🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-39

• 20 667
  • 571
  •   4
Отговори
# 555
# 556
Много красота сте донесли тази вечер.
Страхотни са фото сесиите на Чаатай, голям Чаровник е!
Незнам защо, ама имам проблем с лайковете.
Не ми позволява нищо да харесам, нито да кача. 😏
Дива, благодаря за фрага!

# 557
Нисан- Къде е Ешреф ?

Ърмак - Вчера имаше атака. Отвлякоха Ешреф и нашите.

Нисан - Кой ги е отвлякъл?

Ърмак-  Има един човек, наречин Ихтиар.
Опитват се да превземат къщата, докато го няма Ешреф.

Кадир - Ще се обадя на Ешреф. Ще се пазаря. Ще моля за прошка. Ти ще умреш, а аз ще остана.

Прокурорка - Нисан, беше ми казала, че си намерила нещо в дома на Динчер.

Нисан - До днес не сте открили Динчер и причината е, че истинското му име не е Динчер. Има още.

Чийдем - Значи това е било в досието. Нисан работи за прокурора.

Мъж- Тук съм от името на Ихтиар. Донесох неговото предложение.

Ешреф - Но не съм казал, че го приемам.

Ърмак - Моля те, кажи ми, че си ги намерил.

Хъдър - Изпратих вест до целия свят, но те изчезнаха като магия.

Нисан - Този човек има врагове, има противници. Ами ако нещо му се случи?

Ърмак - Нисан, моля те, не изпадай в паника. Би ли се успокоила?

Нисан - Ешреф - никъде го няма

Мъж- Искаш да се събереш с жената, която обичаш. Ние не искаме да ти пречим.

Ешреф - Няма да можете, така или иначе.
Ако ще умирам, ще взема и тях със себе си. Радвам се, че ги срещнах. Моля ви, простете ми.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 00:14 от NeZ_9

# 558
За момент реших, че Ърмак е разбрала, а не Чийдем.

А струва ли ми се или Нисан знае за самоличността на Динчер.

# 559
Добро утро!

Снощи така се бях загледала в Gaddar, че за малко да пропусна фрага. Grinning
Дадоха ни фраг,  в който става ясно, че Ешреф е отвлечен от хората на Старецът,Чийдем разбра, че Нисан "работи" за майка  и, прокурорката, а изглежда и Нисан, и Кадир са разбрали, че Динчер не е този, за когото се представя. На мен ми звучи интересно!
В X отново недоволстват. Честно казано, не ги разбирам тези хора.
Никой не е длъжен да харесва този сериал, нито да го гледа до край. Вкусовете са различни. Но ако една история е избрала бавен, пластов разказ, не е коректно да и се сърдиш, че не се държи като нещо, което никога не е обещавала да бъде.
Ако някой е на „thank you, next“ вълна, това също е избор. Wink
Само че, търпението на едни не е слабост, а съзнателно удоволствие от разказа.
В крайна сметка сериалът не дължи бързина. А зрителят дължи единствено честност към себе си- гледаш, ако ти говори. Ако не, сменяш канала. Hands V
Дизита - бол!  И всички са едни бързи, динамични, логични! Joy
Eşref Rüya не е криминален пъзел от типа „кажи ми кой кой е и да приключваме“. Това е трагична любовна история, в която истините не падат наведнъж, а се плащат скъпо. С време, с болка и с избори. Ако всички разкрития дойдат бързо, няма да има катарзис, а просто отчет.
Силата на този сериал е точно в това, че всеки нов детайл променя смисъла на предишния. Днес разбираме едно, утре се оказва, че сме гледали същата сцена, но сляпо. Когато истината за Руя, Динчер, Стареца... изплува, тя ще удари не защото е неочаквана, а защото винаги е била там, пред очите ни.
Бързите разкрития дават моментно удовлетворение.
Бавните разкрития дават истории, които се помнят.
А тук целта не е просто да разберем „кой какъв е“, а да видим как истината руши и пренарежда хората, които я научават. И точно затова си струва търпението.
Според мен. Не ангажирам никого с моето мнение. Просто не разбирам мазохизма на тези, които хем гледат, хем се оплакват колко не им харесва!

