🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-39

• 25 054
  • 729
  •   4
Отговори
# 450
Аз имам още до края, но вече няма търпение за превод.

# 451
  • Ямбол
Честито на целия екип на Ешреф Рюя . Поздравления за успеха и на Чачо и Демет.Нека още дълги години да продължават да жънат успехи. 🥂❤️ Искрено се радвам и за признанието на Спящия.Чачо има повод да се гордее със себе си за пореден път.Желая му всичко най-добро и в бъдеще.Добре,че го има за да ни радва със своя талант. 🩵
За епизода ще кажа,че много ми хареса беше много наситен от към емоции и екшън.
Чачо показа безупречна игра.Изпитах всички емоции на Ешреф.Толкова е талантлив.Демет също играеше добре,но Чачо направо беше експлозия от най-различни емоции гняв,притеснение,страх,уязвимост,обич,омраза... Толкова много неща събрани в един човек в един епизод.Той за мен беше огън,който изгаряше всички по пътя си.Когато на човек душата му гори нищо не е в състояние да го спре.
Наистина много се радвам за успеха на сериала ни 🤗.
Ще коментирам като го изгледаме всички хем да излезе и превода.
Стана много интересно.Чидо разбра,че нейните обожатели са Динчер и Седа и се сдоби обратно в досието.Хадър каза на Кадир,че му е баща. 😱 Нисан си връща спомени от миналото.Пак показаха,че Ешреф е наръгал бащата на Динчер,но нищо повече за сега.Динчер май е бил влюбен в нея като е бил дете,ама се е появил Ешреф и тя го е харесала или нещо подобно.Дали тя,чу разказа на Динчер докато спеше.🤔 И накрая пак се върна Айтен.Защо? 🙄🤦 Само да използва отново добрината на Фарук и да продължава да му казва колко добър човек е и,че щяла да се развежда,но пък иска помощ пак за мъжа си да го намерят.Сега Фарук пак ще си даде нови надежди за тях. Хвана ме яд да не беше се връщала,но може би искат да им развият линията. Ще видим какво ще стане.Гонджа все още е бременна и не е махнала бебето както си и мислех.
Внучката на майка Ханифе и тя е слушалка на полицията.Чидо започна да подозира майка си,че върти нещо с Нисан след като я видя да я държи за ръка.Определено и стана неприятно.Но мен ме дразни много напоследък така,че не я съжалявам.
Хадър определено го очакват тежки дни след като разбра,че Кадир е негов син.Най-големият му страх се сбъдна.Хем е дал дума на Ешреф,хем трябва да предпази сина си.Трудно ще балансира между двамата.Тук нещата няма да завършат добре накрая ми се струва.Понеже,когато Ешреф разбере истината ще се почувства предаден според мен от това,че не е бил искрен с него въпреки,че той се опита,но не знаеше как да му каже,че има съмнения за това,че или той или Кадир му е син. Интересен ще е  сблъсъка.И накрая дали Нисан ще умре определено не.

Липсваше ми гласът на разказвача :
"Нисан беше оцеляла. Същата нощ батко Ешреф се почувства сякаш почти се е родил отново. Огромна тежест беше паднала от плещите му. Всъщност, ако нямаше никой наоколо, той знаеше, че щеше да се разплаче, да ридае, но се сдържа. В такива моменти всички го гледаха право в очите. Краткото щастие беше заменено, за секунди, от пламтящ огън на отмъщение, издигащ се от стомаха му до очите му. Същата нощ батко Ешреф осъзна за първи път колко много обича Нисан. Може би повече от Руя. ❤️💔 Аз съм без думи.....

Хайде на новия фраг ЕП.29 фраг 1 :  

Х: Господа. Ешреф Тек е бащата на сираците. Той е наследник на Якуп Баба и баща на всички нас. Някой възразява ли?
К: Аз съм тук. Този град е мой.
Ти не можеш да ми бъдеш баща, а аз не мога да ти бъда син.
Е: Ти  си най-красивото нещо в този живот за мен. Всъщност  единственото красиво нещо.
Н: Щеше да умреш за мен.
Е: Ако аз няма да умра за теб,
какъв е смисълът да умреш изобщо ?
С: И така, синът на Феродин Корал?
Н: Не помня.
С: Може би мога да ти помогна да си спомниш.
Д: Тя няма да намери нищо. Няма да може да се свърже с мен.
Ч: Тя има досието.
Д: Между другото, предай поздравите ми на Ешреф...ако го видиш.
Н: Дори Ешреф да кървеше, щеше да ми се обади.
К: Вече няма Ешреф, господа. Старецът му дръпна щепсъла.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 00:35 от roxy94

