Състояние с повръщане от една седмица

• 961
  • 45
  •   1
Отговори
Здравейте!
Малко дълго ще пиша, но в момента трябва да реша до няколко часа какво да правя!
Имам дъщеря почти на 9 год. 33 кг. е. От неделя сутринта 21.12, с гадене започна да повръща - 2-3 пъти. Започнахме диета, смятайки че е обикновен вирус. До понеделинк всичко беше наред, диетата се понасяше добре, беше жизнена целия ден. Докато вечерта към 19 часа отново не повърна. 2-3 чаши от изпитата вода, картофеното пюре банан от храненето следобяда. Повръщането започна след гадене и лека болка в корема. Следващя ден вече беше леко обезводнена но пиеше вода, само едно бананче яде. В Сряда на обяд обаче отново повърна на обяд. Сложихме 1 свещичка (на обяд) Почти не яде в четвъртък просто не ѝ се ядеше. В петък на обяд отново повърна и сложихме още една свещичка на обяд и една вечерта. Всичко се закрепи, детето беше донякъде оводнено, в събота вчера си ядеше вече бисквитки, банани препечен хляб, сладка вода, електролити. На обяд сложихме свещичка.
През седмицата, както и вчера пишка нормално. Дори се изходи през тази седмица два пъти без почти нищо да е яла.
Снощи обаче, както беше супер активна и оживена, подскачаше тичаше, следваше баня. Дали нещо от горещата вода в банята, почти изведнъж повърна и то почти без предшестващо гадене.
Всички тези свещички и лекарства (изписаха ни онлайн Лекар и Квамател) ги пие по съвети на педиатъра и онлайн лекаря. През целия период не е имала и температура и други симптоми - хреми гърло... , диария. Затова и не смятам да ходим в инфекциозна болница.
Странно повърнатото е цялата храна почти (банани, бисквити хляб, вода), които бяха давани следобяда след 15:00-16:00 часа. Така мисля беше и в понеделник. Все едно храната не може да премине надолу в хранопровода. Просто в понеделник нямаше свещичка и почувства по-  рано гаденето. Вчера може би ефект от свещичката не е чувствала гадене, но тежестта в стомаха, водата , храната си е била, и тя я повърна рязко.
Снощи, повръщането завърши и със замайване но бързо се възстанови и дори започна да се смее. Нямаше гадене или болки в стомаха. Не знам дали не е ефект от свещичката на обяд.
През октомври имаше едноседмичен период на почти ежедневно главоболие (вечер). Особено след тренировки и физически натоварвания. Не много силни без повръщане. След това в края на НОември отново едноседцмично. Започнахме да даваме Магнерот , главоболието спря, който спряхме като започнаха повръщанията.
Малко преди снощното повръщане спомен,а че са и се привидели някакви зрителни ефекти (не знам дали нещо не е свързано с падане на кръвна захар, мигрена или нещо по - лово на мозъка). Аз, баща ѝ имам мигрена от нейната възраст с повръщане. Но и силно главоболие. 
Днес заминаваме за София. Периодът е много неудобен но трябва да реша какво да правя. Преди малко през нощта се обадих на педиатричната болница, но казаха че има само педиатър да я прегледа.
Мислех за платен прием в Софиямед или Токуда. Със заплащане до утре да е вече в болницата. Защото за детето ще е голям стрес и пътуването на 120 км. само да я прегледат и утр отново да пътуваме. Да се овладее повръщането и да се прецени дали е гастро или неврологичен проблем-а. Да е в болницата под наблюдение, пък в понеделник ще е по - спокойно на място да се реши какво ще се прави.
Сега спи спокойно над 8 часа вече.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 06:49 от Seiko7075

# 1
Пуснете изледвания и посетете гастроентеролог
Честото повръщане е индикатор за два проблема или стомашни или психически, ако гастрото отхвърли гастрит, насочете съм към детски психолог, за да се хване навреме проблема, желая ви успех

# 2
Не мога да се свържа с нито една болница, искам да се обадя на София мед или Токуда но не мога да намеря телефон на педиатрия Софиямед , прехвърлиха ме от спешния на Токуда към дежурен педиатър но не вдигна. След малко пак ще звънна.

