Пубертетът при момчетата - тема 19

• 5 277
  • 163
  •   7
Отговори
# 30
  • Berlin
A какъв е проблемът с iPhone, че така го отричате?

# 31
  • shumen
Abc,не го отричам,но е скъп телефон,а моя не пази.
Rocstar,то има,но моя искаше нова и скъпа.Разбра,че няма да го огрее и се отказа.

# 32
Ми сигурно цената, нали не мислите, че 70-80 % от родителите могат да си позволят такъв разход. От мои наблюдения Айфон си купуват по-големите момчета, които през лятната ваканция се хващат на работа и спестяват от заплата.
За мен това е начина да се приучават подрастващите към добра финансова култура.

# 33
  • София
Ми сигурно цената, нали не мислите, че 70-80 % от родителите могат да си позволят такъв разход. От мои наблюдения Айфон си купуват по-големите момчета, които през лятната ваканция се хващат на работа и спестяват от заплата.
За мен това е начина да се приучават подрастващите към добра финансова култура.
Кое е добра финансова култура - да работиш цяло лято и да си дадеш всички изкарани пари за телефон?! Не се заяждам, но за мен това е обратното на възпитание в добра финансова култура. Човек трябва да се научи какво е общ приход и разход, какво са приоритети и колко процента от приходите си можеш да дадеш за нещо безсмислено като телефон за 3000 лв, например.

# 34
  • В полите на Пирин планина
Като започнат да си изкарват сами пари, изобщо не им се иска да ги харчат просто ей така, поне моят син предпочита да си ги спестява, докато ние го издържаме, а той учи (и работи).

# 35
  • shumen
Моя си е събрал пари и от тях иска да си купи Айфон.Намерил е от някъде 2 ръка,но не давам да го купува,защото не се знае на какво ще попадне.

# 36
  • София
Аз като цяло не обичам да плащам за марка, затова и не подкрепям тренда с айфоните. Камерата на huawei p70, ще ме извинявате, е много по-добра от последните айфонски. На мен основното в един телефон ми е камерата, другите неща (мултитаскинг, добра скорост, допълнителна клавиатура и мишка) на всички флагман са докарани.
Та и аз се опитвам да говоря за смисъл, но явно подранявам 😄 Тотално "неразбираща" съм била 😉

П. С. Може и да греша за причината да иска айфон. Той е технически много по-грамотен от мен, възможно е да го блазни липсата на родителски контрол, щото аз съм с хюауей. И като цяло, имам чувството, че децата ми са много по-в-час от мен 😄

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 20:31 от Marisha*

# 37
Мъжа ми също е с айфон,страхотни снимки прави найстина. Със сигурност, има и други телефони,който също имат добра камера. Аз лично съм с "фенерка",по мое желание. Просто не искам друг,но точно камерата ми липсва в разни моменти,в които искам да снимам нещо.

# 38
Аз съм с айфон 15 про макс. Снимките са жестоки. А аз съм се занимавала с фотография, непрофесионално, и в общи линии ги разбирам тези неща.

# 39
Синът на мои познати е IT, момче на 23г.Работи отдавна и си изкарва много добри пари.Досега винаги е бил с други марки телефони, но си взе Айфон заради работата, каквото и да значи.Явно марката има някакви преимущества.Това го казвам във връзка с питането какво им е толкова специалното на тези телефони.
Лапетата искат просто да са модерни и с хубави телефони.Както аз много исках уокмен и кукла Барби,също Лего и всичко, дето ми изглеждаше готино.😅
Децата ми до една възраст носеха различни марки телефони, преди да почнат да наследяват нашите, ще ги питам имало ли е коментари сред съучениците, не са споделяли да е било така.
Аз съм с чиста 16, но не умея да работя с камерата и точно вчера си мислех, че трябва да се науча.

редактирам се:
говорих с малкия (16г) дали лично на него или дали е чул,  някой да се подиграва на дете за телефон.Каза: абсурд, защо ме питаш такива глупости, как някой ще се подиграва за такова нещо?!
Беше супер учуден защо го питам.
Учеше доскоро в кварталното училище на населено място край София, откъдето се премести наскоро заради лошата дисциплина в класа и нивото на децата като цяло( до 7-ми клас беше добре).Така че не е учил във високоинтелигентна среда, а в нормално бг училище.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 14:42 от ДХ3

# 40
Iphone просто е скъп за деца. Не че е лош. Това е. Аз имам служебен 15 pro и не намирам разлика от личния ми Samsung s24+. Във фирмата сме с ябълки от security гледна точка. Телефонът ми се управлява от централата и могат във всеки един момент да правят с него каквото си искат от разстояние. Немци какво да ги прави човек. Андроидите с този отворен код не стават от тази гледна точка. Това обаче не е голям плюс за децата 🙂.

# 41
  • София
Моят син не прави никакви снимки, така че все тая какъв му е телефона. Проблемът е, че въобще не го вдига.

# 42
  • shumen
Rocstar,и моя почти не прави снимки.Проблем е,че не го вдига и като питам защо все не го е чул.Но как да го чуе като все е на без звук.

# 43
Аз им пиша, защото и моите все не ми вдигат.С писане повече се случват нещата.

# 44
И при нас с писането повече се получава.

Общи условия

Активация на акаунт