Какъв късмет ви се падна от баницата?

• 2 179
  • 68
  •   1
Отговори
# 15
Нещо за здравето беше.

# 16
Извинявай, че те цитирам, но това е потвърждение на мнението ми, че посланието закодирано в думите, се сбъдва! Не бива така да се говори, дори и на шега.
На мен ми се падна едно късметче ( не от баница, а една колежка ми подари дървена играчка за елха с опаковано късметче в нея), "нова къща"! Благодаря за този късмет! Да бъде!

Като се замисля рационално, може би по-скоро съм навързала постфактум това, което се е сбъднало, защото на Нова година обикновено от 3 баници имам късмет, тези, които не се сбъдват, съм ги забравила и не са ме впечатлили, но да речем, неколкократно ми се е падала нова кола, а аз даже нямам шофьорска книжка. Може би, ако някоя година реша да си изкарам книжка, и ми се е паднало преди това кола, ще реша, че са свързани нещата. Тук имаше една тема, преди десетина година за баницата с късмети и късметче бебе или брак. Ами май не  се е сбъднала все още на авторката, но пък може бившата кандидат-свекърва да си е получила внучета от друга снаха. Та хубаво е да вярваш, ако това ти носи някакви позитиви, в противен случай няма значение.

# 17
Замислих се че и на мен ми се е падала кола преди години, а пък аз също нямам книжка. Вече, не знам дали изобщо ще се занимавам да карам курсове, от тук насетне. Къща също ми се е падала преди време, но и до момента не съм успяла да си купя собствено жилище. Не че не съм искала. Въпреки че майка ми тогава казваше така: "Не е задължително да става въпрос за покупка, може да е дори само смяна на местоживеенето". То и това се случи в един момент, но години по-късно. Някои неща може да се случат след време, не е задължително да е същата година. Но, това си е според мен Simple Smile
В крайна сметка всеки си има свои разбирания за живота.

# 18
Любов и пътешествие. 😄
Бременна съм и то на последната права, та единственото пътешествие, което ме чака новата година е до болницата. 😄

# 19
Питка с паричка имаме за Бъдни вечер. Паричката (£1) се падна на дъщеря ми. Ама наистина се падна.

Баница с късмети правя на 1 януари. Пиша стандартни късмети, не твърде дълги насила римувани, може би банални за някого, но за мен са най-важните неща в живота.

# 20
Късмета от питката този път се падна на къщата , На цялото семейство. Детето взе късмета и каза - Аз ще си го сложа в касичката ! 🤣
За късметите от баницата ,вземам от готовите дето се търкат с монетка . За да е по-забавно вземаме детски иии на Татко ми му се падна ново гадже 🤣🤣 🥴 .. На майка ми много шестици .. на детето нова кола ,а тя е на 11 г.
Но се забавляваме всяка година с тези късмети .

# 21
Ей сега изтеглих от играта с късмети на бг-мама късмет, посетена от тази тема. Пада ми се, че ми предстои повишение и че го заслужавам без съмнение (аз не работя), реших втори път да тегля, да се поразджуркат малко и нещо по-подходящо да ми се падне, пак същият късмет ми се падна. Ако съм суеверна ли, не знам как да го кажа, много ще се впрегна сигурно как ще се разработя и ще ме повишат, съдбата все пак два пъти ми го подсказва Simple Smile) Но реално си е просто някакъв бъг.

# 22
Ravven_R, какви са тези късмети, може ли линк?
Кукумицинка, не знам бъг ли е, ама при мен сработи. Наистина продажбата на старото жилище мина гладко, но с покупката на новото беше луд стрес. Може би ще почнеш работа 🤔. Годината е дълга, но определено има нещо в този късмет щом ти се пада два пъти за деня.

# 23
Оф, и на мен ми се падна повишение в работата, а аз от години не работя. Имам ТЕЛК и съм официално нетрудоспособна.
Миналата година ми се падна здравето, е, по-гадна година в здравословно отношение не знам дали съм имала. 😵💫
При нас парата от питката беше нагласена. Като я чупеше баща ми, видя паричката и даде на детето ми парчето. Разбира се, радост голяма, досега не му се беше падала.

# 24
" Освободи се от ненужното ! Ще се научиш да казваш НЕ и да поставяш граници! Ще спреш да угаждаш на хората.Бъди неожулен и необременен! "
Доволна съм !❤️

# 25
Късметите при нас са за нова година и задължително са майтапчийски и забавни, за да тръгне новата година със смях и веселба. Аз ги пиша, според това с кои хора ще се събираме. Никога не слагам неща като работа, сватба, бебета, здраве, защото е твърде лично и може някой да се почувства зле.
За БВ в питката мъжът ми слага няколко монети, за да има за всеки по една, и монетите са винаги с нумизматична стойност, за да имаме нещо наистина стойностно - натрупали сме доста такива през годините и се надявам някой ден да послужат за нещо хубаво и смислено.

# 26
И у нас баницата с късмети е на Нова година. А от питката с паричка, паричката се падна на дъщеря ми.

# 27
Баницата с късмети е на НГ.
На Бъдни вечер е питката с паричка.
На мама се падна. Simple Smile

# 28
Момичета, следващата година е Единица в нумерологичен план. Подходяща е за нови начинания, буквално ще подкрепя смелите. Дори и да не вярвате в подобни неща, си струва да рискувате, ако искате да пробвате нещо ново.

# 29
  • Далечният изток
За Бъдни вечер правя содена питка с паричка, тоест с две. Едната се падна на мен.
За Коледа правя баница с късмети. За Нова година пак Simple Smile
Понякога като съм на кеф и през годината като правя баница, измислям късмети. Ей така да ни е забавно.
Падна ми се късмет приятели, които щели да са готови на всичко за мен, нещо такова беше. И вторият - издигане в службата.

Общи условия

Активация на акаунт