Пубертетът при момчетата - тема 19

• 5 319
  • 163
  •   1
Отговори
# 15
Интересно ми е, какво точно е отношението към децата без айфон? Не бих му купила нещо, само защото другите имат и какво щели да кажат, ако той няма.  По-скоро бих обяснила, че приятели не се намират заради марката на телефона или маратонките.

# 16
danaeka, провери в ДСК за дебитна карта, предлагат деткси, които са вързани с тази на родителя и така можеш по всяко време да контролираш.

# 17
В обкръжението на сина ми не си мерят телефоните и дрехите и мислех, че тези неща са отдавна отминали.
Той яке не носи, камо ли шапка, шал и ръкавици! Купих ми хубаво яке преди три години и го нося аз за разходки из квартала, че ми е голямо и същевременно ме е яд за парите Joy Суичър или худи в краен случай.
Роки, стискам палци да намериш пътя. Имам близка приятелка, която пребори държавната система и едната й дъщеря е на алтернативно обучение, но изобщо не съм убедена дали това е най-доброто решение. Детето обаче е с черти "от спектъра", както и майката също, та решението е дошло лесно. Хем ми се иска да се върна в системата на образованието, хем не ми стиска  Joy

# 18
  • Русе
Моето е в обкръжение, в което всичко се мери. Не иска да го смени, защото не пият, не пушат и разни други работи. Така че се налага и ние да влизаме в тренда. Не съм съгласна, но след няколко драми по този повод се съгласих само и само детето ми да се чувства добре. Честито на късметлиите, дето се казва.

# 19
  • shumen
Моя също е в такова обкръжение,което си мерят всичко,но аз съм непреклонна и Айфон засега няма да му купя.
Vellury,ще проверя,но аз не съм на ДСК и не знам проблем ли ще е това.

# 20
В ПИБ също
има сметка на дете към тази на родител.Верояътно и в други банки,

# 21
  • София
Включвам се тук, че тази година моят син направо ми разказа играта. Не иска да говори, не иска да ходи на училище, абе - нищо не иска.
Много е особен на тема дрехи - от 20 дрехи носи 4 и това е.
При вас обстановката е много тежка и доколкото си разказвала за баща му това не може да не му се отрази. И му се отразява така. Пубертета и без това си е тегав, а има ли допълнителна драма става ад. Подкрепяй го, колкото и да те дразни, и ще изплува в един момент.

За марките – има го в някои среди. При сина ми и в двете му училища имаше много други проблеми и булинг включително, но всички деца бяха от семейства с пари и не са си ги мерили изобщо. Защото по местата с Айфон не е само да е айфон, а да е последен модел. Същото и с разни маратонки, якета и прочее. На такова място е по-добре човек да е аутсайдер, лично мнение.

# 22
  • пустинята Гоби
Това мерене на дрехи, вече и на телефони не е новост, и преди го е имало. В училището на моите деца имаше подобен изолиран случай, но дойде от дете, което нито е харесвано, нито блести с интелект, така че никой не му се подведе по акъла. Според мен не идва от деца без възможности, даже обратното. Но със сигурност не е повсеместно.

# 23
Моят син е без Iphone и не мисля, че е обиждан или пренебрегван. Има си доста приятели, обича да ходи на училище и се чувства много добре там. Не че не иска такъв телефон, но просто разбра че няма да получи. Когато започне да си изкарва сам парите може да купува каквото иска. До тогава се надявам да съм възпитала един разумен млад човек. Мина и модата на скъпите маратонки Найк след като видя колко бързо се късат.

# 24
  • София
Това мерене на дрехи, вече и на телефони не е новост, и преди го е имало. В училището на моите деца имаше подобен изолиран случай, но дойде от дете, което нито е харесвано, нито блести с интелект, така че никой не му се подведе по акъла. Според мен не идва от деца без възможности, даже обратното. Но със сигурност не е повсеместно.
Това си е парвенющина и идва точно от семейства, които са такива и нямат културата да имат пари. Дали ги имат много или не, няма значение. В предучилищната на сина ми, беше там два месеца, държавно училище в центъра на София, го бяха питали дали сме бедни, защото раницата му не е яка. Купуваха се раници на цената на една заплата тогава и то от продавачки, например. Парвенющината не поразява само новобогаташите, а много хора в постсоц страните. Все се надявах, че вече сме го минали това, но много прослойки още се тресат и се съревновават с атрибути на престижа, често на кредит.

# 25
А какво точно е по-хубавото на айфоните спрямо Самсунг например? От любопитство питам.

Синът ми е с айфон, защото аз имам и мога да контролирам екранното му време и достъпа до приложения. А пък аз не знам защо съм с айфон. Първият ми изкара почти осем години, сега съм на втория.

Аз съм на мнение, че ако някой реши да се подиграва или да направи някого аутсайдер, все ще намери причина. В училището на сина ми и сред приятелите му не се гледат такива неща. Но драмата на сина ми е, че неговите приятели получили Плейстейшън 5 за Коледа (двама от тях), а той милият няма. Оставям го да драматизира. От време на време му припомням защо няма да получи, спокойно, без да се нервирам, при все че съм му обяснила 100 пъти поне.

# 26
  • София
Включвам се и аз ,  моето момче скоро става на 9 години и вече забелязвам как си има свое мнение за нещата, понякога и пубертетски наченки в характера.По-скоро влизам да следя какво ме очаква след няколко години 🙂

# 27
Не съм чувала или да са ми споделяли, някой да се подиграва специално за марка телефон. Сина ми е с айфон,защото са здрави,но го купихме от познат. За други неща обаче да. Преди години сина ми учеше близо до блока и идваха непоканени негови съученици и му се смееха,че няма собствена стая,разпитваха го къде спи,какво що...Един отваряше шкафовете,питах го защо,ами да видя какво има Joy. Тогава бяха модерни панталони,от които се виждаше леко глезена. Учителката по български език,му се подигравала,че носи такива и така си останаха нови,повече не ги обу. За съжаление децата много се влияят от всякакви коментари,та не бих се учудила от нищо.

# 28
  • shumen
Бояна,моя искаше раница на Найк,но видя,че няма да го огрее и се отказа.Сега,ако чакаше на мен за кецове на Найк за 190 лева пак нямаше да го огрее.Но си събра пари по Коледа и сам си купи.Гледам го сама,разделени сме с баща му и с издръжката от 200 лева,която дава не мога да си позволя да му купувам последен модел телефони.
Megan,и моя нямаше собствена стая до скоро.А това чуждо дете да ми отваря шкафовете няма как да се случи.

# 29
  • София
Аз съм в гарсониера, с хол и спалня. Спалнята си я направих за мен, на него съм му направила кът в хола. Колкото - толкова.
Раници на Найк има онлайн, доста евтини, моят има, но не я ползва за училище.
Моят син си измисля всякакви невероятни причини да не носи дрехи или обувки.

Общи условия

Активация на акаунт