За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 7 777
  • 390
  •   1
Отговори
# 90
От два-три дни гледам Glory. Не е лош въпреки малко мудното действие. Харесва ми, че в него се разказва за чая, история традиции, начин на приготвяне и т.н. Почти в края на всяка серия дават интересни факти свързани с чая.

Това е вторият сериал, който гледам в рамките на две седмици, със същата концесия.
Ето този Riverside Code at Qingming Festival и в него в края на почти всяка серия има малко любопитни факти.
Другата драма с Hou Ming Hao, която започнах, но зарязах, за сега е по-скоро приказка фантастика  и е малко детинска. Ще си я оставя за следващият път ,когато изпадна в умопомрачение LaughingStuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 17:11 от Danifin1

# 91
  • пак на Рив Гош
Благодаря ви, момичета! 🤗
bb6, и аз се сетих за героинята на Минка в Her Private Life. Засега сериалът върви добре, надявам се само да не провлачат 12 епизода в съдебни битки. Айдълчето е готин, аз харесвам и приятелчето й от приземния етаж.

Тези дни гледах трейлъра на сериала с Любимия Ю, предвиден за март месец (Phantom Lawyer). Изглежда доста хаотичен и ако сценаристите са пили правилните хапчета има потенциал да се люшка между комедия и мелодрама.

Тази вечер ще наваксвам с тазседмичните епизоди на Love Me и Taxi Driver.

# 92
Роце като си почнала адвокатските вече върви и The Judge Returns с Ji Sung - има интрига.
Не мога да реша от една серия дали ми харесва To My Beloved Thief.
Догледах и последните две серии на този  с Пако Surely Tomorrow и ми се прииска и на мен топло испанско Nature Sunny

# 93
  • вятърничава
Дани, Surely Tomorrow става ли за гледане? Като спомена Пако и много ми се догледа нещо с него.

# 94
Дани, Surely Tomorrow става ли за гледане? Като спомена Пако и много ми се догледа нещо с него.
По вашите критерии лека романтична драма.

# 95
Роце като си почнала адвокатските вече върви и The Judge Returns с Ji Sung - има интрига.
Епизод 1 беше скучен. ОК. Може би скучен не е точното определение, но си е стандартен въвеждащ епизод, но все пак реших да видя еп.2 и не съжалявам. Много ми хареса. Кучето се отърва от каишката и ще има шанс да живее живота си както иска, също да упражнява професията си както иска и беше забавно от момента в който се върна, защото се превърна в някакъв шантав съдия, които знае бъдещето.

# 96
Започнах Idol I и съм до средата на втори епизод. Мисля да продължа да  го гледам. Хубав ден!

# 97
  • България
Изгледах един епизод от китайския Sweet Trap.
Стори ми се приемлив, но на втория се отказах.
Този актьор е симпатичен, но все един такъв намръщен, не ми е особено приятен.
Историята пък тръгна в лигава посока, като детско сериалче.

# 98
I Dol I с превод на български от вещичките.

Nice to Not Meet You също с превод на български при вещичките. Преведен е целият.

# 99
Този филм за Съдия ДИ съм го пропуснала ,  поправям  този пропуск  Wink
https://www.youtube.com/watch?v=4bOZ4OuYTyw

# 100
  • пустинен пъпеш
Честита Новата 2026 година със закъснение и от мен ! Здраве и множество заслужаващи гледането сериали.
Трябва да понаваксам новоизлезли еп.на сериалите които следя,а и да си избера и от януарските такива.

