?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 40 605
  • 1 002
  •   3
Отговори
# 990
Една чаша изпи майка.

# 991
Не, но от такива вени по-лесно тече като си с изправен гръб.
Не е приятно почти всеки път да ти дупчат и другата ръка, защото от първата не тече кръв.
Преди една операция, понеже не можех да пия вода, ми надупчиха и двете ръце в свивката на лакътя и понеже не можаха да изкарат никаква кръв от там, ми взеха от горната част на дланта.  Не е болка за умиране, но не е приятно да те бодат три пъти.
Та така, каквото ми каже някоя опитна сестра и лаборантка, прилагам го.
Не твърдя, че тези трикове са панацея, на мен лично ми помагат.
И по колко вода и колко време преди изследването се пие?

Колкото можеш - от ставането до вземането на кръв. Една чаша е малко за скрити, дълбоко разположени вени. Ако си спортист с хубави, добре напълнени вени /като въжета Smile/, не е нужно да пиеш, не е нужно и да помпиш с юмрука, когато ти стегнат ръката.

# 992
Имам болничен издадем от специалист до петък мин.седмица.Днес като продължение личния лекар ми го пусна от събота, защото системата не позволявала да е продължение от понеделник. Така ли е наистина?

# 993
  • Буркина Фасо
така е  щом е продължение, а не ново заболяване.
събота и неделя също си била болна.

# 994
Може ли ЧСИ да наложи запор заради издръжка, ако бащата има само сметка в Револют? Т.е. може да има и банкова сметка, но не държи пари в нея.

# 995
Няма значение какво количество вода ще се изпие преди вземането на кръв, и една чаша ще помогне. Аз ходя често на изследвания и преди да науча този трик сестрата пробва няколко пъти и каза излез, пий вода и пак ела. Изпих половин малка бутилка и помогна. И вече си знам урока🙂 а при вливания, веднъж не течеше и бях с кръстосани  крака, един човек до мен ме видя, че се мъча да наместя абоната и каза да си протегна краката и стана.

# 996
Аз пия колкото мога, обикновено като стана се опитвам да изпия една чаша и после докато тръгна към лабораторията още една. Или пък, ако съм с кола, си вземам половинлитрова бутилка и пия по пътя до лабораторията колкото мога от нея.
Не ми се пие, но се насилвам, за да не ме бодат като игленик.
А и в България понякога се почва едно мърморене, физиономии, заблежки, което ми е крайно неприятно, плюс че самите изследвания ме притесняват.

# 997
Имам болничен издадем от специалист до петък мин.седмица.Днес като продължение личния лекар ми го пусна от събота, защото системата не позволявала да е продължение от понеделник. Така ли е наистина?

Така е. Болничният не трябва да има прекъсване. Затова е от събота, не от понеделник.

# 998
  • на брега на морето
Как може да намеря номера на гробище "Бакърена фабрика"? Има публикуван в нета, но не е валиден.

# 999
Как може да намеря номера на гробище "Бакърена фабрика"? Има публикуван в нета, но не е валиден.
На сайта на е даден този:
Tелефони за връзка от 8.00 ч. до 16.30ч.:
АСЕН КИРИЛОВ: 0884 32 34 89
https://sofiamemorial.bg/contact_article/?id=108
Ако за него става дума, че не е валиден предполагам, че на денонощният телефон на СТОЛИЧНА ОБЩИНА ОП "ГРОБИЩНИ ПАРКОВЕ биха могат да съдействат: +359281321.

# 1 000
  • на брега на морето
Мерси, друг номер имам предвид. И аз намерих този, който ми давате, никой не отговаря. Благодаря за допълнителната информация за Столична община.

Свързах се, благодаря за услугата.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 12:08 от Котьо

# 1 001
Стъклена кухненска дъска за рязане с какви ножове може да се ползва? Т.е. трябва ли да са само керамични или и стоманени става?

# 1 002
  • Пловдив
Аз ползавм лидълски и от Икеа ножове. Някои хора твърдят, че ножовете се затъпявали от ползването на стъклена дъска. Не съм забелеязала повече захабяване спрямо ползване на пластмасова дъска.

Общи условия

Активация на акаунт