За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 8 293
  • 416
  •   1
Отговори
# 405
  • Русе
Рудуду, гледала ли си "Перфектното сватбено отмъщение"/ Perfect marriage revenge?

# 406
  • пустинен пъпеш
Да Уин,гледах го.С хубавеца бивш плувец Sung Hoon.

# 407
Unicorn88, това защо така, много е драматичен ли?
Догледах Love Between Lines, ...да рева, .......и рева:......
Отивам да рева.

0kami0, дай линк с българския превод.

# 408
  • пак на Рив Гош
bb6, точно! Имахме големи очаквания към каста на Can This Love Be Translated?, та затовя още повече ни е яд! 😡
Но пък двамата имат по още един сериал тази година, дано да са по-добри.

Довърших и аз Love Between Lines, много ми хареса от началото, та до сцената след края на финалните надписи 😃! Китайски сериал като за мен 🦄, с бонус, че тя не беше гугутка и с СХХ като Той. Аз пък не му намерих кой знае какви кусури на аутфитите (с изключение на 2-3), повече имах забележки към стайлинга на Тя (чорапкитеееееее в обувкитеееееее, ааааааааа !!!!!! 😤). Даже и Гадняра ми беше симпатичен (и хубав младеж в костюм).
Сега продължавам да му се радвам (на СХХ) в My Page in the 90s, дано да е също така добър.

Днес и утре ще чакаме развръзката на Айдъла (I Dol I), дано да не оплескат финала.

Prinx, не съм Unicorn, но гледай спокойно - не е свръхдраматичен. Има си малко драма (все пак е китайски сериал), но нищо, което да ти наруши съня.

# 409
Изгледах 11 епизод на Idol I -  поприключиха с основните сюжетни линии и сега се чудя дали може утре в 12 епизод да оплескат нещата. Или ще имаме цяла серия и заживяли щастливо, или по стара корейска традиция ще ги разделят и съберат в последната минута. Сигурно и делото на баща си ще успее тя да преразгледа междувременно, но в общи линии няма нещо, което да държи в непрежение, както досега. Стискам им палци да завършат сериала прилично.

Чудя му се много на Love Between Lines, и без друго нямам какво да гледам. Но след Shine On Me, който беше толкова възхваляван, въобще не ми се започва съвременен китайски сериал. Ужасно ми беше скучен и с триста зора и здраво превъртане го приключих. Някой, който е гледал и двата, може ли да направи сравнение? Също и предложения за нещо вълнуващо, интересно, различно?

Агенцията на Луо Юнси ще съди продуцентите на някаква късометражна драма, в която главния актьор бил генериран с помощта на изкуствен интелект с външността на Луо Юнси и по специално с героя му от Till The End Of The Moon. Представям си каква бъркотия ще настане в индустрията с напредването на ИИ, въпреки всички регулации и ограничения, пак няма да е същотото.

И накрая един Ю Ши в Диор, за почитателките му в темата. Вярно, че е мнооого готин Heart  Жалко само, че не може да се вгради видеото.
https://weibo.com/tv/show/1034:5257642226941964?from=old_pc_videoshow

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 21:35 от Vanillа

# 410
След вашите коментари реших следващият ми сериал да бъде Love Between Lines... Сега доглеждам The Legend of the Blue Sea и тъкмо се бях замислила да се "прехвърля" малко в Китай Simple Smile

# 411
  • пак на Рив Гош
Vanilla, естествено, че ще има и раздяла, как така сериал без раздяла (или амнезия, катастрофа, кома или всичко наведнъж)? 😃. Но накрая очаквам щастлив предизвестен край.

Аз гледах и двата - Shine On Me и Love Between Lines. Като изключим пристрастията ми съм актьорите (в първия много харесвам Тя, а във втория - Той), Love Between Lines ми хареса доста повече и му дадох по-високата оценка. В Shine On Me превъртах доста, особено като започнаха да прославят китайската слънчево-панелена индустрия, Главният беше по-измислен като образ, а и сюжетът беше сравнително по-"прост" и праволинеен и, съответно, по-малко интересен. В Love Between Lines има малко повече пластове - хем офиса, хем ролевата игра от републиканската епоха, хем има и втора двойка с техните истории, има и антагонист, който даже ти става симпатичен (или поне на мен ми стана).
Нещо различно - Filter от миналата година, ако не си го гледала - един доста приятен и нестандартен ром-ком (макар че на моменти не бях много съгласна с изборите и действията на Тя... ама кой ли ме пита 😂).