Желая ви прекрасен ден! Hug

# 560
Добро утро!☕
Нези, Дива, момичета благодаря за фрага и превода!
Очаквани още по-вълнуваща серия.
Отвличат Ешреф😏 кой ли го прави!?
Сигирно е пак Динчер, ама и него го залавят. Много ще е интересна серията ще има в/у какво да мисля днес..

Нези, хем не им харесва, хем гледат- това не го разбирам, защо си го причиняват, може би пак после да бълват коментари в СМ.

Чийдем направо както е с прическата от Саудитска Арабия и на сета, голяма роля прави, въпреки че ме дразни като Чийдем, голяма интриганка.
Тя и Кадир са си лика прилика за сега.
Много искам да видя реакцията на Чийдем като разбере, че Ешреф е отвлечен. Искам да видя какво точно иска.
Нисан може да помогне на Ешреф, той спасява нея, тя да спаси него.
Айде, да идва утре.

Желая ви хубав и усмихнат ден!🍀🍀🍀

# 561
Резюме и снимки 29 епизод
Ешреф се бори с всички сили, за да спаси Нисан от смъртоносния капан, в който е попаднала. Междувременно Нисан се опитва да разбере кой я е отвлякъл и да разгадае тайната на мрачната празнота в миналото ѝ.

Церемонията по коронацията на Ешреф предизвиква огромен шум в подземния свят. Кадир търси начини да си върне властта, която се е изплъзнала от ръцете му. Разбирането, че Хъдър е негов баща, обаче прави нещата още по-сложни за Кадир.

Докато Ешреф продължава разследването си за човека зад името „Фират Корал“, той ще се изправи срещу Стареца и ще бъде въвлечен в трудна битка с екипа му.

# 562
Здравейте,

Кадир вече не е сирак. Но от предишните му действия и от дадените ни кадри, той няма скрупулите отново да стане сирак.
Чийдем отново ще действа подмолно.
Динчер почва да изпуска ситуацията.
Ешреф е бил на почивка и го отвличат. Отсега ви предупреждавам, че сцените с него в тази серия може да са ограничени.
Нисан очевидно не може да се възстанови от прострелване, отвличане на нея и на любимият ѝ човек, от разкритията за миналото ѝ.

Да не забравя да благодаря на Дива и Нези за фрага и превода. Аз уж го чаках, но съм се разсеяла също.
Нези, аз съм до 16 български епизод. И поне за момента с този превод имам съвсем различно усещане. Гласът на Даахан не ми отговаря някак, но пък на другите им е напълно ок. Обаче разбирам историята по съвсем друг начин. Не знам дали ще се запази така, защото още съм в епизодите, които имаха логика и смисъл, но това което ми носи като различно усещане е по-голяма дълбочина. Е, вече знам, че конкретни персонажи тотално ще бъдат забравени. Но и при този сериал са се опитали да го направят повече като кино, а не като сапунка.

# 563
Гери, абсолютно същото усещане имам и аз.
Но също съм в началото. С гласовете трудно свиквам. Neutral Face

Каква почивка? Ешреф и на почивки ли ходи? Grinning
Аз пък си мисля, като гледам Ешреф и останалите в затвортическа килия, че може да ни дадат някакви ретроспекции от тяхното запознанство.
Още малко снимки

А и още нещо ми попадна.

Нашият актьор Еймен Юсуф Полат е в проекта „Ешреф Руя“... Ще се видим в епизод 30...

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 11:24 от NeZ_9

# 564
Нисан вероятно се доверява на сънищата си и по някакъв начин проучва Динчер, но не мисля, че знае за истинското му име. По-скоро, че Динчер е лъжа със сигурност. Тя и да го разбере, дали ще успее да се сети кой е?

Чийдем много ме изненада с апаратурата в колата, но явно и тя ще разбере кой е Динчер и дори първа може да слоби цялата картина. Знае за Ешреф и Руя, ще разбере за Нисан и Динчер, че се познават от деца, вероятно знае за първото убийство на Ешреф, но сега ще го обвърже с Руя. Нейната реакция също ми е толкова интересна, колкото и на Ешреф и Нисан. Чийдем тотално ще погледне на Ешреф по друг начин, когато осъзнае, че целият му живот е такъв, заради Руя и желанието му да я пази. Всичко, което е, е заради любовта и жертвоготовността му.

