Голямо желание

• 1 046
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте,от доста време чета в сайта,и се опитвам да си помогна с информация от чужди публикации,но вече реших да направя и собствена.Виждам,че това се обсъжда понякога тук,затова казвам предварително-това не е ,,пързалка'' ,а наистина нещо,което ме вълнува,дори и да звучи малко странно отстрани.
Ами добре,ето го моя случай-
под 25г. съм(без да уточнявам),но имам желание да бъда майка, и то не от скоро.(преди да попитате-добре обмислено решение е и бих имала възможността да осигуря условия за тази голяма стъпка в живота т.е. не са ,,на гол корем чифте пищови)Та,същината на това защо въобще пиша тук.Мъже готови на тази стъпка в млада възраст не се намират,а с доста по-възрастен от мен не си се представям,и смятам за неискрено да търся контакт с такива мъже само,защото хипотетично би се намерил някой по-склонен към тази стъпка.
В момента имам човек до себе си,обичам го,дали е взаимно не съм сигурна,но там и дума не може да става за детенце от негова страна.(Опипала съм почвата,доста категорично си е)Та,да дойда на директното си питане,колкото е глупаво да прозвучи,опитайте се да ме разберете.
Да предприема ли донорска инсемимация?
(отговора ми от край време клони-да,но премислям,защото това е сериозно решение)Ако някоя от вас тук има опит,ще се радвам да сподели къде е направена,колко време и финанси отнема целия процес-от изследвания,прегледи за проследяване,същинската процедура,успеваемостта и,избирането на донор и т.н и т.н..Мога ли да го направя без моите близки да разберат?(Разбира се,взема ли това решение ще се разделя с човека до себе си,не желая да лъжа или наранявам когото и да е било)
Зная,отстрани вероятно звуча като луда,но вие тук знаете колко силен може да бъде майчинският инстинкт и какво голямо желание се поражда в женската душа.
Очаквам отрицателни мнения спрямо темата и питането си свързани с ролята на бащата,която би липсвала ако детенцето е плод на донорска ин.,както и разубеждаване поради възрастта ми.Разбирам тези критики,те са напълно валидни,но моля и за съвети и информация относно случаят ми и моите питания.(Също така,ако някъде не съм се изказала достатъчно добре или разбираемо,съжалявам,ще правя оточнения по темата щом се наложи!)
Предварително,огормно благодаря на всеки отделил от времето си да изчете темата и да даде своето мнение!
                                                       -Р.🤍

# 1
  • София
Ама я си подреди нещата първо, моля ти се!
Първо мъж, после дете. Ако този мъж категорично не желае да има дете с теб, ти какво правиш с него?
И оттам нататък - как търсиш мъж, след като си ангажирана?
Как мислиш този мъж, който е с теб би приел бременност? От Светия Дух?
Въобще - пълна бъркотия.

# 2
Поста звучи несериозно. Настана януари и извадихме ските, но все пак ако е истина, ето моите две несериозни стотинки:

Ако този мъж категорично не желае деца от теб, а на теб имането на деца ти е топ приоритет го разкарай мигновено. Няма смисъл да се губи време. Има много риба в морето.

Изобщо, ама изобщо не е вярно, че няма млади мъже, които да искат да станат бащи. Има. Търси и ще откриеш. Не си пилей времето с мъже, които не желаят семейство с теб.

Детето не може да е самоцел. Звучиш Като "ох, догледаха ми се рибки".

Ако толкова пък много искаш да гледаш дете помагай с детето на приятелка, стани приемен родител, стани член на организация, която помага на деца, стани детегледачка. Бъди ментор на дете в риск или приемен родител. Има сто начина да станеш майчина фигура, преди да въвлечеш невинен човек в това и да му/ѝ съсипеш живота.
 Има една категория жени, които просто искат БебчИ и като стане се чудят къде да го дянат, защото не било каквото са очаквали.

Ако наистина си много добре финансово,замрази си яйцеклетки. Опичай си акъла. Търси мъжът с главно М с който да пораснете и растете и като го откриеш действайте!