# 452
С този фраг е ясно, че Нисан е спасена. Остава да видим как. И какво ще правят на Ешреф.

# 453
  • Ямбол
Един от най-красивите разговори между братя 💔
Фарук : В такива ситуации, каквото и да кажем, е безсмислено, по-добре е да мълчим.
Ешреф: Знаехме в какво се забъркваме, Фарук. Каква работа имаме да обичаме някого? Каква работа имаме да се влюбваме? Така хващат мъж, удрят го в най-уязвимото му място и му отнемат живота. Всеки, когото обичаш, всеки около теб, е и твой враг по някакъв начин. После се озоваваш така, треперещ в болнични ъгли, чакащ да видиш какво ще се случи. От едната страна, страхът, че ще се случи нещо лошо. От другата, яростта вътре в теб, готова да изригне като вулкан. Ако ми позволят, щях да сплескам целия този свят със собствените си ръце.
 Фарук: Скъпи мой братко, ще мине.
 Ешреф: Казахме, че няма да обичаме никого достатъчно, за да го допуснем до нас, само и само да не се случи това. Казахме, че ще живеем сами и ще умрем сами. Казахме, че този свят не може да го понесе. Нали?
Фарук: Понесе го. Само едно нещо научих през всичките си години.
Ешреф: Какво?
Фарук: Че в този живот нищо не е под наш контрол, дори кого обичаме. Ако зависеше от мен, щях да съм забравил Айтен десет хиляди пъти досега. Наричай ме глупак, идиот, не ме интересува. Затова не се обвинявам, че обичам толкова много.
Ешреф: Проблемът не е кого обичаш, Фарук. Въпросът е как обичаш.
 Фарук: Вярно. Може би за това става въпрос.
Ешреф: Добре, обичай, но не обичай толкова много. Не обичай толкова много.
Фарук:Това сме ние обаче. Ние сме хора, които знаят как да обичат само прекалено много. Няма лек за това.
Ешреф: Прав си не можем да поправим нищо и утре.
Фарук: Тогава нека не се опитваме.

# 454
Беше хубава серия. Днес аз чакам и хубав рейтинг.

А така се забавлява Чаатай Бей като мете коментари за себе си в нета.

# 455
Добро утро! Coffee
Идвам направо с рейтинга.

Както си знаехме, дългата пауза не се отрази добре...
Въпреки че, серията беше страхотна.
Снощи гледах много късно, затова не успях да пиша.
Чаатай беше невероятен!
„Какво знаем ние за любовта, за влюбването! Хващат те в най-уязвимото ти място и ти отнемат живота. После седиш безпомощно в ъглите на болницата и трепериш... Ако ми позволят, щях да сравня този свят със земята със собствените си ръце“

Показа цяла палитра от емоции!
Но...от един " бивш наркоман" - толкова. Pensive
Има и кадри от партито за сбогуване с екипа по костюмите.

Ще изчакам  да го гледате с превод и ще коментираме.
Желая ви прекрасен ден!

# 456
Не е зле този рейтинг, но си заслужаваха повече.

# 457
Добро утро!☕
Гери, Рокси, благодаря за фрага и превода.
Нисан е жива- главен герой е, тя сама казва, че Ешреф щял да умре спасявайки я. Ще видим. Много интересна ми беше сцената между Хадър и Кадир, нямам търпение да го гледам с превод.
Серията беше страхотна да се надяваме и
на страхотен рейтинг.
То, рейтинга дошъл. Добре сме!

Хубав ден!

