Състояние с повръщане от една седмица

• 1 035
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
До сега лежала ли си в болница? Ще останеш доста разочарована, като гледам какви очаквания имаш. Ще боцнат няколко дни инжекции против повръщане и ще ви изпишат. Според мен е абсолютно ненужно постъпване в болница в случая.
Детето може да повръща от ниско кръвно, щом и призлява от топлото. Да пие по- малко течности наведнъж, 2 чаши са много.  Половин чашка, след половин час пак. Печена филия и сирене и чай от мента, солети. Поне няколко дни.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 11:58 от acer

# 16
  • София
Аз пък бих отишла направо в Инфекциозна.

# 17
А от какво предполага е гастроентероложката повръщането?
И аз не бих се натискала сега по празниците за болница.

# 18
Ако повръщането е придружено с главоболие, още повече с “привиждане” на някакви неща , както казахте , или промяна в поведението / споменахте , че е превъзбудена /, необходим е преглед при невролог неотложно .

# 19
Гастроложката първоначално каза че вероятно е вирус, и ми наисписва тези неща. Но вече не смята така , като и разказах за вчера.
Ориентирам се към неврологята точно от нехарактерната превъзбудимост. По принцип го отдавам на серия от дни на покой и лежане. Но е доста бурна. Донякъде смятам че ѝ даваме малко повече сладки неща, умишлено за вдигане на кръвната захар, за да няма гадене. Малко повече от обикновено. Повръщането не е придружено с главоболие.

# 20
Ротавирус? Пуснете фецес за изследване. Детето е на 9 години, понеже е неделя, посетете инфекциозно отделение, дори и да се наложи прием.
Диета се пази поне две седмици след излекуване, с това ме изпратиха след изписване от инфекциозно отделение - два пъти лежахме със сина ми, ме и мен ме тръшкаше брутално.
Течности се дават на час по лъжичка, т.е на 15 минути по 1 лъжичка или 1-2 глътки вода, с разтворен в нея сок от лимон до степен да не е неприятно кисело.
От аптека вземете лечебна Хумана, за бебета се дава като мляко, а за големите на каша. Доста калорична е, по спомени една порция  е около 500 калории, на кутията си пише. Има вкус на банан.
Варен ориз
Варен картоф
Бананова каша (лечебна)
По-нататък:
Попара с изцедено сирене
Печени ябълки
Сухари
Бисквитки
Не натоварвайте стомаха, раздразнен е.
Обезателно лекар, твърде дълго продължава. Може да се наложи да включат системи.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 12:36 от Mama Ru

# 21
То, ако е било вирус, нещо кръвни изследвания?  А все пак педиатърката не е ли дала препоръки за хранене? Вие хем диета, хем повече сладки храни?
Друго, давали сте магнерот до преди повръщането. Ами то страничен ефект му е повръщане. Магнезиевите препарати дразнят стомах. Преди години моето дете го приемаше. Диетата трябва да е стриктна.

# 22
Не давайте сладко! От сладкото повръща. Давайте му солени храни, на детето + електролити + симбиотик + натриев цитрат алфа. Без мента и други дразнещи лигавицата на стомаха храни и подправки!
Къде сте тръгнали по болници по това време, заради спорадични повръщания? Искате да се натръшкате и с други вируси ли? Сега и ковид и грипове има...
И за какви свещички иде реч?

# 23
Ние давахме по 2-3 Магнерота на ден, колкото пише на опаковката. Пише че може да предизвика диария, но не прилошаване. Диетата първите дни беше стриктна - препечен хляб банан и сварен ориз. И всичко се беше закрепило. За над 40 часа, и от нищото повърна. Все едно не се беше усвоила храната, а каквото е яла си стоеше там. И бисквити - те са обикновени, но даваме и подлсадена вода (то и гастроентероложката препоръча подсладен чай но тя не харесва, електролити). Т.к. се натрупвали киселинни продукти (азот) в кръвта и допълнително води до гадене. Но спряхме вече диетата. Най - вероятно няма стомашни проблеми а неврологични. Най - малкото както каза и Гастроентероложката - свещичката прави точно това - да не се гади и повръща. Сложена беше снощи преди 6 часа и пак повърна. И то след тези бих казал неврологични симптоми, замайване, след поливане с топлата вода, зрителни нарушения ... И след повръщането е още по - бодра. Точно като моите мигренозни пристъпи. Ще го изследваме или утре ако има днес повторение или след празниците, т.к. са само дежурни екипи в момента и не работят стандартно.  Междувременно спряхме диетата и предписаните хапчета. Сега хапва сиренце и яде с апетит. Няма дразнене. От сутринта.

