За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 5 473
  • 275
  •   2
Отговори
# 195
Да, точно така, по правилата. 
Prinx, Love Between Lines  току-що започна, от 28 епизода са излезли едва 6 ( по 2 на ден). Текущо можем да изразим мнение "интересен ми е" или "това не е моята бира", но не и да обобщаваме и разказваме действия. Такова е правилото тук .

# 196
  • вятърничава
Не съм запозната подробно с правилата, карам на интуиция и по подразбиране от доаените в темата/те. Може да се споделя сюжета и развитието на сериалите и филмите, но да е в скрит текст и да се предупреждава, че е спойлер. Така всеки решава да чете или не какво се е случило. По този начин и тези, които не гледат и не се интересуват от упоменатия сериал, просто ще го подминат. Не е проблем да се споделя открито дали ви е харесал, но без подробности за сюжета и финала.
Например вчера гледах Dream, хареса ми, не ме разочарова. Корейците умеят да съчетават смешното и тъжното с точната доза самоирония, за да ни хванат за зрители. Пак Со Джун и АЮ са чудесни в тези роли, такива искам да ги гледам. Знам си го него, ролите на спортист му пасват идеално, че и футболни финтове показва. Цялата палитра от персонажи и актьори ми хареса. Това, което ме спираше да го гледам толкова време бе лошото качество в плейтюб с бг превод, надявах се, че ще го оправят. Това не ми попречи този път.
Скрит текст:
Пак Со Джун е футболист, който прави издънка на един мач, а на пресконференцията е провокиран от един от репортерите, който го разпитва за майка му и не малко го понаби. Затова е отстранен от отбора, нужни са му пари и го убеждават да изчисти имиджа си, като стане треньор на корейския отбор за бездомни и да ги подготви за Световното първенство по футбол за бездомни Joy Идеята на млада сценаристка (АЮ) е да направи филм, тя снима през цялото време, а бездомните са големи скици, всеки със своята история.
До колкото разбрах е по действителен случай. И най-накрая ми се изясни що не си пият редовно хапчетата корейските сценаристи, няма пари за лекарства, там животът е скъп, знаете Joy ама за соджу и бира винаги се намират:thinking:

За гледащите тв, днес по Nat Geo от 16ч ще има док. филм за Южна Корея.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 14:15 от bb6

# 197
Завърших третата серия на “Моят любим крадец”. Нещо ме губят. Актрисата ми изглежда като на 40 години. А младежът на 20. Не разбирам интригата.
https://www.facebook.com/reel/26430917303174957/?fs=e&fs=e

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 14:56 от victoria vassileva

# 198
  • гр. София
Не съм гледала 3 епизод на "Моят любим крадец ". Харесвам тази актриса от "100 days my prince " . По отношение на сегашния сериал още от първа серия в дорама.тв се коментираше, че защо на млади артисти се избират по-възрастни партньорки. Проверих, разликата им е 5 години, той е на 25, тя на 30. Не е фрапираща разлика.

# 199
  • пак на Рив Гош
За спойлерите - да, идеята е да не се дават индикации как се развива действието, особено по епизоди, в прав текст, защото някои потребители не обичат да знаят предварително какво ще се случи (особено ако сме няколко да гледаме един и същи сериал и някоя от нас изостава с епизодите).
Примерно, за текст от типа: "В 7ми епизод, Тя стана сутринта, с махмурлук, изпи от чудодейното лекарство, което Той предвидливо беше оставил на нощното ѝ шкафче, след като я беше донесъл на гръб до къщичката на покрива. След което се оказа, че няма копи вкъщи, та мушна едно Копико за досъбуждане. На обед ѝ звънна Майката на Той и поиска да се видят в едно кафене, и ѝ предложи пари, за да се разделят и когато Тя отказа, ѝ лисна една чаша вода в лицето. Вечерта се видяха с Той, Той разбра, че нещо не е наред и най-накрая я хвана за ръката и май ще я целуне в следващия епизод, сред падащите вишневи цветове", молбата е да бъде сложен в скрит текст и с предупреждение за спойлер.
Но, примерно, човек винаги може да каже, че Брата на Главната го нервира с детинските си капризи и има неистовото желание да му издърпа ушите.

Цитат
Ха, рокерската група се увеличава Guitar Сигурно има и други скрити лимонки, но си траят.
Не се срамувайте да си признаете Joy
------------------------------------------------------------------------
Започнах Surely Tomorrow така между другото, ама голям смотльо е Park Seo Joon там. Поне в първите епизоди. Май не съм го гледала до сега в такава роля. Протестирам и искам да ми върнат шефа на секретарката Ким, мъжът его с главно Е и мъжът стилен костюм.
Без да забравяме и "аурата" с главно А Joy
Surely Tomorrow засега ми е на "педал" някъде на 20-30тата минута от 1ви епизод, когато... заспах. Още се колебая колко епизода шанс да му дам.
Не знам дали мога да се броя към "лимонките". Имам тежко минало на хард- и хеви- фен в тийн-години, а и досега не отказвам някоя и друга качествена жица. С уговорката, обаче, че за мен развитието на музиката е спряло някъде към 1995та година... което може би обяснява защо си падам по трот Joy.

Щом е за VR, много ми се ще да го гледам, обаче съм "на нокти".

