Бременност - сак без ембрион

• 278
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте мамита на 1-ви декември разбрах,че съм бремнна, вчера бях на втори преглед и видяха,че имам сакче, но няма ембрионче! Последния ми цикъл беше на 2 ноември, с овулацията на 16 ноември, ходих след това на второ мнение и те не видяха ембрионче! На един е преглед ме водят 6+6, а на другия 8+1 на 1-ви декември пуснах кръвни и ми излезна 208 mIU
Вчера на 29-ти пак пуснах кръвни 53390 mIU, сега и на 31-ви ще пусна отново! нямам кървене нямам болки,( но ми пуснаха направление за абсорт) Ще пробвам да прикача ехографски снимки

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 17:35 от Moderator3

# 1
  • Някъде там...
Трябва да се проследи дали ЧХГ ще се удвои за тези два дни, както е обичайното му нарастване при здрава бременност. Ето тук може да прочетеш повече за стойностите му: http://www.zachatie.org/chhg-kalkulator

Потърси термина "кухо яйце", има доста теми във форума, както и информация в интернет. Случва се, няма конкретна причина и не е повод за притеснение. Ако не тръгне спонтанно да се изчиства матката, се налага аборт - с хапче, в по-краен случай кюретаж.

Съжалявам. И кураж! След няколко месеца ще можете да пробвате пак. Kissing Heart

# 2
Благодаря, но трима доктора казват,че съм за аборт, други двама,че всичко е нормално в малка седмица съм!

# 3
  • Sofia
Няма абсолютно никакъв смисъл да пускате отново ЧХГ, при положение че сакът е вече видим в матката.

От тук нататък водещо е какво се вижда на ехограф. Ако след една седмица все още няма развитие, значи бременността не се развива. Не е задължително да имате болки и кървене. При задържан аборт бременността не се развива, но тялото не изхвърля ембриона и следователно трябва да се пристъпи към МА или кюртаж.

# 4
  • Някъде там...
Благодаря, но трима доктора казват,че съм за аборт, други двама,че всичко е нормално в малка седмица съм!

В 7-8 седмица трябва да има вече сърдечна дейност, не е толкова "малка" седмицата. Освен ако не си с късна овулация и гестационната възраст не е реална, но при всички положения, поне точица ембрионче трябваше да се вижда в сака. Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт