Избор на смесител за баня

• 255
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, понеже предстои ремонт на баня сме пред избор на смесител за баня и такъв за мивка.
Моля за вашите препоръки.
В средния ценови клас ще се оглеждаме, че не ни се дават някакви огромни суми за тях.
Досега бяхме с Видима и цялостно сме доволни от тях.
Благодаря предварително за отговорите и весело посрещане на Новата година.

# 1
  • Бургас
Заложете отново на Видима.
В никакъв случай китайски, понеже не издържат дълго време.
Наскоро имах драма със смесителя в кухнята!
Цели 4 броя купихме и монтирахме, докато нацелим качествен!

# 2
Ние, и душове, и смесители за банята, купихме на Интер Керамик.

# 3
Inter keramik не бяха ли по-нисък клас от Видима?
Четох, че хвалят и тези от Лидл дето поддържат температурата на водата еднаква, но бях взимал лидълски обикновен и протече за няколко месеца.

# 4
Лидълският смесител с термостат е хубав, ние имахме такъв. За съжаление по време на ремонта майсторите нещо го повредиха и се наложи да го сменим. Сега сме с Грое, но... Може би защото си бях свикнала с него, но лидълският повече ми харесваше.

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 11:16 от Как' Сийка

# 5
Мислете за височини и ъгли. Колко висок да е смесителят, колко тръбата на душа, под какъв ъгъл да излиза струята при смесителя за мивката (това, съобразено с височината може би е най-важното, освен качеството).

# 6
Питането ми е за съотношение цена и качество, а височини, ъгли и прочие са ясни.

# 7
Цените варират изключително много от магазин до магазин (сайт до сайт)  и след избора на модел трябва да се прероди целия нет.
Емпирично правило за оценка на качеството е да се претегли на ръка колко тежи. По-тежко, по-добро.

# 8
  • SF
Има ли тема, за да задам въпрос за моноблок на идеал стандарт?

# 9
  • В небето
Здравейте, понеже предстои ремонт на баня сме пред избор на смесител за баня и такъв за мивка.
Моля за вашите препоръки.
В средния ценови клас ще се оглеждаме, че не ни се дават някакви огромни суми за тях.
Досега бяхме с Видима и цялостно сме доволни от тях.
Благодаря предварително за отговорите и весело посрещане на Новата година.

Здравейте. Лятото правихме ремонт на банята. Смесителят за баня, който избрахме е AQG Wind с термостат: https://www.aquastylebg.com/продукт/термостатен-душ-с-чучур-wind-blue-sq-хром/ Доволни сме - съотношението цена/качество е отлично. Не отстъпва на Grohe/Hansgrohe/Roca. Пробван е при работа както на ТЕЦ, така и на бойлер и се представя, както се очаква.
На мивката сложихме стоящ смесител на Roca, но за съжаление не си спомням модела. Също сме доволни (в кухнята сме със стенен смесител на Roca, който вече 19 години не е мръднал).

Поздрави.

Общи условия

Активация на акаунт