Аз писах подробно в темата, миналата година открих един, от 2019 година и така ми беше повлиял,
--------------------------------------------------------------------------------
Та за новия за виртуалната реалност,  как свършва?  Кога приключва?
Аз пълнежа сигурно няма и да го гледам - обаче ме интересува от технологична гл.точка какво ще покажат.  
Prinx, кой е сериалът от 2019-та, че ме заинтригува?
Не влагай големи надежди за ВР откъм технологична гледна точка в Love Between the Lines. От показаното досега, играта си е като част от сериала, с декори и тук-таме CGI, само дето костюмите на гериоите са от Републиканската епоха (или в този стил) и така се прави разликата между играта и реалността в съвременен Шанхай. Не е като, примерно, в The King's Avatar, където си имаше цели партии MMORPG и тонове анимация. Та, ако искаш да го гледаш заради технологията и да пропускаш романса, не мисля, че това ще е твоят сериал.
Но пък Chen Xing Xu стои тооооолкова добре във военна униформа:

(с това потвърждавам, че оставам зрител)

Снощи догледах Taxi Driver 3 - колкото и да харесвам екипа на Rainbow Taxi, смятам, че нямат нужда от 4ти сезон, три са му напълно достатъчни. Но пък третият сезон ми задържаше вниманието до края.
Имаше някои много забавни правъплъщения на И Дже Хун, специалните ми комплименти отиват за това:
https://www.instagram.com/reel/DSjVWMjjKak/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Дне ме очаква последният епизод на Shine On Me - краят му е предизвестен още от началните надписи. Сериалът през цялото време беше купища захарен памук и припкащи еднорози, но 36 епизода са му множко. Можеха да поберат всичко в 30... или по-добре - 28. Главните ми бяха симпатични, Третото колело беше... Трето Колело, родителите и от двете страни бяха нормални (рядкост за китайски сериал), Тя не беше Гугутка, хареса ми динамиката ѝ с Брат'чеда. Сега, човек трябва силно да примижи с едното око и да пропусне покрай ушите си цялата прослава на китайската индустрия за слънчеви панели
Скрит текст:
(ако още към средата не сте разбрали, че правителството субсидира поставянето на панелите и развитието на вътрешния пазар, значи много силно сте мижали Joy). Но поне е по-добре от кадри с китайското знаме по 2-3 пъти на епизод (както се случва, когато Главният е военен или пожарникар).
Та, ако ви се гледа сериал, в който не става нищо особено, освен да пърхат пеперуди, с приятни за гледане Главни и пълен покой за мозъка, може да го изгледате. Веднъж. Може и на скорост 1,25х Joy

От рубриката "странични занимания" - тайните на двореца Gyeongbokgung:
https://youtu.be/Zh0nkue4bxA?si=V5MmloeWPclKPygS

# 200
  • гр. София
Роца, благодаря за снимката на Chen Xing Xu. Да, много му отива униформата Simple Smile Щеше да е хубаво повече да му се радваме Simple Smile

# 201
  • България
Изгледах Strange Tales of Tang Dynasty II To the West.
Първи сезон ми беше много интересен, но тук имаше епизоди, които не ми допаднаха и писах оценка 9,5.
Има трети сезон, четвърти сезон...
Сякаш ми става много, а и отношенията между главните въобще не се развиват.

# 202
Първи сезон ми беше много интересен, но тук имаше епизоди, които не ми допаднаха и писах оценка 9,5.
Напротив, развиват се. На мен ми харесаха и останалите сезони. Само се ядосах малко на последният сезон, който е във формата вертикална драма, никак не харесвам този формат.

# 203
  • вятърничава
Роца, ето ти един спойлер на Surely Tomorrow https://www.instagram.com/jtbcdrama/reel/DTVa7Cuj1Lc/?hl=bg, който да те подбутне да догледаш, та да не съм сама и да ги опл... тъй де обсъждаме Wink

# 204
Аз заради това преди дни казах Smile
Догледах и последните две серии на този  с Пако Surely Tomorrow и ми се прииска и на мен топло испанско Nature Sunny

# 205
  • България
Напротив, развиват се. На мен ми харесаха и останалите сезони. Само се ядосах малко на последният сезон, който е във формата вертикална драма, никак не харесвам този формат.
Имам предвид отношенията между главните герои в сезон 2.
Какво точно се разви?
Скрит текст:
Обичал я, но му било рано да се жени.
А, да.
Купи ѝ една рокля. Развиха се. Smile

# 206
Имам предвид отношенията между главните герои в сезон 2.
Какво точно се разви?
Скрит текст:
Обичал я, но му било рано да се жени.
А, да.
Купи ѝ една рокля. Развиха се. Smile
Какво да ти кажа, китайски разбирания Laughing Поне започнаха общ бизнес , ще видиш в следващия сезон, значи има някакво развитие Stuck Out Tongue Winking Eye И поне тук никой от тях не умря Smile

# 207
  • София
Grinning Да започнат общ бизнес е едно от най-романтичните неща за китайците и явно висша форма на отдаденост към връзката. Явно това го броят за развитие. И на мен са ми предлагали така да почваме общ бизнес. Joy

# 208
  • България
Ахааа, работата значи става дебела. Joy Joy Joy
А има ли някакъв финал след сезон 4.

# 209
Не, дори след 5 част има отворен край.

Общи условия

Активация на акаунт