Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 16 545
  • 615
  •   4
Отговори
# 585
  • у дома
Тази седмица някой някъде ще ходи ли на ПИ по мат?Интересно ми е какво ше измислят школите по новия стар формат...
Варна с грипната отпада,в Русе отложиха занятията заради поледица,не знам ще се проведе ли предвидения ПИ там.

# 586
  • До морето
При нас пак голям късмет! Понеже другата седмица няма да успеем за ПИ, понеже е на лагер, организаторите направо го презаписаха за февруарските дати - 21ви и 22ри февруари. И днес получих мейл от директорката на училището, че Наборът се е класирал за областния кръг по История, който е кога??? - на 21.02!
Като нищо областния по География да е на 22.02.

# 587
В заповедта на министъра са посочени датите на всички областни кръгове. Преди време като я четох ми направи впечатление, че има такива, които са с начало в един и същи ден и час. Как става телепортацията в тези случаи? Нямаме такъв казус с набора, но въобще не е изключено да има и такива деца.

# 588
  • у дома
Всяка година има такова засичане-детето трябва да избере.

# 589
За физическото - моята дъщеря е освободена, но въпреки това е длъжна да присъства в часовете. Дори и на спортните дейности я карат да ходи, което вече за мен е пълна глупост.

Ние желанията ще ги мислим и редим след като видим резултатите от НВО, че до тогава каквото и да мислим и струваме може да не ни излезнат сметките.
Най-вероятно ще подадем и за друга област документи, че обмисляме релокация. В най-лошия случай дъщерята ще е на общежитие, докато се преместим.

Аз да се оплача от учителя по история на детето. На последната контролна тя се е издънла и сега е с 5 и 4 по история, при което помолила учителя да я изпита за по-високата оценка. Той уж се съгласил... и вече 2 седмици я върти - първо ѝ давá да прави 2 презентации, след като тя ги направи ѝ казал, че не му работи лаптопа и не можело да ги представи. Тя занесе нейния лаптоп - той ѝ казал, че нямало време и да го носи следващия път. Следващия път ѝ казал, че има само 10 минути и тя е успяла само едната презентация да представи. Между всички тези пъти тя е участвала активно в час - има 2 похвали за активно участие, 1 похвала за домашна (която пак е представила пред класа) и една похвала за изпълнено занятие. И сега след 2 презентации и 4 похвали ѝ казал, че следващата седмица щял да я доизпита на няколко въпроса... Може ли за една оценка 3 седмици да я мота.. Или да я изпитва, или да не я изпитва. Чак ми идеше да ѝ кажа да си остане ако ще с 4-ка, че и други предмети има все пак...
В техния клас върлува грип А и тя се надява само да не се разболее, че няма да може да я оформят..

# 590
Ох, и при нас ги има такива перковци. Не при набора, а при брат му. Верни отговори му зачел за грешни, оттам оценката надолу, а тя съответно е решаваща за срочната. На въпрос на сина отговорил да си чете уроците, интернет не бил източник. Хайде де! Статистически въпроси къде са най-актуални (а и в учебника няма различно съдържание)?! Докога хартията ще бъде единствен източник на вярна информация? И докога родители на гимназисти ще трябва да се занимават със (съжалявам за израза) нечие невежество? Защото на детето думата не е чута - учебника да си чете. Но моята дума е друго нещо.

# 591
  • shumen
Ох,и при нас ги има такива учители.Моя на последното контролно по География има 3.Питал госпожата да го изпита и тя му казала,че не изпитва да разказват уроците,а на въпросите след урока или на упражнения.И а този час,а другия и не го изпитала,а днес им е казала,че са оформени за срока и ще му остави 4.Ядосва се моя,че не му е дала шанс да го изпита за по-висока оценка.Казах му да не се ядосва.Втория срок повече.
По Физика пък му даде да прави презентация за лупа и очила.Направи си я детето,представи я и пак намерила кусури.Много били слаидовете,картинките не били където трябва.На предната пък му беше казала,че са малко слаидовете и няма достатъчно картинки.На първата 5 му писа заради това и сега пак си мисля,че ще е същата оценка.
По Физическо забравил да пита госпожата отново,но ми се струва,че ще иска да присъства.Днес пък класната им прати съобщение във Вайбър,че другата седмица се налага промяна в часовете и Вторник и Сряда ще имат Физическо 3 час вместо Биология и Английски.
Мишленце,този безсмислен час УЧСД при моя е Понеделник 8 час,но след това имат и БЕЛ два допълнителни часа и иска или не трябва да остава.
В класа и при моя нещо върлува,но не знаем какво е.Днес са отсъствали 10 деца от 22.