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 09:52 от eliet

# 458

Tова беше един от най-силните моменти в серията.
Тук Ешреф не е нито „шеф“, нито стратег, нито човек с контрол. Той е напълно оголен - страх, вина, любов и безсилие в едно. Сцената пред операционната показа точно онова, за което сериалът постоянно говори, но рядко казва толкова ясно, че любовта е най-голямата  слабост на Ешреф.
Това, което той каза на Фарук е жестоко, именно защото е истина. Любовта не те прави по-силен, тя те прави уязвим. Тя не ти дава оръжие, а ти го отнема. И Чаатай го изигра без патос, без излишна героика,  с треперене, с празен поглед, с онова „ако ми позволят..."
Тук войната наистина е вътре в него. И няма как да я спечели със сила.
Сиракът Йомер разказа: "в тази нощ батко Ешреф розбра колко много обича Нисан, дори повече от Руя."
Какъв сюжет- да обичаш една и съща жена, все по- силно!
Ешреф не „заменя“ Руя с Нисан, просто любовта му е еволюирала.
Руя е любовта- мит, която е чиста, недокосната, останала във времето.
Нисан е любовта- реалност. Тя е  ранима, сложна, болезнена, но жива.
И най-красивото е именно това, че той не обича две различни жени, а една и съща жена все по-силно, на различни етапи от живота си, без да го знае.
Първо като сън,  после като съдба.
Такъв сюжет наистина е рядък, имаме не „нова любов“, а задълбочаване на същата. И точно затова, когато истината излезе наяве, ударът няма да е в изненадата, а в осъзнаването, че сърцето му никога не е грешало.
Какво да кажа за  играта на Чаатай не знам... Остави ме без думи и този път.
Видяхме и шока, момента, в който страхът още не е оформен, но вече е проникнал дълбоко, страх, че може да загуби най-важното. Видяхме и сривът му.
Изигра го така  че, усетихме как светът за секунда спря за него и той не знае как да диша.
Тук нямаше контрол, нямаше „шеф“, нямаше сила. Само вина, безсилие и любов, която боли физически.
Точно тук се видя и разликата между митичната любов от миналото и тази от настоящето, плътната, която може да бъде загубена всеки миг.
Това е любов, която е стигнала до точката „или всичко, или нищо“.

# 459
Абсолютно като класически роман:
"Руя е любовта- мит, която е чиста, недокосната, останала във времето.
Нисан е любовта- реалност. Тя е  ранима, сложна, болезнена, но жива."

Сцената пред операционната ще остане запомняща, много добре успя да предаде Чаатай емоционалната уязвимост на Ешреф.
Изобщо в този епизод Чаатай във всички сцени беше уникален. Балансира емоциите си между сила и ранимост и тази вътрешна борба която ни показва чрез погледи и жестове е изключителна. Много силно представене направи Чаатай в този епизод, не случайно е и най-високо платеният актьор,  смело и уверено си затвърждава тази репутация.

Демет и тя е била снощи на събитието.

# 460
Известната актриса Демет Йоздемир дойде на церемонията по награждаването на Elle Style Awards в елегантен вид - дълга, затворена черна рокля.
Когато водещата на вечерта я попита за избора и на тоалет, Демет призна, че това е рокля от любимата и марка. Тя шеговито добави:
„Умишлено избрах този стил, за да привлека възможно най-малко внимание.“
Joy
Тези думи предизвикаха искрен смях и у двете. Водещата моментално реагира на шегата:
Водеща: „За теб е практически невъзможно, защото блестиш така!“
Демет: (отвръща с комплименти) „И ти имаш невероятна рокля и изглеждаш страхотно днес.“

Водеща: (усмихва се) „Похвали ме отново, много ми харесва!“

След приятелски смях и размяна на пожелания за хубава вечер, те преминаха към по-подробно интервю.
За личния стил и комфорта
По време на разговора актрисата сподели интересни подробности за предпочитанията си към облеклото:
Танцов опит: Поради танцовия си опит, Демет е свикнала с удобни дрехи и спортен стил. В това се чувства най-естествено.
Нова роля: Тъй като статутът на актриса изисква редовни участия на публични събития, тя преразгледа гардероба си. Сега Демет умело съчетава комфорт с изтънчен стил, което видяхме на партито.
Типично за Демет- " скромна " както винаги! Wink

Демет Йоздемир присъства като част от звездните гости, но не беше  сред спечелилите конкретна награда.
Тя бе на церемонията и привлече внимание с участието си.
(не сме изненадани)

# 461
Много се извинявам , но това редовно ли се случва в темата или е конкретно към Демет?
Другите колежки на Чачо също ли са критикувани така “деликатно”?
Във почти всеки пост я чепкате за нещо.Не следя темата от началото ,може и да съм изпуснала нещо.

