?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 25 690
  • 651
  •   3
Отговори
# 630
Божкелееееее, работила съм на държавна “служба” и много документи съм видяла, но никога не съм срещала такова нещо.

# 631
Това е стара практика за бележките. За ученици от миналата учебна година стана 4 лв.(Когато станаха електронни бележките), преди бяха по 3 лв. И това е цена обявена от всички общопрактикуващи в практиката, не само на нашата ЛЛ. Виж за болничен никога не съм плащала нещо повече от потребителска такса, въпреки, че е за гледане на дете, а не защото аз съм болната.

Вече за комисия съм плащала , там и сумите са по-сериозни, когато се наложи превишаване на 40 дни в годината. Децата не спират да боледуват, особено в градинска възраст.

Di Soleil, приеми го от добрата страна, млада си! Тези в четвърта младост сме го чували.

# 632
Втрещихте ме с това съвместяване на длъжности и заместването с той. Явно съм млада и аз;)
Извинителна бележка при ЛЛ плащам от години. 5 лв беше до миналата година, вчера детето е взело - 2,5 в евро е сега.

# 633
  • Пловдив
Явно само моята не взима пари /като тук не коментирам потребителската такса, която е ясна/, и на комисия съм ходила заради детето през 2022 и там не съм плащала, отидох с направление.

Тук във форума и за административна такса четох в някоя софийска поликлиника при запазване на час...явно не трябва да се впечатлявам за такива неща.

# 634
  • София
И аз съм половин вековна и не съм срещала това той. Но не съм си имала работа с държавната администрация.
Извинителните бележки се плащат много отдавна. И не не са ми давали касов бон нито за тях, нито за потребителската такса.

# 635
Имали право да имат такси ЛЛ, за издаване на бележка, за друго....каза НЗОК. Нали са търговски практшки все пак..джипитата. Grinning

# 636
Здравейте , има ли място,където да се направи cv безплатно?

# 637
# 638
Здравейте , има ли място,където да се направи cv безплатно?

Canva, официалният сайт europass, аз и в power point съм си правила, но изисква повече време да се заиграеш.

# 639
Имали право да имат такси ЛЛ, за издаване на бележка, за друго....каза НЗОК. Нали са търговски практшки все пак..джипитата. Grinning

Имат право.
Предната ни ЛЛ ги беше въвела с дисциплинираща цел, уж. За ученици.
Не знам дали и за ДГ е вземала.

# 640
Това казвам и аз...че имат право да събират такси.

# 641
Признавам, че не сме взимали извинителна от джипито от години, но за ваксини (за детските) взимам всяка година - никога не ми е искала пари. Чак ми е чудно това, което пишете....

# 642
Имат право да вземат пари, но не всички го правят. Моят ЛЛ даже повиши цените тази година - от 5лв на 5 евро за бележка

# 643
  • Бургас
Аз все едно съм за първи път във форума, обаче нещо зациклих Simple Smile
ИСкам да сваля иконката на форума в телефона, за бърз достъп .
Обаче идея си нямам какво се правеше, верно, не ми се смейте!
Търсих из форума информация, ама тц! Нищо!

# 644
  • оттам, откъдето започва България
Малееееее, и аз не помня как съм го направила. Сега, ако ме накараш, не мога. Smile

Общи условия

Активация на акаунт