Малко дълго ще пиша, но в момента трябва да реша до няколко часа какво да правя!
Имам дъщеря почти на 9 год. 33 кг. е. От неделя сутринта 21.12, с гадене започна да повръща - 2-3 пъти. Започнахме диета, смятайки че е обикновен вирус. До понеделинк всичко беше наред, диетата се понасяше добре, беше жизнена целия ден. Докато вечерта към 19 часа отново не повърна. 2-3 чаши от изпитата вода, картофеното пюре банан от храненето следобяда. Повръщането започна след гадене и лека болка в корема. Следващя ден вече беше леко обезводнена но пиеше вода, само едно бананче яде. В Сряда на обяд обаче отново повърна на обяд. Сложихме 1 свещичка (на обяд) Почти не яде в четвъртък просто не ѝ се ядеше. В петък на обяд отново повърна и сложихме още една свещичка на обяд и една вечерта. Всичко се закрепи, детето беше донякъде оводнено, в събота вчера си ядеше вече бисквитки, банани препечен хляб, сладка вода, електролити. На обяд сложихме свещичка.
През седмицата, както и вчера пишка нормално. Дори се изходи през тази седмица два пъти без почти нищо да е яла.
Снощи обаче, както беше супер активна и оживена, подскачаше тичаше, следваше баня. Дали нещо от горещата вода в банята, почти изведнъж повърна и то почти без предшестващо гадене.
Всички тези свещички и лекарства (изписаха ни онлайн Лекар и Квамател) ги пие по съвети на педиатъра и онлайн лекаря. През целия период не е имала и температура и други симптоми - хреми гърло... , диария. Затова и не смятам да ходим в инфекциозна болница.
Странно повърнатото е цялата храна почти (банани, бисквити хляб, вода), които бяха давани следобяда след 15:00-16:00 часа. Така мисля беше и в понеделник. Все едно храната не може да премине надолу в хранопровода. Просто в понеделник нямаше свещичка и почувства по- рано гаденето. Вчера може би ефект от свещичката не е чувствала гадене, но тежестта в стомаха, водата , храната си е била, и тя я повърна рязко.
Снощи, повръщането завърши и със замайване но бързо се възстанови и дори започна да се смее. Нямаше гадене или болки в стомаха. Не знам дали не е ефект от свещичката на обяд.
През октомври имаше едноседмичен период на почти ежедневно главоболие (вечер). Особено след тренировки и физически натоварвания. Не много силни без повръщане. След това в края на НОември отново едноседцмично. Започнахме да даваме Магнерот , главоболието спря, който спряхме като започнаха повръщанията.
Малко преди снощното повръщане спомен,а че са и се привидели някакви зрителни ефекти (не знам дали нещо не е свързано с падане на кръвна захар, мигрена или нещо по - лово на мозъка). Аз, баща ѝ имам мигрена от нейната възраст с повръщане. Но и силно главоболие.
Днес заминаваме за София. Периодът е много неудобен но трябва да реша какво да правя. Преди малко през нощта се обадих на педиатричната болница, но казаха че има само педиатър да я прегледа.
Мислех за платен прием в Софиямед или Токуда. Със заплащане до утре да е вече в болницата. Защото за детето ще е голям стрес и пътуването на 120 км. само да я прегледат и утр отново да пътуваме. Да се овладее повръщането и да се прецени дали е гастро или неврологичен проблем-а. Да е в болницата под наблюдение, пък в понеделник ще е по - спокойно на място да се реши какво ще се прави.
Сега спи спокойно над 8 часа вече.