# 592
  • Някъде по Дунава
А моят е с наказателна двойка по физика. Там има две петици и две шестици и днес двойка. В сряда са правили писмено - да развиват въпрос. Писал какво писал, но определено не е за двойка. От негова съученичка разбрах, че оценки са писани само на тези, които не са слушали. Какво непослушание като той над седмица отсъства (и все още е с болки в корема, но е на училище, за да го оформят, защото някои учители спаха цял срок). В сряда влиза учителката и писмено.
 Няма да се разправям. Просто нямам търпение да си кажем "довиждане" с това училище.

# 593
  • София
Ох, така като ви чета за учители, че то нашите неволи с учителя по география са си направо бели кахъри. Като знам, че немалко такива  учители ще срещат в гимназията, и почва да ми е безразлично дали ще е в това или онова уж елитно училище.

# 594
  • До морето
И аз не мога да се оплача от учителите в нашето училище. Има си някои по-особени, но за такова умишлено заяждане и натриване на носове не съм чувала.
Лошото е, че за училището, за което сме се запътили, го чувам обаче.
Имам чувството, че на една част от учителското съсловие главна цел в живота им е да покажат на учениците колко много НЕ знаят.

# 595
  • shumen
Магента,и в елитните училища ги има такива учители.
Boho Chic,на по-голяма част от учителите им е главна цел да покажат колко са глупави децата и нищо не знаят.
При моя и господина по МАТ е същия.Сам им казва колко са глупави,как нищо не знаят обижда ги.Опитахме да говорим с класната и директор,но казаха,че нищо не могат да направят и толкова.

# 596
Ами тези учители трябва да бъдат попитани " Щом децата са толкова глупави Вие на какво ги научихте?" учителите трябва да разберат, че ниските оценки са лоша атестация за тях. То и не заслужените високи също не е добре, тъй като създават нереално самочувствие.
Иначе при нас адаптацията е трудна. В новото училище се видя, че учителите са доста изискващи и си трябва здраво учене. Просто видях каква е разликата между две добри училища. Едното определено лежи на стара слава. В крайна сметка се опитвам да не се притеснявам и да ѝ пазя психическото здраве. Все някъде ще влезе. Вече се шегувам, че може и в някое по изкуства, все пак това ѝ е страст, но се притеснявам ако отиде в такова училище дали ще иска с това да се занимава и за в бъдеще. Сложно е да решаваш вместо друг. Тя определено уж е ориентирана, но реално не знае какво иска.

# 597
  • shumen
Гиги,опитахме на родителската среща да питаме господина по МАТ на какво ги е научил,но той каза,че ги учи на каквото трябва,а тях ги мързяло.Наистина има деца,които провалят целия час и учителя им спира да обяснява.Решава им задачите,те преписват и дотам.
Моя за тази седмица за домашна работа по БЕЛ има да прави преразказ на "Крилатият Данко"от името на неутрален разказвач.Тъкмо си мислех,че тази година не са правили.
Моя освен в Хуманитарната с История и Английски и втори език Испански иска и Хореография.Само не знам тази Хореография после дали ще иска с това да се занимава.

# 598
За съжаление има такива колеги, които по мое мнение не бива да стъпват изобщо в училище, включително и съвсем млади, което е още по-разочароващо. За щастие има и сърцати учители, защото без тях това щяха да са 12 загубени години от живота на всеки млад човек. Моето лично мнение е малко крайно, но считам, че образованието в този вид не трябва да бъде повече от 10г., то и толкова са прекалено за учениците, които не са извадили късмет и са в ситуация да се чувстват смазани и унизени от системата.
Децата са толкова активни и будни, че и без това в 11 клас някои си намират работа и училището им идва в тежест и ги дърпа назад. Разбира се има си някои, които и до 12 клас не порастват. Дечковци и т.н. Не знам. Нещо определено трябва да се промени. Най-вече качеството.

Мойто чавенце изкара 78т. на олимпиада по БЕЛ. Не е лошо, имайки предвид, че тъкмо са взели урока за ОЛВ и няма никакъв опит с писането на такова нещо.

# 599
  • shumen
Sushi,браво на детето.Моя също не е писал ОЛВ,но госпожата по БЕЛ му е казала,че се е справил и му е чудесен.Също и за цитата.Резултати чакаме все още.

Общи условия

Активация на акаунт