?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 29 373
  • 737
  •   2
Отговори
# 705
  • Далечният изток
По-добре да имаш и да не ти затрябва, отколкото да нямаш и да ти поискат (удостоверение за раждане, декларация-съгласие и подобни).

# 706
Да има случайно измама с пратки по Еконт? Посети ме куриер на Еконт с пратка, която никога не съм поръчвала, с наложен платеж, 60 евро. Няма право на преглед.
Как процедирате в такива случаи?
Аз преди седмица на пощата получих мейл че пратката ми ще бъде върната и трябва да завърша действието по заплащане на останалите такси и някакъв линк.Направо изтрих мейла.Много са такива и преди празниците предупреждаваха за подобни измами.

# 707
  • София
Някой може ли да ми каже как е възможно през няколко секунди да се пращат смс-и на различни номера?
Това е от сметката на майка ми, телефон с копчета, като тя по принцип не е пращала никога смс-и, просто недоумявам, не че са похарчени някакви стотинки.

Скрит текст:

Ако тел. не   се заключва може без да иска да е натиснала някое копче и да се е активирало.
Случвало ми се е с незаключващ се  тел. - двете сме с дъщерята в магазин, тя мери обувки и уж аз и звъня. Тел. в чантата, под чадър и други неща и се натиснало копчето. И съобщение със снимка във Вайбър на домоуправителката/но не за нея/  така се изпрати.

# 708
Добро утро. Препоръчайте ми читав и евтин тиган за индукционен котлон.

# 709
Сравнително евтини и читави тигани има на Икеа. Виж им моделите и си избери по материал и размер. Евтин и читав в днешно време за съжаление е почти непостижимо - повечето евтини тигани са тънки алуминиеви с феромагнитна вложка и много лесно се деформират, а резултатите от готвенето в тях не са добри. Хубаво е да е сравнително дебел тиган, най-добре от неръждаема стомана с трислойно дъно (в средата му има алуминий, който е с добра топлопроводимост). Виж и на WMF тиганите, които са доста по-скъпи, но при намаление са на приемлива цена, доближаваща се до тази на Икеа. В Амазон техните съдове също често са по-евтини, отколкото в България, а и там допълнително ги намаляват.

# 710
И в Метро има голям избор.

# 711
  • под тепетата
Аз имам на Брио и съм доволна.

# 712
Индукционни тигани имаме един на Брио за палачинки, доста дебел, и един голям, леко тенекиен на ИКЕА. Брио е изпробван, добър е, до икейския не сме стигнали.

# 713
Аз имам тиган за палачинки на Берлингерхаус и съм доволна. Порови се и си избери, ето само един пример:

https://berlingerhaus.bg/shop/berlinger-haus-bh-1251-%d0%bc%d1%8 … o20-%d1%81%d0%bc/

# 714
Здравейте.  Имам една върната пратка от еконт от нелоялен купувач, но им казах, че няма да я взимам и да я пращат за унищожаване.  Служителят тогава каза само ок и това беше. От следващия ден нататък се почна буквално тормоз от друг колега, който звъни по 3- 4 пъти ЕЖЕДНЕВНО и му обясних ситуацията, а той ми държа тон, че ако искам да им ползвам услугите занапред трябва да си платя доставките. Сто пъти му казах да се занимаят първо с некоректните ( ама не могат) и после да заплашват продавачите, че нямало да ги ползват. Даже ми звъня и от личен телефон, не от служебния им. Вече ми писна 7- 8 дни да ми звънят. Кажете поне така ли е, че няма да мога да пращам и получавам вече, ако не си платя собствената пратка сега? И друг път ми се е случвало и не е било проблем..

# 715
  • Пловдив
Не е така. Унищожавала съм пратка.
Пуснете оплакване на имейла.
Ако не ви се занимава, може да пуснете пратката за подаряване из групите и някой да я спаси.

# 716
Някой знае и помни ли колко беше заплатата на тираджиите през соца? Гледам по новините днешните тираджии нещо протестират...

# 717
Мисля, че всички куриери имат бройка неплатени пратки, при достигане на която отказват да те обслужват. Пратката, макар и върната, е ползвала веднъж услугата при изпращането, втори път услугата при връщането. По принцип се унищожават непотърсени и неизвестни пратки - в случая пратката не е нито едното, нито другото. Получателят е некоректен към теб, ама ти си некоректна към Еконт. Те не са контейнер за отпадъци.
Иначе тяхното в тези размери вече е тормоз и е за жалба, да. Но по принцип те са правите в случая.

# 718
Щом я има опцията пращане за унищожаване, и тя е безплатна за изпращача, не виждам какъв е проблема и защо се набива вина на подателя.
Аз не им вдигам просто, да си звънят.
Щом си я насочила за унищожаване, няма какво повече да се обясняваш.

# 719
  • plovdiv
Имате ли проблеми с Ютуб? От няколко дни ,при пускане на клип ,ми изписва, че това видео е недостъпно за мен.Нищо не е променяно в системата.

Общи условия

Активация на акаунт