon, който май само аз харесвам, но за мен е много романтичен Grinning и The Untamed, който не е романтика, но пък е страхотен сериал за доброто и злото, има и малко детективска история, фентъзи - него може би само аз и Тuon го харесваме)

# 119
  • пак на Рив Гош
QueenL, Ansi_S, добре дошли!

С една дума аз харесвам- романтика , химия между героите и нещо загадъчно Ще се радвам да ми препоръчате някой. Освен това моля споделете от къде се свалят или ги гледате онлайн но с бг субтитри.
За гледането - погледни в първия пост на темата, има информация къде може да се гледат голяма част от сериалите, включително и с български субтитри.
Тук в темата, всяка от нас гледа на различни места, та ако ви интересува някой сериал, питайте, ще помагаме, където можем.

Китайски сериал с романтика, хубава химия между героите и нещо загадъчно - Mysterious Love (2021), Reset (2022), Filter (2025). Имам в запас и препоръки за романтики с хубава химия, ама без загадки... при нужда.

Корейският Spring Fever - първият епизод започва добре и много ме радва. Засега. 🤞
bb6, Главната може да се окаже комшийка на любимата баба - като изтича малко надолу по улицата от къщата си, се оказа на пристанището с червения фар. А пък хазяйка и е любима аджума Jin Kyung (чиито синове-близнаци в сериала май се казват Де-Хан и Мин-Гук... ще трябва да се върна да го чуя отново 😂).

П.П. Елза вече е споменала за линковете в първия пост, ама няма да трия. И аз харесвам The Untamed, ама по-малко от вас с Tuon 😂

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 23:14 от Роца

Общи условия

Активация на акаунт