?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 32 631
  • 797
  •   2
Отговори
# 780
Благодаря! Имаше навремето такива, които се обличаха като елече и имаха връзки отзад, сякаш имам спомен да са ни били най-ползваните, но сега виждам и с цели ръкави, та и на тях се чудех дали са подходящи - откъм запазване на дрехи определено - да, но за обличане и събличане не знам, бебето още не сяда май. Явно ще взема няколко вида, пък дано улуча, то и може би с различната възраст и за конкретното бебе някои ще се окажат по-удачни от други. Имате ли магазини с препоръки или марки с добро качество? Не ми се иска нещо да се разшива, размъква и поврежда в първите дни още. Бебешките на сина ми не помръднаха, просто спряхме да ги ползваме в един момент и ги изхвърлих, но сега с това различно качество във всичко, не знам откъде да пазарувам.   

# 781
# 782
Е, баш това ме затруднява и търся помощ, де  Simple Smile - че са много видове, а по мое време не от всички съм ползвала (само 2 вида) и не знам какво сочи сегашният опит на мамите - кои са удобни, кои са неудачни, включително като материя и т.н.

# 783
Е, който ползва си знае кое му е удобно, ние как да кажем вземи тези или онези. Престилки с ръкави не сме ползвали. За лигавене сме ползвали триъгълните кърпи, за хранене - силиконовите с легенчето отдолу. Ама това за нас, а за други може друго да е удобно.

# 784
  • Буркина Фасо
купувай от всички видове. все някой ще пасне. Grinning

# 785
Диа, ето това ми беше достатъчно, благодаря!
Отворила съм поне 7-8 сайта и умувам. Навремето имаше само памучни и хавлиени (пак памучни всъщност) и това, което повече го мисля, са материите - да не дразнят, да не предизвикват алергии...такива работи.
Аз че ще взема всякакви видове, ще взема, ама ако някои се окажат боклучави според актуалния опит (било като материя, било като модел), хич няма и да се занимавам с тях.

# 786
В бебешките теми ще знаят кое е актуално в момента. Там е по-подходящо да питаш...

# 787
  • Пловдив
Тези с ръкавите са ни от Икеа.
Хавлиените с найлон са ни от Джъмбо, след две деца мога и трето да отгледам с тях, от ежедневното пране само цветовете са избелели на картинките.

# 788
  • Deutschland/HE
Преди 16г ползвах едни с ръкави, купени от Икеа. Пластмасовите не му бяха удобни на моя син.

# 789
Момичета, дано не съм ви изтормозила с тази наглед дреболия. Сърдечно благодаря за отзивчивостта и насоките!
Тета, знам, че има и бебешки теми, ама в тях докато се ориентирам и намеря къде да питам, бебето ще тръгне на училище  Simple Smile

# 790
Кубрагова, много зависи как ще се захранва това бебе.
Ако е по ЗВБ, задължително лигавник тип престилка с ръкави. Има от много евтини в Икеа или Лидл, до по-скъпи, като например Tidy Tot.
Ето това е икейското, то даже не е лигавник, а престилка за рисуване, но върши работа.

https://www.ikea.bg/products/mala-prestilka-s-dalgi-rakavi/30485350/
Иначе такъв тип престилки има във всички сайтове и магазини за детски стоки, материите са торе-долу еднакви, сигурно всички са китайски.
Ако е по ЗВБ е удобно да има няколко такива престилки, за да могат да се перат и съхнат след всяко ядене. Ние имахме четири от икейските.
Но всяка майка си създава собствен начин на хранене и почистване

Ако бебето се захранва по класическия начин с пюрета, е достатъчно силиконов лигавник или от тези непромокаемите отдолу. Също няма голяма разлика от къде и какъв ще вземеш, еднакви са. Гледай да ти харесат цвета и картинката.
Може и тип престилка, но ще му влезе в употреба чак като почне да се учи да се храни само.

# 791
Opossum, много благодаря за изчерпателния отговор! Беше ми много полезен в дадената ситуация.
Мале, мале и от това наука станало с годините Simple Smile
Ще взема значи от всички видове, пък майката в движение ще прецени кое ще пасне най-добре - това е най-удачното решение и така или иначе го бях взела, но се опитвах да разбера кое евентуално е добре да избегна от ваш опит.

# 792
  • София
Отскоро имам телевизията на Виваком E-ON. Свикнах и, доволна съм, но ме гложди едно любопитства - понякога в долния десен ъгъл на екрана има едно кръгче, разделено на 4 части. И не мога да разбера какво значи. Определено не е индикатор, че гледам на запис. Та някой знае ли какво е това?

Същото ни се появи преди години. Едното долно е бяло. На ЕОН сме. В началото и ние се чудехме какво е, после му свикнахме. В един момент изчезна.

# 793
  • София
Временно нямате достъп до този номер. 
Какво може да означава и А1 едва ли ще ми даде повече инфо? Последно е говорено (според приятел) преди 3мес.
Предполагам е спрян?

# 794
Хлорната вар може ли да замърси и задръсти бойлер? Не намирам инфо в нета...

Общи условия

Активация на акаунт