# 462
Нерон е пуснал превод. Взимам си думите назад. Май може и от там да се гледа още.

https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2026/01/28-neron-angelov-nov.html?m=1

# 463
Много се извинявам , но това редовно ли се случва в темата или е конкретно към Демет?
Другите колежки на Чачо също ли са критикувани така “деликатно”?
Във почти всеки пост я чепкате за нещо.Не следя темата от началото ,може и да съм изпуснала нещо.
Не, нищо такова до сега не се е случвало.
Досега сме си казвали честно и откровено мнението единствено за някои сцени, които не са ни харесали, но това е съвсем нормална и обективна критика на зрител.
Аз мога да говоря само за себе си и днешния ми пост е, в отговор на вчерашното изказване на една нейна почитателка, която си позволи да нарече Чаатай " наркоман ", казвайки, че бивши наркомани няма.
Постарах се да им занеса доста информация по въпроса, защото смятам, че това изказване е неприемливо, но бях определена като " гузен негонен бяга" и докладвана, съответно изметена.
Ако на накой му се чете, това им написах:
Скрит текст:
Хронология на делото срещу Чаатай Улусой
🔹 2013 г. – Начало на разследването
Турската полиция провежда широкомащабна операция срещу мрежа за наркотици в Истанбул.
Арестувани са десетки лица, сред които дилъри, посредници и клиенти.
В рамките на разследването името на Чаатай Улусой излиза в телефонни подслушвания, свързани с покупка на наркотици
Улусой не е арестуван, а е призован за разпит.
🔹 2014–2017 г. – Подготовка на обвинителния акт
Прокуратурата изготвя обвинителен акт срещу 34 обвиняеми.
Срещу Улусой е повдигнато обвинение по чл. 188 от Турския наказателен кодекс:
„Притежание и предоставяне / търговия с наркотични вещества“
Обвинението се базира основно на:
телефонни разговори
свидетелски показания
Не са открити големи количества наркотици у него
🔹 2018 г. – Присъда на първа инстанция
📍 16 май 2018 г., Истанбул
Съдът признава Чаатай Улусой за виновен по обвинението за търговия / предоставяне на наркотици.
Наложена присъда:
4 години и 2 месеца лишаване от свобода
Съдът приема, че:
наркотиците не са били само за лична употреба
е имало „предоставяне на трети лица“
Присъдата не влиза в сила веднага, тъй като е обжалвана.
🔹 2019 г. – Отмяна на присъдата
Апелативният съд (İstinaf) отменя присъдата.
Делото е върнато за повторно разглеждане, поради:
недостатъчни доказателства за търговия
неправилна правна квалификация
🔹 2019–2020 г. – Преквалификация на обвинението
При повторното разглеждане съдът приема, че:
няма достатъчно доказателства за „разпространение“
Обвинението е преквалифицирано в:
„употреба на наркотични вещества“
Наложено наказание:
около 10 месеца затвор, условно
без ефективно изтърпяване
🔹 След 2020 г. – Закриване на казуса
Делото фактически приключва без ефективна присъда затвор.
Чаатай Улусой продължава кариерата си без законови ограничения.
Няма нови обвинения или активни производства.
⚖️ ВАЖНИ УТОЧНЕНИЯ
❌ Никога не е доказано, че Чаатай Улусой е бил дилър в класическия смисъл.
⚠️ Първоначалната тежка присъда от 2018 г. е отменена.
Важно: В този процес няма достоверни публични доказателства, че Улусой е „наркоман“ или че има зависимост — само че съдът е приел, че е имало употреба на нелегални вещества в миналото.
На базата на достъпните надеждни публикации:
Няма данни за повторна употреба на наркотици от Чаатай Улусой след стария случай.
Не е установено, че той е водел някакъв публично известен живот с наркозависимост или че е бил отново въвлечен в подобни инциденти след края на разследването и съдебните ревизии.
Към момента няма достоверни медийни или съдебни сведения, че Чаатай Улусой е бил уличаван повторно в употреба на наркотици или е бил задържан/обвинен за нови престъпления, свързани с наркотични вещества след делото, за което говорихме (от 2013 г. насам). Няма публикувани новини за:
ново задържане,
тестове за наркотици, които да са били положителни,
обвинения или съдебни производства срещу него по този въпрос,
публично признание за повторна употреба.

# 464
Разбирам.
Жалко е , защото нито проекта , нито актьорите заслужават такова отношение.
Личи си какви професионалисти са.Със сигурност са различни , но ние не ги гласим за сватба.
И двамата са толкова популярни , имат си своята фенска маса, наистина не разбирам това , че харесаш някой , не значи да оплюваш другия.
Забелязвам , че и при други актьори в практика.
Наистина не си обяснявам жени (не тийнейждъри) да седнат и да пишат обиди.Абсолютно нормално да е не харесваме някой или играта му , но всичко си има граници.

Общи условия

Активация на акаунт