И като казах Filter - Елза вчера беше споменала за народ на церемония по откриване на снимки на нов сериал в студиото Хъндиен. Днес видях, че е било за новия сериал на Tian Jianci (Главния от Филтър), Dancing With the Tidе.

# 412
Роца, благодаря ти, ще го пробвам значи Simple Smile Филтър го гледах почти текущо, имаше много забавни и смешни моменти, помня че една вечер събудих мъжа ми от смях  Simple Smile

И като казах Filter - Елза вчера беше споменала за народ на церемония по откриване на снимки на нов сериал в студиото Хъндиен. Днес видях, че е било за новия сериал на Tian Jianci (Главния от Филтър), Dancing With the Tidе.
Да, и с главната от Love Between Lines, любимка ми е и много талантлива и многопластова актриса. В уейбо доста го коментират и пускат снимки. Прочетох синопсиса и е много интересен, според мен има възможност да се направи наистина вълнуваща драма. А Tian Jian Ci изглежда супер яко - облекло, грим, прическа, явно и бюджетът е висок.

# 413
  • вятърничава
Роца,
Скрит текст:
ама аз исках да ги гледам заедно, добре стояха като двойка и даже кисуту им и усмивките им изглеждаха почти истински на моменти. Тя ме кефеше в ролята на До Рами, честно казано. Двойката 2: нейния асистент и неговата първа любов също бяха приятни и поне при тях бързо се случиха нещата. Този младеж беше част от екипа на детектива от 1958г, сега се е фитнал 😉. Само това скачане от мъж на мъж на мацката беше..., както вече писах от къде тръгнахме, та до къде стигнахме.
Какво толкова му се плашите на тоя Love Between Lines, аз го гледам, дето не съм фен на китайски сериали и актьори. Дори ми се вижда нормален и спокоен на фона на корейските недомислици в момента. Ползвам го за отдушник от тежките корейски драми. Г-н архитекта го обличат съвсем елегантно, в тон с тенденциите, нали все пак е творческа професия и трябва да е стилен. Брат му също е много хубав в костюмите в синьо. Дори и малката дизайнерка, като изключим чорапките, ми харесва, на фона на японките 🤣. Е, не е Шанел, ама не е дорасла 😂
Не съм го довършила още.

Отивам да се боря с Idol I. И ТАМ ЕДНИ ДРАМИ.

# 414
Аз пък се върнах на "Тайнствената градина" от 2011г. Всички вече  известни шаблони на едно място, днешните идоли- тогава деца. Много естествени кожи с косъм (както и един два костюма като диско топки), което ми стои потресаващо за 15 години разлика. Намерих и на какво и аз да поплача в  18 епизод. Далеч по-симпатичен сериал от някои "актуални". Хубава вечер!
Много интересна тема с Ю Юнкси- ако така се пише на  български- какво ще стане с генерираните с ИИ "актьорски" изяви и ще има ли  регулации?

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 23:13 от victoria vassileva

# 415
  • България
Последните няколко месеца бях решила, че съвременните китайски са си съвсем добре, докато не започнах Jia Jia's Lovely Journey.
На пети епизод окончантелно се предадох и даже не погледнах финала.
6,5 от мен, заради симпатичните актьори.

# 416
( само В ЕС - засега, като инфото ми е от миналата година).

Като писах, че не е далече времето - дето - прибираш се - и си генерираш - искам тия и тия актьори и такъв и такъв сюжет - и ти се генерира точно каквото ти се гледа. - май не сте ме взели на сериозно.

Да, Вики, знам как звучи - да не знаеш кое е истина и кое не.    Има един китайски сериал от 2019 г. To get Her - не е за ИИ. Поставя много сериозни проблеми, а, вътре пълнежа (сериите, виртуалната реалност) пълно с комедия.   И пак като го свърших, не мога да ви опиша - гледайте го.   

Много интересна тема с Ю Юнкси- ако така се пише на  български- какво ще стане с генерираните с ИИ "актьорски" изяви и ще има ли  регулации?

Общи условия

Активация на акаунт