Да се оплачем... 2026

• 170 924
  • 3 123
  •   24
Отговори
# 3 090
  • Пловдив
А сметката на едният наемател, понеже идва СМС на мъжът ми знам, та той е сам, жилището е 55 кв. Доколкото знам не готови често, климатиците му са инверторни, не го знам сушилня и прерялне колко пуска, та 280 лв му е сметката?!?!!  Това нормално ли е?!?
Хайде сега глупости, нашата последна е 280 лв. Живеем 5 души, готвим, перем, сушим в сушилня, топла вода от два бойлера, мощните компютри на децата харчат и те ток. И не е да пестим особено. Е, топлим се с парно. Това е нормална за нас сметка, движат се 260 - 320 лв, според зависи. В преходен сезон се топлим на климатици, и лятото охлаждаме.

# 3 091
Гита, браво!!!! Отпусни сега душа!
Браво и на Митко послушният!
Янтра, върна ли обувките? Писа ли им гневен мейл?
От себе си се оплаквам. Грабя книги като невидяла, а не чета колкото ми се иска. Абе алчна съм, това е. Но не е грях за книги да алчнея Pensive

# 3 092
Жаки синът ми е в толкова голяма квартира. С един климатик и един конвектор /повече ползва конвектора/, фурна рядко ползва и сметката му за ток е 175 лв. Миналия месец беше 148 лв.

# 3 093
  • Пловдив
Янтра, върна ли обувките? Писа ли им гневен мейл?
Само върнах, мързи ме за гневен мейл.

# 3 094
Конвекторите дърпат много. Майка ми миналата година плащаше 300 лева ток, сама жена. Аз плащах 100 за климатик и радиатор вечер.
Оплаквам се, че съм във влака и едно момиче яде някакви хрупки. Всяка от тях се вади бавничко от шумолящо пакетче, ще полудея, докато свършат. Дори и тапите ми не ме спасяват. Мизофонията е много гадно нещо.

# 3 095
  • Пловдив
Тарти, съчувствам за водата . Е, при вас няма шанс да е както беше тука декември и по празниците баш по 12 -24 часа без вода / ненадминати сме / Нищо че имаме пак 12-13  кубика за декември. Предполагам че тая която течеше по улиците от пукнатите водороводи ще я рапределят на домакинствата. За по-лесно.
Разпределят я в цената на водата, но кубиците сте ги изразходили.

За втори път  ЕРП- Тата се опитват да вдигнат ударно цените, единия път изгоря и  Боко даже. Добре, че хората дават отпор. На нас сметките ни за ток не ги завишават, защото апартаментите са с парно, вдигат само на тия с климатиците. По същия начин народът може да свали и завишените цени на храните, но няма обществена воля за това.
Ти това вярваш ли го като го написа?!?!?!?!?!!!?!?! НЕ казвам, че никъде няма завишени сметки, не съм ги следила, ама не може да е - 15 навън, а беше толкова в Северна България и климатика да е ефективен.

# 3 096
  • Северозапада
Гита, поздравления за скенера! Никога повече да не се връща “онова”! В коя болница казват веднага какво са видяли?
Ще разходя кучето и лягам, изморено ми е.

# 3 097
Гита много се радвам за теб, все така да е занапред🍀
Оплаквам се от цените за поставяне на климатик ,  същата цифра само че август бяха левове, а сега евро😵

# 3 098
Ние 2020 година ни поставиха единият климатик 12 ка за 160 лв
Миналата година поставихме втори 12 ка за 300 лв
Монтажа не е малко разликата.
Пари са си.

# 3 099
  • Mediterraneo
Гите, много се радвам!

# 3 100
  • София
Гита, само такива резултати да имаш!

# 3 101
  • някъде другаде
Браво , Гита! Все такива резултати да чуваш.

# 3 102
Гита, браво! Така да е и за напред!

# 3 103
  • Бургас
Охххх,мен пак ме втриса...
Краката и ръцете ми са лед ледени, а лицето ми гори...
Критиката е май Simple Smile

# 3 104
  • Варна
А сметката на едният наемател, понеже идва СМС на мъжът ми знам, та той е сам, жилището е 55 кв. Доколкото знам не готови често, климатиците му са инверторни, не го знам сушилня и прерялне колко пуска, та 280 лв му е сметката?!?!!  Това нормално ли е?!?
Хайде сега глупости, нашата последна е 280 лв. Живеем 5 души, готвим, перем, сушим в сушилня, топла вода от два бойлера, мощните компютри на децата харчат и те ток. И не е да пестим особено. Е, топлим се с парно. Това е нормална за нас сметка, движат се 260 - 320 лв, според зависи. В преходен сезон се топлим на климатици, и лятото охлаждаме.

Може тока да е промишлен, друго обяснение нямам. Ние трима души в 100 кв имаме по-малко ток, а не е да не се топлим . То само бойлера ни и пералните ни са несравними с 1 човек, отоплението според мен също, колко трябва да топлят 50 кв , че да направят 280 лв. Не е реално, хората в къща плащат по толкова,  дето няма база за сравнение с апартамент.
Но има много надписани сметки, това дават по новините. За сега при нас няма, като излезе януарската ще се отчета очаквам да е около 200 до 230 да кажем , студено беше .

И от мен поздрави на Гита, аз бях сигурна че всичко ще е ок, някак.

Правих чесново хлебче на малкия, дойде и каза яйца ще ям , 5 броя си разбърка с чедър -  ми изяде ги..Пу, да не му е уруки. Grinning  много ми се видяха...че и луканка и салата снежданка яде.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 20:26 от Vessi_to

Общи условия

Активация на акаунт