За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 10 313
  • 510
  •   3
Отговори
# 495
Съвпаденията при мен продължават. Втори сезон на The imperial coroner свърши и въпреки лошото ми предчувствие, краят е от хубав по-хубав. Супер, ще се гледа.
Отделно от това, има един сериал от пролетта на миналата година - Serendipity. Мина незабелязано покрай други по-известни сериали тогава, но бях го видяла, че е с щастлив край и ми стоеше в списъка. И днес, незнайно как и защо, във фейсбук ми излиза клипче точно от него. И какво да видя
- актьорът е Wang Zi Qi от The imperial coroner
-актрисата е Lu Yu Xiao от Love in the Clouds и Love between lines.
Ще се гледа и това, най-малкото само заради тях.

Запасих се със сериали за следващите две седмици Laughing

# 496
  • вятърничава

Откъде го вади тоя глас?

# 497
  • България
Да е само гласът.
Радвам се, че разделих любимите си актьори в корейски и китайски списък, ако беше общ не знам кой щеше да е на първото място. Sweat Smile

# 498
  • София
Да похваля един вертикален сериал: The Soothsayer или Female Fortune Teller.

Изгледах го (почти) на един дъх. 1.48 часа обща дължина.

Много добро фентъзи, въпреки че беше предсказуемо. Актьорите са приятни за окото и се справят добре, имат хубава химия по между си. Ефектите ме учудиха за такъв сериал.

Тя е култиватор и преди десетилетия разделя силите си между своите ученици. Историята започва от момента, в който решава да си върне всички 12 сили като посети всеки от учениците си или техните наследници. И при всеки плаща цена, за да си върне силата - едно предсказание, от което никой не може да избяга, независимо дали е добро или лошо. Междувременно Тя може да види и как учениците ѝ използват силата, която са получили.

Трябва да има и втори сезон, текат резервации за него вече.

# 499
Елза,   здравей!   Да, този вид сценарии със специални духовни практики са един специфичен и много, според мен, атрактивен сигмент от китайските сериали. Те пък като има и силни визуални ефекти стават много въздействащи. Не съм го гледала точно този, но има от пълнометражните такива фентъзита.

И най-вече избягват от клишета, базирани на любовни сюжетни линии и  обобщени от ето така bb6 :   
Скрит текст:
Повечето сериали са с доста елементарни и лесно предвидими сюжетни линии, самите ние мрънкаме,че все едно и също въртят. Дали ще е ромком или историческа драма - Той и Тя винаги се запознават при някакъв конфликт, после се оказва,че се познават и от деца и са предопределени един за друг от съдбата, Той е строг,надменен и перфектен във всичко, после се влюбва и става Пухчо, Мечо и т.н. Цундере по учебник, явно на жените им харесва, щото те основно консумират този продукт.

Има и още един сегмент - той е обаче  с философски насочености и то някакви източни, дато сриват из основи това, на което са ни учили в западните ни общества. Като ти прочетох поста, рових, но не го открих:
Попаднах на видео в youtube - вертикално.  Потърсих по йероглифите и - това с автоматичен превод от китайски - основната идея била, че Гл Герой противостои на ефектите.   И имаше един тон фундаментални философски разсъждения върху времето.   И, в резултат на това заключих, че много ми е сложен тоя сериал - освен това - това дето гледах в youtube имаше преплетни линии, ама може би не е цялостно представен.   Та, реших, че не е това за мене - отгледани сме с внедрени в главите ни латински правополагащи сентенции като Prior tempore, potior iure. А какво, ако това въобще не е така?, - Какво ако си последен по време и въпреки това - обираш каймака.

# 500

Скоро вторият сезон
https://www.facebook.com/photo/?fbid=3193973020772324&set=pcb.26147986164814362
Дони в нова драма
https://www.facebook.com/photo/?fbid=754822947691224&set=a.127915147048677

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 20:25 от Danifin1

# 501
  • вятърничава
Ново 20: сега и Ким Сон Хо е обвинен в укриване на данъци!
https://news.mydramalist.com/article/kim-seon-ho-faces-tax-evasi … fantagio-responds

# 502
Ето отново😱
Те не се научиха. Има три важни неща, които трябва да запомнят и не го правят - нямай гадже, прави фенсървис  и си плащай данъците.
Сега следва:
Фенките   - Oппa е невинен.
Данъчните - Oппa дължи 6.2 милиона(примерно).
Счетоводителя (от Бора Бора) - Данъчната декларация е подадена коректно.

# 503
  • вятърничава
Сигурна съм,че всичко е по вина на счетоводителя Wink. Медиите изпляскват някаква сензационна новина, още не е доказано нищо, но агенциите и актьорите тръгват да се извиняват. Дори и да не си виновен, вече цял живот ще излиза до имато ти - обвинен, разследван, дано не и осъден. Hands Pray

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 21:28 от bb6

# 504
Аз имам малко по-различно мнение- едва ли счетоводителя има вина. Представете си каква концентрация на милиони е това. Дори в сравнително развито общество. Убедена съм, че това едва ли са инициативи на актьорите- има достатъчно желаещи да ги "доят" или да ги използват за обществен шум в удобен момент като хора,които лъжат държавата. Чеболите не спят. Те са измислили халюто,те ще си приберат парите.

# 505
  • Русе
Дани, благодаря за новите предложения! Някои от тях ги очаквах този месец, други бяха особено приятна изненада, че са в календара за м.Март. Simple Smile Да видим, колко от тях ще се излъчат! Thinking
С тези обвинения за данъчни измами и прочее, вече не знам какво да мисля и на кого да вярвам! Уж всеки е невинен до доказване на обратното, а пък сме свидетели на толкова съсипани кариери и животи.
Днес четох, че нашия Звездалин  се е преместил в родния си град, съсипан психологически и с майка му в лошо здравословно състояние...Ужасно е.
Опитах се да гледам очаквания "The truth" с Гон Чун и ми забучаха ушите - започна с брутални убийства и изнасилване на малолетна, което ме отказа от мерака. Който харесва подобни крими - трилър - детективски сериали, това е за тях! Няма да казвам "Убиецът е попа", само "Гон Чун е от добрите". Joy

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 20:48 от winona

# 506
  • вятърничава
Добре, ще си редактирам предния пост, за да стане ясно, че се пошегувах.

# 507
  • пустинен пъпеш
Още не съм изгледала 10 еп. на To My Beloved Thief.Мислех да започвам и The Judge Returns.И временно загледах един американски сериал(слабостта ми към зрелищни обстановки и костюми ме подведе) и май скоро няма да обърна поглед към западно кино,че то в някои продукции такива каши забъркват там.

# 508
  • Русе
Случайно да знаете дали има бг-превод на "The  double"? Нямам Телеграм и не го намирам при нашите групи. Възможно е  да търся по грешен начин...

# 509
Здравей winona,  The double го има преведен на бг в плейтуб под името Подмяната ( превода е на сакура тийм)

Общи условия

Активация на акаунт