# 101
  • вятърничава
...
bb6, и аз се сетих за героинята на Минка в Her Private Life. Засега сериалът върви добре, надявам се само да не провлачат 12 епизода в съдебни битки. Айдълчето е готин, аз харесвам и приятелчето й от приземния етаж.
...
Да, как забравих да го спомена, като той ми изглежда най-симпатичен и нормален, не е обременен от слава, его и прекалени амбиции. Същото се получи и с Dynamite Kiss, който започнах вчера и за няма и 2 дни преполвих. Приятелят на гл. героиня от детството, който естествено живее в нейната къща, но този път е на горния етаж Joy е толкова симпатичен, сладък, нормален - да се чуди човек как така на тези жени им се падат по двама (поне) готини, красиви, грижовни и емпатични мъже. И този, който е до нея цял живот тя не го забелязва и изобщо даже не подозира, че е влюбен в нея. Такива жени не заслужават по двама свестни мъже! Добре, че се появяват други жени и го оценяват. Край, оплаках се Joy Сега ще хваля - хубав, забавен сериал, приятен и ненатоварващ, като за празнични почивни дни. Няма да се превърне в най-любимият,, нито да са най-любимата ми  двойка, когато ми стане прекалено захаосано го редувам с I Dol I.

# 102
Shine on Me (2025 - 2026) е едно голямо нищо.
Ще го довърша заради Zhao Jin Mai.
Сценарият е съсипан. Имам чувството, че са се чудили с какво да запълнят екранното време и са го запълнили с глупости.
А възхвалата на китайските чудеса е нон стоп - соларни измишльотини, ски курорти, ски екипировки, велики медици и болници, корпорациите правят партита и награди на работниците, инстантни нудли и т.н. почти всеки епизод рекламира по нещо ново в сценария.
Химия няма между главните.
Song Wei Long и тук стои като бастун на екрана.
И този сериал бие рекорда по бързина на субтитрите ...

# 103
  • пак на Рив Гош
Ще, ще, ама нека първо да ми свърши таксиметровият шофьор, че да ми се отвори място в графика 😂 (времето е кът и местата са скъпи 😂😂😂)

Приятелят на гл. героиня от детството, който естествено живее в нейната къща, но този път е на горния етаж Joy е толкова симпатичен, сладък, нормален - да се чуди човек как така на тези жени им се падат по двама (поне) готини, красиви, грижовни и емпатични мъже. И този, който е до нея цял живот тя не го забелязва и изобщо даже не подозира, че е влюбен в нея. Такива жени не заслужават по двама свестни мъже! Добре, че се появяват други жени и го оценяват. Край, оплаках се Joy Сега ще хваля - хубав, забавен сериал, приятен и ненатоварващ, като за празнични почивни дни.
Анджък!
Непоискан съвет - гледай епизоди 12-13 и три четвърти от 14ти с половин око 😉
Скрит текст:
А като каза, че се появяват други жени, които оценяват неоценените от Главната приятели, се сетих за една от любимите ми реплики от култовия филм "Когато Хари срещна Сали": "Идеалният да теб мъж може да е тук в момента и ако не го грабнеш, някоя друга ще го направи и ти ще трябва да прекараш остатъка от живота си, знаейки, че друга е омъжена за твоя съпруг"

Shine on Me мен пък ме забавлява. Главните са ми симпатични, родителите са адекватни, второстепенните герои биват, няма големи драми, припкат еднорози и на човек му остава да си остави мозъка на нощното шкафче и да се развлича. Естествено, няма как са минем и без прослава на някой отрасъл на китайската икономика, в случая слънчевите панели, но можеше да е гейминг, ИИ, напреднали методи за клинична диагностика, авиоинженерство, преводи, традиционни занаяти... не е като да не сме ги виждали досега 😂.

Тази вечер ще погледна и започващия Spring Fever. В събота Ан Бо Хюн и И Джу Бин гостуваха в кафенето на Любимия Ю и бяха големи сладури. Ще очакваме пасторално-морски романс (споменаха, че голяма чест от сериала е сниман в Похан, същия град, където е сниман Hometown Cha-Cha-Cha, между другото).

# 104
https://www.instagram.com/reels/DScow9kiTIC/

Покрай всичко друго ,което гледам в момента, вчера попаднах на доста заглавия за Сидия Ди, които не съм гледала. Сега съм си ги заредила и ги почвам едно по едно, но от днес вече съм с време кът ,да да видим как и кога ще ги изгледам.

Общи условия

Активация на акаунт