Преумора или друго

• 604
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, моля ви трябва ми помощ. Бебето е на 2 месеца. Проблема е, че не знам какъв е точно проблема. До преди 5 дни всичко вървеше добре. Имаше дни на преумора и да плаче вечер, но тези дни нещо се случва. Изведнъж започна да яде на порции и със всеки ден стават все повече малки порции. Цяла порция изяжд само вечер. През деня изяжда 100 мл, после след ктивното будуване още 40 мл. И с напредването на деня, яденето става все по накъсано и по накъсано. 40мл, 20мл, 5мл, 10мл. И така.

Съня е манджа. Тъй като сега запопнахме с курса за бебешкия сън и всичкото точно следене. Идея си нямам колко трябва точно да будува. Не съм сигурна измарям ли е достатъчно за да спи добре. Не знам дори от къде да започна. Някаква лудница е. За момент да отърва я пасивното будуване, я нещо и започва да плаче. Ама зверски. На моменти я успокоявам с мляко. Нещо което никога до сега не ми се е налагало.

Имаме някакви съмнения за тих рефлукс. Не знам как точно да разберем. В общи линии нищо не знаем. Страшно ни е объркано.

Сега сега се чудим дали проблем със съня от яденето на порции или проблема на яденето идва от проблема със съня. Или има тих рефлукс и затова не иска да яде и от там проблем със съня защото не се наяжда. Сега започнахме курса и се опитваме всичко да приложим но не знаем какъв ни е проблема, нито от къде се започва.

Някой сблъсквал ли се е с това обърканото положение.

# 1
Според мен при бебетата е почти невъзможно да се говори за "режим" в истинския смисъл на думата. Винаги изскача нещо - или ще са колики, или ще е криво заради зъбки... Един ден всичко е супер със съня и игрите, а на следващия е само плач и неспокойствие.
​Нашето е малко по-голямо и е на 2-3 дремки през деня. Преди спеше непробудно вечер, но откакто започнаха зъбите, се буди по няколко пъти. Златната среда е просто да не се допуска преумора. Особено за бебе на 2 месеца, на всеки 1,5 - 2 часа трябва да има дрямка, иначе става страшно.

# 2
Водете се по бебето. Може да насочвате за сън, например да започнете изграждане на вечерна рутина. Но при моето бебе не сработва това с точните часове. Опитвах и аз да я будя в определен час, но само я изнервях допълнително.
Единствено следя признаците като й се доспива да я сложим да спи. Привечер горе долу в един час я къпя, храня и оставям да спи. Но не спазвам нищо стриктно. Когато й се спи-спи, когато й се яде - яде.
За да си дояжда така може да иска да вдига количеството, но да не може още наведнъж. Чак такива разпокъсани хранения не е правила, но имаше в 1 и 2 месец хранене на два часа, след това си увеличи количеството сама.
При тихия рефлукс като легне започва да се дърпа, гъне, мрънка. Спеше на антирефлуксна възглавница, но тя си имаше и повръщане, така че е на гъсто мляко.

# 3
Звучи като колики. Нещо за колики давате ли?

# 4
Успокойте се и си изгледайте пак курса. После започнете да си записвате 4-5 дни и през това време пак гледайте и си анализирайте записаното. Ще ви се изясни. Успех и здрав сън!

# 5
Колики. Хранете през минимум 2 часа, защото честото хранене засилва коликите. Ако кърмите, дръжте на гърда бебето почти постоянно, кърмата помага при колики. С АМ си храни през минимум 2 часа. Започнете масажи на коремчето, от огромно значение са при коликите, има в youtube. Правете сутрин, преди лягане и общо взето поне 4 пъти на ден ва има превантивен масаж и вече, при криза правите пак. При криза (като плаче) ще усетите, че коремчето е твърдо и омеква след масажа и бебето се успокоява. Също и започнете с Лефакс (аз давах веднъж на ден, преди нощния сън или при криза), също и Санколик при криза и май 3 пъти на ден се даваше. Биогая 5 капки на ден всеки ден и Био амика по 5 капки преди или след всяко хранене. Тези неща се дават и правят ежедневно поне до 4ти месец. Биогая аз още давам, а е на 1 година почти. Биоамика давах докъм 5ти месец.
Масажите са ключови. При криза- гушкане с притискане Кожа в кожа и слагате бебето на рамото, да се опре коремчето, както при оригване. И общо взето нон стоп гушкане.
За съня, не го оставяйте през деня да има дрямка за повече от 2:30 часа, макс 3 и то една да е 3. Сега е на 5 дремки през деня. Будува по час, час и нещо. На тази възраст през деня е 7 на 7 - 7 часа сън, 7 часа будуване. И вечерта трябва да спи около 10 - 11 часа (разбира се, със ставането за хранене, което, ако през деня нещата са ви наред и си спазвате правилото 7:7, бебето изобщо няма да се събужда, а ще яде и ще заспива веднага след хранене). Преди да започна да спазвам тези "правила" със сина ми, нещата бяха тръгнали на хаос и ад. За една седмица спазване и детето стана спокойно и щастливо и ние от тогава не сме имали безсънна нощ.

Общи условия

Активация на акаунт