Къде в Бургас? -Тема 65

• 6 442
  • 216
  •   5
Отговори
# 195
  • Бургас
В началото на месеца обмених жълтите стотинки в офиса на Инвестбанк в Изгрев. Трябва да са разпределени по номинал и предварително изброени. На място служител пак ги брои на ръка, нямат машина в този офис.

# 196
Можете да дарите монетите, не само жълти, например за тази  кауза

# 197
  • Бургас
Много е скъпа смяната на водомерите и не знам на какво отгоре. Свекърва ми плати близо 800 лв миналата година или преди две години, губи ми се точното време.

800лв за какво точно. Един, два, три водомера?
Един водомар е около 100-120лв. Монтажа е горе долу толкова. Ако ги извикате от ВиК до ви го монтират е значитално по-малко, преди години май беше и без пари. Но за монтаж от тях се чака много време.
Ако свекърва ви е платила 800лв за един водомер значи яко са я ошушкали. Ако е сама жената са видяли възможност да я измамят.

# 198
  • Бургас
Някой има ли впечатления или препоръки за украински бригади майстори, които работят качествено, с договори и фиксирани срокове, които реално спазват?
Също така ме интересуват и такива майстори за домашни електроуреди.... перални, сушилни и подобни.

# 199
  • Бургас
Аз имам номер на един Денис, май тук някой го беше препоръчал, обаждах му се за ремонт на печка

# 200
Извинявам се от чисто любопитство защо точно украински бригади ?
Някой има ли впечатления или препоръки за украински бригади майстори, които работят качествено, с договори и фиксирани срокове, които реално спазват?
Също така ме интересуват и такива майстори за домашни електроуреди.... перални, сушилни и подобни.

# 201
Защото българите качествени майстори са малко Simple Smile украинците дават заявка за качество, поне тези, които снимат работния процес и споделят в социалните мрежи.

# 202
Аз съм викала един украинец за Ел поправки. Смешни пари ми взе, а работата я свърши както трябва.
И като цяло на фона на българските "майстори", украинците работят много по-добре. Лично мнение, не задължавам никого да го приема.

# 203
  • Бургас
Извинявам се от чисто любопитство защо точно украински бригади ?

Защото цените вече излязоха извън всякаква разумна рамка. За ремонт на баня щ.....смяна на плочки, тръби и т.н. – единият ми поиска 6000 евро, друг 8000 евро. Банята е около 2 на 3 метра, нищо нестандартно.
За сравнение... на мой познат в Несебър банята, която е значително по-голяма, беше направена от украинска бригада. Четирима души ,къртят, купуват материалите от магазина, които си избрал, носят ги и работят без мрънкане. Още в началото, докато пият кафе, снимат банята, качват я на таблет и му показват няколко варианта за оформление, от които той да си избере.

След това се прави договор с фиксиран срок и ремонтът приключва за една седмица. Резултатът беше отличен.
Единственият проблем е, че тези хора вече са заминали да работят в Букурещ.
А, цената е била 3000 евро, за значително по голяма баня.
Цените са само за труда.

# 204
Здравейте ,трябва ми майстор за съдомиялната който да дойде до вкъщи Благодаря предварително!

# 205
  • Бургас
Когато намериш майстор и се чуеш с него по телефона, първо го питай дали работи с диагностика. Уточни колко струва самото посещение и дали плащането е за реално отстранен проблем, а не проба–грешка. Добре е да се разберете, че плащаш при свършен резултат, а не за експерименти. Така ще си спестиш хора, които идват да се упражняват върху уреда ти.

Ако намериш, и си доволна-сподели. Успех.

# 206
Каква е тая диагностика ?

# 207
  • Бургас
Диагностиката представлява специализиран уред, който се свързва директно към машината и отчита реалните грешки, записани в нея, а не предполагаеми проблеми, търсени в интернет.
След това грешките се анализират и се търсят действителните причини за възникването им, вместо просто да бъдат изтрити до следващия път.
За мен е показателно, че майстор, който е инвестирал в такъв уред, показва сериозност и професионализъм и това според мен означава, че работи целенасочено, а не на принципа проба–грешка.
Към момента на разговорът ми, това е първият сигнал за този човек.

# 208
  • Бургас
г-н Юрист, дали сте разглобявали миялна машина? Или поне да сте виждали разглобена? Или каквато и да е почистваща машина? Това което говорите е валидно в най-голяма степен за автомобилите и не за домакинска техника. С най-добри чувства го казвам. Не обърквайте жената.
Тука имаше добри отзиви за някой си Добри. Всеки техник ще дойде удома за такъв уред, никой няма да ви кара да го носите вие.

# 209
  • Бургас
Не, не съм виждал и не съм разглобявал. Не ми е работа да се правя на майстор. В сервизи ходя единствено за колата.
Но ми е работа........ да си ценя парите и да не ги давам на всеки, който е решил да си докарва допълнителен доход, упражнявайки се върху чужди уреди.

Миналото лято имах проблем със съдомиялната,  не миеше добре и изписваше някаква грешка. Двама „майстори“ идваха. Нищо не направиха.

Взеха ми съответно 50 и 80 лв. Единият между другото беше военен, но явно в свободното си време решава да се упражнява и в друга професия. Резултат.... никакъв.

След това намерих от някъде  друго момче. Дойде с апаратура, направи диагностика, установи проблема, купи необходимата част от магазина отсреща и ми взе 60 лв. Проблемът беше решен. Оттогава съм си направил изводите, че от пишман майстори нямам нужда.

Затова и коментарът от типа „вие  разглобявали ли сте миялна машина“ е напълно излишен.

Не е нужно да съм техник, за да правя разлика между човек, който работи професионално, и такъв, който действа на проба–грешка.
А това, че всеки техник ще дойде на адрес .... да, така е. Въпросът не е дали ще дойде, а дали знае какво прави, когато дойде?

Общи условия

Активация на акаунт