# 24
Добро утро... Спрели сте подсладената вода и хапва сирене - ще се оправи.

# 25
Добро утро... Спрели сте подсладената вода и хапва сирене - ще се оправи.

Подсладената вода я пие само сутрин по малко. Сиренето е много малко 2-3 малки хапки. На върха на вилицата. Колкото за апетит. Реално при нея беше някакво циклично повръщане - само вечер, веднъж на 24 часа. Не е стандартно през няколко часа от стомашно дразнене. После прескочи и 48 часа.

# 26
  • Пловдив
Щом ти си имал мигрена, нищо чудно да е точно това. Аз също бих изчакала работния ден.

# 27
Не давайте сладко! От сладкото повръща. Давайте му солени храни, на детето + електролити + симбиотик + натриев цитрат алфа. Без мента и други дразнещи лигавицата на стомаха храни и подправки!
Къде сте тръгнали по болници по това време, заради спорадични повръщания? Искате да се натръшкате и с други вируси ли? Сега и ковид и грипове има...
И за какви свещички иде реч?

Не съм прочел това мнение. Да, смятаме да е след празниците, риска от заразяване е голям, но ще са пълни лекарските екипи, а не дежурни. Наистина тези повръщания са без гадене и влошено общо състояние, просто повръща вечер. Както и главоболията - бяха в определени часове вечер.
Свещички Вомакур 40 мг. - през 12 часа. Реално сме сложили общо 3. за 4-рта не се и налага, то и нямаше смисъл като и с нея и без нея си повръща, друг е проблема. Сега са минали и над 24 часа от последната, няма гадене, ще следя за успиване вечерта, то се познава, както и моите и нейни главоболия преди пристъп. Сега има голямо желание за хранене особено със сиренцето ѝ е вкусно след толкова дни диета. В началото наистина е било вирус, беше отпаднала, със слаба храна ...
Магндена, да , мигрените са силно наследствени за съжаление, мъчно ми е, че съм и предал тази "радост" но ...

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 13:48 от Seiko7075

# 28
Май трябва да имаш направление за хоспитализация. В София, щом сте на еднакво разстояние.
Детето може да бъде прието и по спешност. При прием в детско сме влизали и без направление за хоспитализация, миналата година в УНГ отделение влязохме също по спешност.
Според мен детето се оправя след вирус. Сега трябва да захраните бавно и с по малко въвеждане на храни. Не знам дали ще вшизате сега или после в болница, но вземете пробиотик. Не рекламирам Адирекс, може и друг, но аз лично съм много доволна от него. Квамател се дава за успокояване на лигавицата доколкото помня. Иберогаст са капки при болки в стомах (билкови) и също при нас действат добре и успокояват лигавицата.

# 29
Май трябва да имаш направление за хоспитализация. В София, щом сте на еднакво разстояние.
Детето може да бъде прието и по спешност. При прием в детско сме влизали и без направление за хоспитализация, миналата година в УНГ отделение влязохме също по спешност.

Да, то са само 2 варианта - или по спешност, но той казва, че не било спешно, т.е. трябва да се прецени от оторизирани лице по съответния канал, че е спешно (не знам как става, чувала съм, че са отивали със собствен превоз да ги приемат спешно и са им казвали, че трябва да се върнат и да звънят за линейка), или с направление 7 за хоспитализация, което ние сме ползвали.

Общи условия

Активация на акаунт