Детето се събуди след спокоен 9 часов сън. Весла без никакви симптоми на гадене. Свещичката е поставена преди повече от 24 часа. Пие вода нормално, сега иска и да хапва.
Чудя се дали да изчакаме за работния ден, утре

# 3
Не ми се струва да е психичен проблема при положение, че стомахът не смила храната. Пробиотик давате ли?

# 4
Не ми се струва да е психичен проблема при положение, че стомахът не смила храната. Пробиотик давате ли?

не даваме ентерол, нещо и преди не го понасяше добре. Ще опитам пак. Сега като поне физически се чувства добре. Ще опитам и към Сърце и Мозък Плевен да се свържа.

# 5
В ентерол има пробиотик, лично аз обаче за нашите деца не виждам много ефект от него.
Дъщеря ни преди година - две имаше период, в който постоянно я болеше стомах и повръщаше, лепеше вирус след вирус и все там я "удряше". Продължи няколко месеца след дълъг прием на нурофен заради травма на коляното. Накрая стигнахме до детско отделение в нашия град, където предложиха или прием, за да направят гастроскопия и изследвания или да си ходим с изсписана рецепта. Не влязохме - бяха й изписали Адирекс. За първи път го чувах, но след приема му се оправи и оттогава не е имала проблеми със стомаха. Просто споделям опит, не давам съвет за лекарства.

# 6
Ами имам няколко сашета Биобалнс от предишни боелдувания. Ще опитам и с тях, май трябва да я закрепим днес, особено като и след като се събуди изяде с апетит няколко бисквити изпи почити две чаши вода. ...

Сега стана и иска пак да беснее. Трудно я удържаме. Хапна си спокойно, продължава да пие вода, пишка. Мисля, че ще издържим до утре. В нашия град няма педиатрия, в спешното знаят само да оводняват и да пускат глюкоза. А тя няма и гадене, болки в стомаха ...

Може ли някой да ми помогне да ми даде директни телефони, на педиатриите на Токуда, Софиямед, Сърце и Мозък Плевен (то май е Мама и Аз педиатрията).
Имате ли информация дали има места за придружител в гореизброените болници, самостоятелни стаи ?

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 09:50 от Seiko7075

# 7
Не си въобразявай, че само ще я прегледат. При такива симптоми ще искат да я хоспитализират с родител придружител.

# 8
Не си въобразявай, че само ще я прегледат. При такива симптоми ще искат да я хоспитализират с родител придружител.

Аз точно това искам, просто трябва да стане в работния ден - утре. Сега ще е много сложно да тръгнем. На еднакво разстояние сме и от София и от ПЛевен - 120 км. Това са си два часа път с болно дете ... трябва да съм сигурен че ще я приемат, поне за ден два за изследвания а не да се разкарваме.

# 9
Май трябва да имаш направление за хоспитализация. В София, щом сте на еднакво разстояние.

# 10
Предполагам Софиямед Детското отделение е на "гр. София, 1336
бул. „Джавахарлал Неру“ 23, ж.к. Люлин 7"
Ако отидем дори и без час ще ни приемат без записване? Защото не мога да преценя, но не ни е спешно състоянието. Дори пак започва да подскача, доста е като превъзбудена... даваме ѝ захарен сироп още заради овладяване на гаденето, което имаше в началото, сладки бисквити ...  хапва си пийва си.  Ако е така, най - удобно ще ни е след Нова година.

# 11
А някакви кръвни изследвания пуснали ли сте? Какво казва педиатърът?

# 12
Спри го този банан.
Солени бисквитки, някоя маслина, сухарчета.
Има вирус само с повръщане.

# 13

Да, нещо ЛЛ не ви ли насочва къде да се лекувате, при какъв специалист, направления няма ли издадени? Не бих тръгнала за прием е болница или за преглед, в друг град, без да са уредени нещата, а сега в неделя регистратури не работят. При нас е само дежурен кабинет и спешна помощ налице.

Според мен като лечебни заведения Пирогов, Александровска болница или Токуда.

# 14

Сега не сме пускали, но към началото на декември - перфектни кръвни показатели. Педиатърът ни изпраща или в Плевен или София, дори сега положението да е закрепено. Не го смята за спешно но си трябва изследвания. Тя и сега е прекалено жизнена.

Ами то вирус, колко време да е. Гастроложката, с която комуникирам онлайн, казва че няма как от свещичките да е повърнала, а тя повърна почти без гадене 6-7 часа след поставяне на свещичка. Според мен няма общо с храносмилателната система, а има някакъв неврологичен проблем. Приблизително като моята мигрена, само че без ,главоболие - повръщане .

Общи условия

Активация на акаунт