За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 6 559
  • 331
  •   1
Отговори
# 315
  • България
Само да кажа, че ако двамата умрат щастливо за мен не е китайски финал. То това си е направо щастлив финал.
Моят китайски е, когато умре само един от двамата.
Но приемам общото мнение и добавям двамата щастливо умрели към китайския финал. Bowtie

# 316
  • вятърничава
Привет, току що започнах,,Как се превежда любовта ,,. Харесвам актьорите, надявам се да не е някоя разтеглена боза, но след тежката английска поредица  ,,Кухата корона,, нямам против нещо леко. Само ако може без амнезии,  измислени страдания и рибешки целувки. Ако липсват спъването и спасяването съответно, както и чадър над нея в проливен дъжд, ще си скъсам ризата  Stuck Out Tongue Winking Eye
От мъка или от радост? Stuck Out Tongue Winking Eye

bb6, ще те зарибим с китайските сериали, както е тръгнало
Не възлагай големи надежди на мен. Корейците ме ядосаха с Dynamite Kiss , вчера догледах последните 2 епизода и ти беше права. Хареса ми единствено танца накрая. Сериалът избухна в началото силно, като динамит и след това по утъпканата пътека тлееше. Харесваха ми главният, втората двойка, детето беше голямо сладурче, двете майки.

За китайския финал - гледах документален филм за първия китайски император, който е бил много жесток. Когато му дошло времето и умрял, един от синовете му, за да стане император убил всичките си братя и сестри, както и всичките му жени и наложници. Намерените останки говорят, че са били разчленени и убити по жесток начин. Веднага ми хрумна, че това е китайски финал 🫣

# 317
Вчера реших да се подсладя малко с Dynamite Kiss. Първият епизод беше много приятен и от там нататък започнаха клишетата. От втори епизод започнах да превъртам, стигнах някъде до средата и се отказах. Забелязвам, че любовните истории не ме привличат особено, ако не ми допадат главните герои. Jang Ki-yong сигурно отговаря на азиатските идеали за красота, но на мен никак не ми е симпатичен. Ahn Eun-jin е приятна, но без нищо характерно в нея и не бих я разпознала. И като стана въпрос за разпознаване - в началото, когато започнах да гледам корейски сериали, трудно различавах лицата на актьорите, особено на актрисите. При мъжете почти нямах този проблем Simple Smile След часове упорито гледане имам голям напредък, но все пак от време на време се появява някоя актриса като Ahn Eun-jin ...

# 318
Дори не виждам любовна история в TTEOTM ☺️ (разбира се това може да се промени, защото имам още епизоди )
Тя си изпълняваше мисията и до където съм стигнала - много зле. Пълна трагедия. Колко време имаше и нищо не направи, само увеличи болката на горкия демон.Той беше много по-добре преди да развие чувства. Сега с тях само болка и страдание, страдание и болка. И си мисля, че това неговото е вид обсесия, мания, дори не съм сигурна, че е влюбен. Може да е просто илюзия за любов защото има нужда от близост.
Сега….това не ме прави безчувствена, нали?
Просто обичам сладки любовни истории с дъги и подскачащи еднорози.
Аз всъщност доста си поплаках за Лисичката и нейния.
Не ме разбирайте погрешно, на мен всъщност ми харесва или поне съм любопитна за края, но никога не съм желала толкова много двойка да не се събере накрая. 😊😊
Така, че и какъвто и китайски финал (и за мен китайския финал е само един да оцелее) ми предложат -  мога да го преживея, но вероятно ще искам бисквитка.

Роца, дори не знам какво става с котката, но поне тя не е плюла кръв.

bb6, поне един ще изгледаш - Lie Xin,виж,виж кой е в главната роля, преди да ми отговориш.

# 319
Отметнах 2 епизода с преводача, ами то човек не трябва да се гъбарка много, защото комата си я получих още в първия епизод. И то цели 6 месеца, ама поне не наблегнаха на болничните сценарии и лиготии. Някак незабелязано мина, ризата засега е цяла. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 320
  • вятърничава

поне един ще изгледаш - Lie Xin,виж,виж кой е в главната роля, преди да ми отговориш.
Видях и като прочетох сюжета - точно моето Joy Поне не е вампир.
И не, не си безчувствена. Всички знаем, че си ревла.

