?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 29 602
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • here and now
Някой обменял(внасял) в ДСК по-голямо количество монети да сподели дали има или няма такса, сортирани са по номинал. Преди да ми наскачате, питам за  бизнес клиент, нямам буркани у дома.
Благодаря!

Аз това го знам много добре, но такса за броене е различна от такса за внасяне, та затова питам.
Винаги има начин да заобиколиш закона, та някой с личен опит искам да ми каже как реално стоят нещата.

# 241
В темата за банкови такси се споделя информация, че някои банки имат такса броене, или вземат процент от сумата.

# 242
За ДСК не знам, но вчера в ОББ внесохме монети без никакви такси. Имаха си и машини за броене, стана бързо.

# 243
  • София
Здравейте, пращат ми съобщения от градска мобилност, че ми изтича картата, което е така, но нито е самото приложение, нито те са прибавили 6-те дни от протестите. Те важат ли за карти, изтичащи тази година? В моя случай е годишна карта.

# 244
  • Бургас
Току-що идвам от Инвестбанк. Няма такса за броене на монети, условието е само да са разпределени по номинал и предварително преброени от клиента. Касиерката направо я съжалих, брои на ръка, нямат машина в този клон. Сумата в евро взех в брой, не съм я внасяла по сметка. Клиент съм на банката, не знам дали това е от значение за таксите.

# 245
Кечър, ако не си ги ползвала, шестте дни компенсация би трябвало да са валидни все още. Ти ги активираш обаче - като си маркираш картата в превозно средство.

# 246
Здравейте! Може ли да се прави онлайн плащане на пратки в Еконта ап с виртуална карта на Дск?

# 247
  • София
Кечър, ако не си ги ползвала, шестте дни компенсация би трябвало да са валидни все още. Ти ги активираш обаче - като си маркираш картата в превозно средство.
Благодаря!

# 248
Здравейте! Може ли да се прави онлайн плащане на пратки в Еконта ап с виртуална карта на Дск?
Може, но има случаи, в които, ако е посочен при поръчката "наложен платеж", не можеш да го платиш през приложението с която и да е карта.

# 249
Как се виждаше размера на пенсията с добавките с пик на НОИ? Гледах и в сайта им и в егов и нищо не видях. Имам някакъв спомен, че преди излизаше и на двете места.

# 250
ММ на 5-ти беше отишъл в Монетния двор, на опашката са давали номера, но е било много бавно, защото е имало хора със сакове. Отишъл е в клон на Уникредит, който приема монети и бързо е свършил работа без такса. Би трябвало и в ДСК да е така.
В "нашия" клон на УниКредит, банкерката ни обясни,че за монети има такса броене, която е 5% от сумата,но минимум 5 лева.Без значение,дали са сортирани или не.Това беше малко преди нова година,но ясно се изрази,че и след това ще е така.Сигурна ли си,че не са му взели такса броене?
Монетите бяха сортирани по номинал, не са му начислили такса, евро е получил в брой.

# 251
  • При елфите ...
Въпрос към тези, които използват интернет банкирането чрез приложение на банка ДСК... Трябва да напиша в документ IBAN-а си.
Нали това, което е написано под разплащателната ми сметка с букви и цифри BG72... е въпросният IBAN или сметката, в която трябва да ми върнат определена сума... Thinking

# 252
  • Somewhere far away

Нали това, което е написано под разплащателната ми сметка с букви и цифри BG72... е въпросният IBAN или сметката, в която трябва да ми върнат определена сума... Thinking
Да, това е - след това има STSA , следвано от  нули и после пак цифри.

# 253
  • софия
Номер на сметка е IBAN и е това, което си написала.

# 254
  • При елфите ...
Да, това е - след това има STSA , следвано от  нули и после пак цифри.

Номер на сметка е IBAN и е това, което си написала.
Много благодаря за бързите отговори...

Общи условия

Активация на акаунт