Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 15 919
  • 588
  •   7
Отговори
# 570
Къде мога да видя резултати от олимпиади- история, география. Господина е много неорганизиран. Постоянно чакаме оценки, резултати, не проверява по сума време контролни. А детето иска да знае как се е представило?

# 571
История не й трябва за право. Матурата по БЕЛ и общ успех от дипломата.

# 572
Къде мога да видя резултати от олимпиади- история, география. Господина е много неорганизиран. Постоянно чакаме оценки, резултати, не проверява по сума време контролни. А детето иска да знае как се е представило?
Вариант ли е да попита заместник-директора по учебната дейност?

# 573
История не й трябва за право. Матурата по БЕЛ и общ успех от дипломата.
Едно време се държеше изпит по история, вземаше се и оценката. Да не са го променили вече?

# 574
  • София
Отдавна отпаднаха изпитите по бел и история /2019-2020 някъде/. Вече е само с ДЗИ БЕЛ и общ успех от дипломата.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 13:46 от sanaka

# 575
  • До морето
Оф, аз явно съм по-руса отколкото си мислех. При обявевените дати за изпити, резултатите би тлябвало да излязат до края на юни, нали. Но какво значи 08-10.07 подаване на документи за участие в държавния план прием . Какво правим в тези 10 дни? 10 дни ще мислим какво да редим като желания, ли?

# 576
  • shumen
Ели,и моя иска право да учи занапред.При нас такава специалност има само в тяхното училище и е Хуманитарен профил Български с Английски и втори език Испански или Руски.
Migles,при моя резултатите от олимпиади се обявяват на сайта на училището.

# 577
Изчисляваме за какво ни стигат точките, за да можем са подредим желанията оптимално Joy
Дай Боже от 95 точки нагоре, че да е лесно реденето, че със 70 голямо смятане ще падне.

# 578
  • София
Тая година не се знае какъв ще е изпитът по Мат и какви ще са точките там. Може пък да е по-труден и да са по-ниски точките на всички. Освен резултатите гледаме и статистиката за тях и чакаме да дойде време за редене😄

# 579
  • До морето
Тоест наистина има едни 10 дни, в които да умуваме, после подаваме и след 4 дни излиза 1во класиране?! Отиде цялото лято....

# 580
  • shumen
Boho Chic,наистина има 10 дни,в които да мислим,после да подаваме и след 4 дни излиза първо класиране.
Магента,дано не са по трудни задачите по МАТ тази година.

# 581
  • София
Ми тези 10 дни /че и повече/ може да се умува на плажа примерно. Simple Smile

# 582
Тая година не се знае какъв ще е изпитът по Мат и какви ще са точките там. Може пък да е по-труден и да са по-ниски точките на всички. Освен резултатите гледаме и статистиката за тях и чакаме да дойде време за редене😄
А тази статистика на база миналогодишния прием ли е?
И момичета като гледаш справочника - има най-висок бал и по-нисък от кой се ръководите?

# 583
  • София
Статистиката дава възможност да разбереш на кое място е твоето дете по бал в съответната област (колко деца с по-висок бал има пред него). Публикува се от РУО след излизане на резултатите от НВО. Гледа се на това място какъв бал е съответствал миналата година и какъв е в текущата и така може да се прецени до някаква степен дали детето би имало шанс за дадена паралелка.  Ако някой друг може, моля да го обясни по-ясно.
Като се има предвид, че всяка година има някаква промяна в желанията на децата като цяло и това е фактор, който също играе роля, но не може да се предвиди.

Важен е минималният бал за дадена паралелка като показателен е този за второ класиране. Ако за дадена паралелка няма квоти, се гледа минималния бал без оглед на пола.

# 584
Аз съм затънала в работа, то не беше евро, то не са сертификационни одити, то не са сделки... разказва ми се играта и нито имам време да чета, нито да пиша, че и набора съвсем рамково го знам какво прави. Събудих се от корпоративен стрес по нощите и ви четох. Доядя ме, че доста родители тръпнат в неизвестност за план-приема и изобщо от цялата каша тази година... Високите нива на кортизол при мен избиват в развитие на иновативни умения Joy, та се сетих, че училищата са длъжни да съгласуват с обществените съвети план-приема за следващата година. Разгледах рендъм няколко и от такива четива (където ги има публикувани де, че то е суупер тайна това ) става видимо какво да се очаква. Съвсем отгоре-отгоре за няколко призовлни проекта на план-прием в съгласуване с обществените съвети.  При конкретен интерес, можете да си ровите по сайтовете на училищата. Не знам доколко е задължително протоколите да са публично достъпни, но май е точно така. От МК чакаме утвърден план-прием в началото на март, което значи, че в първите дни на февруари ще се види проект.
Скрит текст:
-   18 СУ: Директорката е запознала съвета с „новата политика, изисквания и приоритети към чуждоезиковото обучение“. Никъде не пише „пожелателни указания“. Същите изисквания водят до „въвеждане и обсъждане на професионалните паралелки в СУ“. Няма публикуван самия план; https://18sou.net/wp-content/uploads/2025/12/%D0%9F%D1%80%D0%BE% … %D0%BB_000097.pdf
-   138 СУ: появява се професионална паралелка „Разработка на софтуер с разширено изучаване на корейски; https://drive.google.com/file/d/12pu_i-_cabf04liiEZ7dIdDYIcQxjuZC/view
-   35 СУ: май са объркали годините в референцията за прием  в 8 клас, но май има нова паралелка Математика с интензивен немски, както и още една Природни науки с френски; https://35sou.bg/wp-content/uploads/2011/07/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D … .2025-%D0%B3..pdf
-   И една езикова, в която по указанията има разкавателни на чужд език. За останалите езикови не намерих протоколи. ФЕГ, избива рибата по изгъзици и иновативност:  Приключението френски, латински и разни биологии явно е оревоар, защото почти единодушно са приети 8 паралелки: 3 фр+исп, 2 фр+англ, 2 фр+немски и 1 барабани и съспенс.. френски и китайски език; https://www.feg.bg/wp-content/uploads/2026/01/Protokol-1-2026.pdf

Значи наистина си осъществяват плановете от министерството, въпреки че подадоха оставка преди цял месец.  Ужасно съм разочарована и отчаяна от тези планове, дори и да се опитвам да си втълпя, че "всяко зло за добро". Моето дете искаше да учи език, евентуално и математика, но природни науки и география и история хич не са му присърце. Явно ще го караме на късмет...

Общи условия

Активация на акаунт