Удостоверение за идентичност на имената

• 735
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!
Дядо ми е записан с различна от неговата фамилия в регистрите на Общинска Служба Земеделие.
Той е починал през 1993 г. Трите му деца също са починали. Аз имам само старо удостоверение за наследници. Нямам негов документ за самоличност.
Има ли начин да се извади удостоверение за идентичност на имената му?

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 20:46 от Аметист

# 1
Ти си наследник на дядо си и от Есграона ще ти издадат ново удостоверение за наследници. Там дават и декларация за идентичност. Занеси им документ и с другото име, те ще си проверят случая - имат ли данни за другото име/фамилия. Например, ако на документа има ЕГН, дата на раждане, място на раждане и т. н.  Ако няма, май ще търсиш някой да свидетелства, и ти самата можеш.

# 2
ГРАО издава такива документи, той е имал ЕГН, всичко може да се проследи.
По местоживеене на дядо ви ще трябва да искате справката.

# 3
  • Melmak
Аз съм вадила такова удостоверение на прабаба ми, която е починала преди да вларат системата за ЕГН. Фигурираше с различно бащино и успях да извадя удостоверението.

# 4
Благодаря за всички отговори!

Pandora1, ако помните процеса, моля ви, опишете ми го.

Аз съм вадила такова удостоверение на прабаба ми, която е починала преди да вларат системата за ЕГН. Фигурираше с различно бащино и успях да извадя удостоверението.

# 5
  • Melmak
Ходих в ГРАО по местоживеене на починалия роднина. Там пазят всякакви документи от миналото - брачни свидетелства, актове за раждане и разни списъци, имат архив. Обясних ситуацията и служителките отделиха доста време, намериха, че прабаба ми фигурира с тези имена и ми издадоха документа. При мен беше по-трудно, защото не е доживяла ЕГН. Ако човекът е имал ЕГН е по-лесно.

# 6
От 1977 има ЕГН регистър. Той е починал през 1993. Няма да има затруднения.

# 7
  • Melmak
Да, определено с ЕГН въпросът е много по-лесен!

# 8
Ходих в ГРАО по местоживеене на починалия роднина. Там пазят всякакви документи от миналото - брачни свидетелства, актове за раждане и разни списъци, имат архив. Обясних ситуацията и служителките отделиха доста време, намериха, че прабаба ми фигурира с тези имена и ми издадоха документа. При мен беше по-трудно, защото не е доживяла ЕГН. Ако човекът е имал ЕГН е по-лесно.

Благодаря ви!

Весело посрещане на новата година на всички отзовали се!

Общи условия

Активация на акаунт