# 3
# 4
  • София
Звучи като много да искаш котка, ама вместо котка искаш бебе.

# 5
  • София
Аз много искам кученце, дребна порода. Stuck Out Tongue

# 6
Ама я си подреди нещата първо, моля ти се!
Първо мъж, после дете. Ако този мъж категорично не желае да има дете с теб, ти какво правиш с него?
И оттам нататък - как търсиш мъж, след като си ангажирана?
Как мислиш този мъж, който е с теб би приел бременност? От Светия Дух?
Въобще - пълна бъркотия.

На въпроса какво правя с мъжа до себе си-ами обичам го,не се взема лесно решението да се разделиш с някого.
Тук може би не е станало ясно от начина,по който съм написала поста си,но НЕ търся в момента друг мъж,говорех за това,с което очаквам да се сбъскам ако се разделя с човека до себе си и започна да търся друг.
Също така,човекът до мен не е длъжен да ,,приема'' бременност,та затова е цялата дилема.Изборът между това да следвам желанието си да имам дете,или да остана с него и да нямам.

# 7
Щом ти искаш дете, а той не иска е = на раздяла. Не си губи времето, чакайки го да си промени решението.
Щом си под 25 г. не виждам причина да бързаш с донор, може би пък твоят човек да дойде в точното време и ще си имате детенце.

# 8
В първия пост казва, че го обича, но не е сигурна, че е взаимно!

Седи при човек, който не я обича иначе нямало мъже.

Еми Няма. Като не търсиш.

# 9
Щом ти искаш дете, а той не иска е = на раздяла. Не си губи времето, чакайки го да си промени решението.
Щом си под 25 г. не виждам причина да бързаш с донор, може би пък твоят човек да дойде в точното време и ще си имате детенце.

Реално погледнато,наистина Сте права.Все още не съм сигурна как да постъпя,цялата тази дилема е доста емоционално натоварваща за мен,но благодаря много,че ми давате кураж!❤

# 10
  • София
Има едно правило в тоя живот - един проблем не се решава с друг проблем.
Първо, решаваш Проблем номер 1 - не ставаща за семейство връзка.
После - другото.

# 11

Реално погледнато,наистина Сте права.Все още не съм сигурна как да постъпя,цялата тази дилема е доста емоционално натоварваща за мен,но благодаря много,че ми давате кураж!❤

Щом е емоционално натоварващо за теб, не е момента със сигурност. Ако имаш съмнения, че човека до теб те обича и явно нямате сходни планове за бъдещето - започни от там. Всичко останало ще си дойде на мястото след това. 😊

# 12
На 25 години е много рано да се мисли за такива неща, имаш шанса да срещнеш човек, с който да създадеш истинско семейство и да отгледате желани деца. Затвори една врата и ще се отвори друга. Даже няма да повярваш, колко е лесно.
Колкото и да обичаш един човек, щом той не те заслужава, щом той не те обича, просто нямаш място там.
Обичай себе си, напусни го, а по-добро лекарство от това да се огледаш и да тръгнеш по срещи няма. Ще се учудиш, ако го направиш, че има и много млади мъже, които също мечтаят за деца и семейство. Просто този, за който пишеш сега, нещо е повредил в мозъка ти да мислиш, каквото той желае.

# 13
На 25 години е много рано да се мисли за такива неща, имаш шанса да срещнеш човек, с който да създадеш истинско семейство и да отгледате желани деца. Затвори една врата и ще се отвори друга. Даже няма да повярваш, колко е лесно.
Колкото и да обичаш един човек, щом той не те заслужава, щом той не те обича, просто нямаш място там.
Обичай себе си, напусни го, а по-добро лекарство от това да се огледаш и да тръгнеш по срещи няма. Ще се учудиш, ако го направиш, че има и много млади мъже, които също мечтаят за деца и семейство. Просто този, за който пишеш сега, нещо е повредил в мозъка ти да мислиш, каквото той желае.
Благодаря за милите думи!Искрено се надявам да Сте права...

# 14
  • Down south
Има едно правило в тоя живот - един проблем не се решава с друг проблем.
Първо, решаваш Проблем номер 1 - не ставаща за семейство връзка.
После - другото.
Да се сложи, като мото на другата секция.

Тази бързаща млада жена, спомена ли образование, работа,  обезпеченост и т.н. Може и да съм го пропуснала.

Общи условия

Активация на акаунт