Кадир не ми изгледа много щастлив, че има баща от снимките. Sweat Smile Според мен би теглил куршума на Хъдър, за да остане сирак и да е на чело на Сираците без да се замисли.

Малкото момче кой ли ще изиграе? Ешреф/ Динчер като съвсем малки или Кадир?

# 565
Точно такъв е и моя поглед към нещата, Хриси.
Ролята на Чийдем в този етап на историята не е за подценяване. Нито пък персонажът Чийдем е излишен. Тя наистина е в уникална позиция, защото  почти никой друг не държи толкова много парчета от пъзела едновременно. Апаратурaта в колата и не е просто поредния и трик, а знак, че Чийдем вече не действа импулсивно, а хладно и стратегически. Тя може да се окаже първият персонаж, който ще сглоби цялата картина.
И да, когато Чийдем обвърже първото убийство, Руя, Нисан и Динчер в една линия, това ще промени коренно погледа и към Ешреф. Досега тя го виждаше през призмата на наранената жена и ревността. В момента, в който осъзнае, че целият му живот, всичките му избори, насилието, самотата, каузата, са родени от едно детско обещание да защити момиче, тя няма как да не го види по друг начин. Не като мъж, който я е отхвърлил, а като човек, обречен на любов и жертва още от дете. Това не означава, че ще му прости, но може да означава, че вече няма да може да го мрази по същия начин. Wink

# 566
Не знам дали чувствата и емоциите, които изпитва към Ешреф са омраза. Със сигурност са много полюсни и силни. Тя ги нарича омраза, но от първи сезон мисля, че ако животът на Ешреф е в опасност, тя би рискувала всичко, за да го спаси, дори с цената на нейния собствен. Колкото и да се опитва да остане жива и да лавира перфектно между всички - Ешреф, Нисан, Кадир, майка и, Динчер, знаем кой и е слабост.

# 567
Така беше в началото, но не съм сигурна, че все още е така. Това, че той се влюби толкова силно в Нисан, до степен да забрави   Руя, много я нарани. Да вижда любовта им е много тежко за нея и това предизвиква омразата и.
Пропуснах да кажа и за Кадир. В него няма радост от откритието, че има баща. За Кадир изглежда бащата не е липса, а пречка.  Кадир иска власт без морална котва, без минало, което да го задължава. И да, напълно в негов стил е да предпочете куршум пред това да бъде нечий син, защото да остане сирак означава да остане свободен от вина, дълг и обич. Вече го няма и Якуп баба.
Интересин се очертава сблъсъкът между Ешреф, Чийдем и Кадир.
Ешреф е изграден от любов и жертва, Кадир от амбиция и празнота, а Чийдем е на ръба да разбере истината, която ще разруши всички илюзии. Ако изобщо са и останали такива.

# 568
За Чийдем съм на същото мнение , дори си мисля, че точно тя ще сервира на Ешреф за Нисан -Рюя.
Абсолютно съм на мнението на Хриси, ако Ешреф е в опасност близка до смъртта, Чийдем ще помогне. Тя се самозълъгва, че го мрази, тя все още го обича-"Стара любов ръжда не хваща".
Аз очаквах Кадир да се пречупи малко в характера си, след като има вече баща, но уви, в тоя случай ще кажа:"вълкът козината си мени, нрави не". Той си същият жаден за власт и пари, обречен да бъде "жалък".

От канала:"Няма значение, какво се случва...заедно до последния дъх"

Чакани екшън от класа в сряда.

# 569
Кадир извърши много долни неща. Той потъпка всчки мафиотски принципи, не просто наруши законите на сираците. Освен за шепа, останали в немилот престъптици, той не е никакъв критерий вече. Затова и на Хадър му беше толкова лесно да го "отвлече". Той ще трябва да плаща за действията си, но явно няма да е в този епизод.

Общи условия

Активация на акаунт