За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 6 756
  • 348
  •   4
Отговори
# 330
  • България
То да са само финалите...
В последно време след средата на китайски сериал почти не гледам.
Излишно разтегляне.
А скоро не бях гледала толкова противна история като в Serendipity.
Харесвам актьорите, особено Нея, обаче нещата между тях бяха супер пошли и неприятни.
Успях да изгледам и епизод 22 и то с превъртане, защото всички останали ми бяха интересни.
Особено ми допаднаха тези:

Оценката ми пак съвпада с общата 7 от 10.

# 331
  • пустинен пъпеш
Явно като вярна на предпочитанието си към мелодрамата съм склонна да приемам и особеностите на безнадеждните финали,стига героите да преминават път на духовна промяна за предпочитане не в отрицателна посока.Продължавам с текущите Love between Lines, To My Beloved Thief ,в който Hong Min Ki чудесно изпълнява ролята на лутащ се в чувствата си човек с наранена душа, Positively Yours и в промеждутъка с по някой еп.от изцяло излезлия Can This Love Be Translated? .Но с най-голям интерес гледам Till the End of the Moon(2023), направо го започнах отначало, след като на два пъти го паузирах.Интересно ми е претворяването със средствата на фентъзито на идеята за силното влияние на духовните сили на индивида,макар и подсилени със свръхестествени такива и за произтичащите фини промени в човешките сърца ,влияещи на отношението им към околните ,на фона на вечната борба между доброто и злото в света и мисията за спасението.
Харесва ми началната песен.Някъде ми се мерна,че я изпълнява Lyo Yunxi. Символиката на пепел в името на Тантай Джин  подсказва за участта на героя.Красиво е началото на еп.6 със  заклинанието наброски очарование, представено и чрез отделни щрихи анимация .В 6 еп. има и препратка към Андерсеновата кибрити продавачка само че с продавачка на фойерверки.В 10 еп.е вплетен и мотивът за нишката на любовта.Лисичката и генералът са красива двойка.Обилието от цветове , размаха на визуалните ефекти
и хубавата музика допълват красотата на сериала.Предполагам,че след като изгледам и следващи серии,отново ще споделя мнение.

# 332
Тази ли - My World?- Изпълнява я Liu Yuning  - въобще не можеш да му объркаш гласа.  И за този сериал е допринесъл.
https://www.youtube.com/watch?v=L9NG77OOtI4
Това за пепел не знам откъде дойде - всъщност от руския превод на заглавието - а руските преводач(к)и откъде са го взели, те си знаят.   Оригиналът е ето това 长月烬明.    Заглавието на новелата - ето това "Черната лунна светлина си осигурява лош край на сценария" в превод на оригинала 黑月光拿稳BE剧本.   И да, доминират доста черни краски в съответствие със смисъла на оригиналното заглавие.
Но това с преводите на заглавия си е луда работа.  Къде е пепел, къде е Till the End of the Moon?  Но, превеждат творчески преводачите.

Харесва ми началната песен.Някъде ми се мерна,че я изпълнява Lyo Yunxi. Символиката на пепел в името на Тантай Джин  подсказва за участта на героя.Красиво е началото на еп.6 със  заклинанието наброски очарование, представено и чрез отделни щрихи анимация .В 6 еп. има и препратка към Андерсеновата кибрити продавачка само че с продавачка на фойерверки.В 10 еп.е вплетен и мотивът за нишката на любовта.Лисичката и генералът са красива двойка.Обилието от цветове , размаха на визуалните ефекти
и хубавата музика допълват красотата на сериала.Предполагам,че след като изгледам и следващи серии,отново ще споделя мнение.

# 333
  Къде е пепел, къде е Till the End of the Moon?  Но, превеждат творчески преводачите.

Не името на сериала, а името на героя - Тантай Джин. Джин означава пепел. Това име му даде баща му.

# 334
  • пустинен пъпеш
Името на гг по-скоро е интерпретация на евнуха, след като бащата /императорът изгори списъка с благоприятни имена за наследника си.

# 335
Подробности.
Важното е,че има име, защото щеше да е  - Този, чието име не се назовава, Ти знаеш кой или  Тъмния лорд.
Щяха да се заплашва с Тъмния да те вземе, а за защита - Светлината да те пази от него.

bb6, ето един Джеф
Скрит текст:

# 336
  • София
Саундтракът на Till The End Of The Moon няма изпълнение на Луо Юнси - както е казала Prinx, Liu Yuning ги пее. Но Луо и Бай Лу имат после свои версии на песните, които пееха и по фен срещи, а Луо по концерти.

Ето тази пеят заедно двамата:

Саундтракът на сериала в моята класация дели първо място с този на Untamed. Знам всички песни наизуст. И всъщност Liu Yuning го знаех само като певец заради този саундтрак. От вас разбрах, че е и актьор.

А за заглавията и преводът им винаги давам пример с италианците, които бяха превели първата част на Карибски пирати като "Проклятието на новолунието".

Новелата е доста "тъмна", на моменти ми е чак брутална. Ако бях чела първо нея преди сериала, никога нямаше да заобичам толкова Тантай Джин. Или може би щях, но нямаше да съм сигурна искам ли ги заедно. Grinning

# 337
Снощи много късно гледам това
https://share.vidyard.com/watch/PNUTm2MG3AXHv3M5D7DaqV
И днес цял ден това старо парче ми е в главата SunglassesStuck Out Tongue Winking Eye

За сега драмата е много забавна, дано да продължи така до край Hands V

# 338
  • вятърничава
bb6, ето един Джеф
Скрит текст:
Вторник = малкия четвъртък.
Ослепях Heart Eyes Cupid

# 339
bb6, ето един Джеф
Скрит текст:
Вторник = малкия четвъртък.
Ослепях Heart Eyes Cupid
Мислех,че е сряда и се чудих защо нямам трейлър 🤣 После видях,че е едва вторник,но все пак е почти сряда. В Япония вече дори е сряда.
От както гледах Wednesday Disappears ме е страх да не изчезне срядата. 🤣🤣🤣

# 340
  • София
Имам въпрос за мини драмите и вертикалните драми - къде ги гледате? В Тубата всички са без музика, защото явно алгоритмите на youtube да я хванали и премахнали и е отвратително да се гледа така. На моменти даже заради това, че музиката е премахната се губят и някои от репликите. А съм си харесала няколко такива и искам да ги гледам. Специално за вертикалните не намирам никаква друга платформа. Не съм сигурна и при рускините къде да търся.

# 341
На официалните платформи или при рускините.

# 342
  • София
На официалните платформи или при рускините.

Това е, че тези вертикалните не са от официалните платформи. Или поне не намирам къде са се излъчвали в Китай. При рускините в стандартните платформи ли са? От мини сериалите намирам при тях, но вертикалните нещо ми се губят.

# 343
Специално аз не  харесвам този тип драми , но последно гледах  една на iqiyi и viki
Рускините на обичайните сайтове  https://doramy.club/razdel/1-mini-doramy-skorotat-vecherok   
  https://67.doramalive.news/ като тези.

# 344
  • България
В последно време гледам всичко от rutracker.
...........................................
Защо понякога гледам съвременни китайски сериали:

Не ти трябва да учиш китайски, стига и само да се гледа, всичко е ясно. Joy

Общи условия

Активация на акаунт