Къде в Бургас? -Тема 65

• 6 883
  • 227
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Ами препоръчайте го на жената.
Аз уред за диагностика на съдомиялна не съм виждала, ама както и да е, вашата съдомиялна ще да е била от друго поколение. Пишман майстори много, съжалявам че сте попаднали на такива. Тя за това жената пита тук за препоръка, не да се обади на първата обява в ало бургас.

# 211
  • Бургас
Аз ако му помних координатите, нямаше да питам за украинци по-нагоре.

Да се допълня: Диагностиката, за която говоря, не бива да се разбира буквално както при автомобилите. Не става дума за същия тип уред. Човекът дойде със специализирано (за мен) устройство, с което прочете и разтълкува информацията и грешките, които излизаха директно на екрана на самата машина. На база на това установи проблема, а не действаше на принципа догадки и импровизации.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 15:04 от юрист

# 212
  • Бургас
Мога да попитам за украинци, но това може да стане разточено във времето, не знам доколко ще ви устройва това. При мен идват такива, като дойде някой ще попитам.

# 213
По принцип на мъжете украинци под 60г. им е забранено да напускат страната. Всички, които виждаме тук, са богати бизнесмени или тарикати, които са платили сериозен рушвет, за успеят да излязат от страната, или в най-добрия случай стари емигранти. Такива евтини бачкатори, които да работят физически труд, дори да ги е имало някъде, са по-скоро изключение, а не масово срещани, та да се разчита на тях.

# 214
  • Бургас
Така е, но е факт че градът е пълен с украинци и украински коли. В морската градина само руска реч се чува в работен ден. Но забелязвам все повече украинци, които очевидно се занимават със строителни дейности, не се бях замисляла, че са такива като описваните от юрист.

# 215
  • Бургас
Щом имате достъп до тях разпитайте.
Ще е полезно за всички.. или поне лично за мен.

# 216
Забраната за напускане на страната не се отнася за самотните бащи, за бащите с три и повече деца, както и за хората с увреждания. Изключени са и студентите в чуждестранни висши учебни заведения, шофьорите, превозващи хуманитарни помощи, както и хората с постоянно местожителство в чужбина.

Не подлежат на наборна военна служба по време на мобилизация:

Скрит текст:
Мъже и жени, които:

– имат дете на възраст под 18 години, ако вторият родител на такова дете е починал, лишен от родителски права, признат за изчезнал или отсъстващ по неизвестна причина

– отглеждат самостоятелно поне едно непълнолетно дете

– отглеждат дете с увреждане под 18 години

– отглеждат дете, страдащо от сериозни заболявания

– издържат пълнолетно дете, което е лице с увреждане от I или II група

– имат дете под 18 години, което до момента на осиновяването е било сирак или лишено от родителски грижи

– полагащи постоянни грижи за болна съпруга (съпруг), дете или един от техните родители или родителите на съпругата (съпруга), ако такъв член на семейството се нуждае от постоянни грижи според становището на комисията на здравното заведение.

– са настойници на лице, признато от съда за недееспособно

Също така, лицата, които имат съпруга (съпруг) от хората с увреждания от I или II група, не отговарят на изискванията за военна служба.

Освен това не подлежат на военна служба по време на мобилизация:

– членове на семейството от втора степен на родство на лице с увреждане от I или II група, ангажирани с постоянни грижи за него (не повече от един и при условие, че няма членове на семейството от първа степен на родство)

– жени и мъже, които имат малолетно дете и съпруг (съпруга) на военна служба

– жени и мъже, чиито близки роднини (съпруг, съпруга, син, дъщеря, баща, майка, дядо, баба или биологични (родствени, неродствени) брат или сестра) са загинали или са изчезнали по време на участие във военни действия

– членове на семействата на лица, посмъртно удостоени със званието Герой на Украйна

–  наборници измежду граждани, завършили военна служба и освободени от резервна служба във връзка с освобождаване от плен. Такива лица могат да бъдат призовани на военна служба с тяхно съгласие

Има и още изключени.
За Добри съм разколебана - свърши работа наполовина.

# 217
  • Бургас
Аз рядко съм срещала украинци да работят тук!
Като се замисля, само 2 момичета съм засякла да работят.

# 218
LU4IQ, за какво трябва да ни послужи тази информация?

# 219
LU4IQ, за какво трябва да ни послужи тази информация?
По принцип на мъжете украинци под 60г. им е забранено да напускат страната. Всички, които виждаме тук, са богати бизнесмени или тарикати, които са платили сериозен рушвет, за успеят да излязат от страната, или в най-добрия случай стари емигранти. Такива евтини бачкатори, които да работят физически труд, дори да ги е имало някъде, са по-скоро изключение, а не масово срещани, та да се разчита на тях.

Не те питам защо обобщи с подчертаното в цитата ти.

# 220
  • Бургас
Здравейте ,трябва ми майстор за съдомиялната който да дойде до вкъщи Благодаря предварително!

0889587108 - Майстор миялна съм го записала, идва на място има машинка и е руснак не е украинец.
Име не съм записала, много съм доволна

# 221
  • Бургас
Какво точно беше ремонтирано, какъв беше проблемът с уреда и от какво останахте доволна?

# 222
Не те питам защо обобщи с подчертаното в цитата ти.

Т.е. не ме питаш, обаче към мен се обръщаш с този чаршаф?! Нямаше нужда да си правиш труда, съгласна съм, че не може да се обобщава.
Разбира се, че има такива, които не подлежат на мобилизация, но те нямат особен интерес да емигрират в чужбина. Не си мислете, че хората си умират да си оставят домовете и работата, за да почнат от нулата в България. Имам близки в Украйна и познавам нещата от първо лице.
При всички положения украинците, които виждаме в Бургас, карат хубави коли и имат висок стандарт. Не бях забелязала да правят дъмпинг на пазара на физическия труд.
Но ако има такива - няма лошо, и аз ще се наредя на опашката за евтини майсторски услуги Wink

# 223
  • Бургас
Първо не се затваряше вратата, следващият път една малка джаджа отдолу миялната смени, после се запуши, винаги я е оправял и ме посъветва да използвам препаратите на Лидл и да мия на високи градуси дълги програми.

# 224
GG, съгласна си, че не е правилно да обобщаваме, но го правиш отново. Близките ти в Украйна имат своята гледна точка. Както всеки от нас има своята гледна точка за ситуацията в България.
Направих го тактично, за да не продължаваме тук този разговор. Ако имаш желание, пиши ЛС, защото и аз зная разкази от първо лице.

Verano ®, не знаем колко от украинските граждани в България са етнически руснаци.

Като питате тук за майстори не смея да предложа. Миналата година за почистване на климатика взе 50 лв., след шест месеца - 80 лв., напръска шкафа с някаква течност и останаха бели петна, а по стената - капки. Друг преди него напръска ламината, по - тъмната част стана на светли петна.

Общи условия

Активация на акаунт