Queen L, гледала ли си Ahn Eun-jin в други сериали? На мен ми беше по-симпатична преди да отслабне толкова.
Скрит текст:

Enisa60, и тук ще е мъка, като гледам как се развиха събитията. Приготви няколко ризи, от по-старичките.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 11:33 от bb6

# 321
Не мисля, че съм я гледала в друг сериал... Поне не е била в главната роля. В списъка ми е обаче с My Dearest Simple Smile

# 322
  • Русе
"Can this love be translated" успешно завършен и без мишка. Simple Smile Лична оценка - 9.
Мнение - Да, любовта има нужда от "превод" - с думи и дела. Както сериалът показва, когато не се говори, стават недоразумения, разминавания и раздели. Хареса ми и другата тема, застъпена в сериала , за "психическият багаж", който всеки по различен начин придобива в своя живот и реакцията му с околните. Много съм далеч и наляво от подобна материя, а Шизофрения, Биполярно разстройство и Дисоциативно разстройство на личността(ДРЛ) са ми на светлинни години за разбиране. Но...всяко "причина - следствие" е обяснено и не е заметено нищо под килима.
Добрата игра на артистите (вкл.Японеца) са допълнителен бонус. Доволна съм! Simple Smile

# 323
  • София
Идвам с това. Може и да го знаете, аз сега видях информацията. На някой може да е интересно:

Цитат
„Весела Китайска нова година“ — Китайският национален театър за пекинска опера идва в България за специален новогодишен спектакъл
По случай Китайската нова година, Китайският национален театър за пекинска опера ще представи няколко класически спектакъла в България. На 6 февруари от 19:00 ч. в зала 1 на НДК в София и на 9 февруари от 19:00 ч. в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив ще се състоят специални представления от инициативата „Весела Китайска нова година“.
Програмата включва емблематични арии, които разказват за съдбата на жените в „Пияната конкубина“, „Везаната чантичка“ и „Принцесата от династия Хан“; както и величественият образ на справедливия съдия Бао в „Делото на Чън Шъмей“; и комичната постановка „Сватовницата“. Публиката ще има възможност да се наслади на пълния артистичен спектър на ролите в пекинската опера – шън (мъжка), дан (женска), дзин (изрисувани лица) и чоу (комични персонажи).

# 324
Има и още един (гаден) вариант на китайски финал за мен - прераждат се в настоящето, но единият не помни миналите събития и любовта им, само има чувството, че от някъде познава другия. На зрителите е оставена надеждата, че пак ще се влюбят така или иначе, защото ги свързва червената нишка нали. Няма да простя на създателите на Yummy x3 за този финал.

# 325
  • вятърничава
Малък спойлер за сериала To the Wonder (2024)
Скрит текст:

По-голям спойлер за същия Animal Racehorse Animal Ram Animal Dromedary Camel
Скрит текст:

# 326
Моля за мнение, който има преки впечатления
Скрит текст:
имам покана за конкретен проект на място в Пекин от 6 до 31 юли. Какво е времето там? Самият Пекин интересен ли е ? Осигуряват подслон и самолетен билет, заплащане преди данъци 37600. Това на колко долара би била еквивалент и добро заплащане ли е? Най- вече си мисля за климата. Моля за съвет.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 17:58 от victoria vassileva

# 327
  • София
Здравейте, следя ви, но не пиша, защото съм назад с материала в сравнение с вас. Сега обаче, като коментирате китайския финал искам да помрънкам за наречения от мен Корейски хепи енд. Всичко се оправя, лошите измират, но нещо се случва и нашите са разделени за дълго време, преди да се съберат отново - той получава амнезия и обикаля 2 години, тя се трови и спи 10 години, блъска я кола и се събират чак в следващия живот. ЗАЩООООО? Не може ли да ми е хепи, без да се напрягам от години ненужно страдание?
Помрънках Simple Smile

# 328
  • София
victoria, писах ти на лични.

Скрит текст:
Специално за температурите впечатленията са ми от познати от миналата година. За Пекин мога много да говоря - няма да ми омръзне този град, винаги има какво да се види - и старо и ново. И много зеленина, която осигурява прохлада.

# 329
Здравейте, следя ви, но не пиша, защото съм назад с материала в сравнение с вас. Сега обаче, като коментирате китайския финал искам да помрънкам за наречения от мен Корейски хепи енд. Всичко се оправя, лошите измират, но нещо се случва и нашите са разделени за дълго време, преди да се съберат отново - той получава амнезия и обикаля 2 години, тя се трови и спи 10 години, блъска я кола и се събират чак в следващия живот. ЗАЩООООО? Не може ли да ми е хепи, без да се напрягам от години ненужно страдание?
Помрънках Simple Smile
Joy Stuck Out Tongue Winking EyeSunglassesSweat Smile Хъни, това с корейските финали е същото като с китайските. Просто корейските сценаристи умират да пишат такива нелепици произтичащи от това ,че самите те явно  изпадат в делириум и са забравили да си пият хапчета докато пишат сценариите, от което следва тези тъй „ умопомрачителни фантасмагории“ . Но за толкова години гледане на азиатски драми вече нищо не може да ме учуди и съм им свикнала. И не търси логика, такава няма Stuck Out Tongue Winking Eye

‘Blades of the Guardians"с участието на  JET LI

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 18:42 от Danifin1

Общи условия

Активация на акаунт