Да се оплачем... 2026

• 171 930
  • 3 152
  •   35
Отговори
# 3 135
На мен роклята на Донау не ми харесва за тези пари. Твърде младежки ми е цветът. Вземи си нещо в червено, сега идва годината на огнения кон, а и ти си с екзотична красота и мисля, че червено ще ти ходи много.

# 3 136
  • на Мелмак
Жаки, нашите наематели в Пловдив имат ток около 300лв. Но апартамента е голям, 5 стаи, ползва се целият, а и те спират климатиците, за да правят икономия. Казах на човека да не го прави, но той е убеден, че е прав.
Хареса ми това с ранното пенсиониране. Искам и аз Grinning

# 3 137
Газта не мога да кажа, че е икономична. Самото прекарване на газовата инсталация е майка си и баща си. Ако поддържаш над 22-23 градуса, очаквай сметки от поне 300 евро и нагоре. Отделно сметки за ток  Както и да го въртим, все ще плащаме-ток, газ, дърва. Най-неефективно е топенето с духалки, конвектори и подобни.
Това категорично не е вярно. В къщи сме на газ от  над 10 години и такива сметки не сме плащали никога. В момента на годишна база плащаме около 1200лв, грубо около 600 евро. Правила съм си статистика и все се въртим около тая сума. Овъргаз предлагат плащане на равни вноски и на месец ни идват около 50-60 евро. В къщи е топло и то много, удобството е несравнимо с климатиците, да не говорим за топлата вода.

# 3 138
  • Варна
Вземи си нещо в червено, сега идва годината на огнения кон, а и ти си с екзотична красота и мисля, че червено ще ти ходи много.

Глас и от мен за червено  или циклама , фуксия цвят ...Ще е супер в него. Нежна е роклята, ама малко като нощница. Не бих аз.

# 3 139
vesela_veli, кое по-точно не е вярно? Аз говоря за нашите сметки. Категорично нямаме сметки от рода на 50-60 евро, а поне тройни за температура от 20 градуса. Ако се вдигнат градусите, естествено, че цената ще скочи. Естествено, сметката зависи от площта, която се топли.
На фона на сметките поне разбрах сега, че сина е взел един изпит. Денят започна хубаво.😄

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 09:45 от #Frozen#

# 3 140
Това, което твърдиш, че се очакват сметки от над 300 евро на месец.

# 3 141
Ами, аз написах при 19-20 градуса какви са сметките. Има хора, както се видя, които стоят и на 27 °. Проста логика и математика. Нямам намерение да споря.

# 3 142
И аз ти казах какви са сметките в къщи при температури 22-23 гр. Това че у вас са такива, не означава, че ще бъдат такива за всички.

# 3 143
Ок, явно държиш последната дума да е твоята.😄 Аз поне спирам, най-малкото, защото е досадно за останалите.

# 3 144
  • София
Аз засякох нашият електромер, 60 и няколко евро трябва да е сметката. Не знам откъде идват тези големи суми, които се въртят във ФБ, имаше снимана сметка с 2100 киловата 🙄 нашата консумация е около 500.
Сега за голямата се притесних, трябва да се прибира днес от Берлин, летището е затворено заради поледица. Не стига, че се намръзна като куче тази седмица там, та ще виси и на летището часове.

# 3 145
  • Бургас
Йованка, дано по-скоро се прибере девойката на топличко!

# 3 146
Аз плащам по 60 лв/30 евро ток. Готви се всеки ден, пералня, сушилна-5,6 пъти в седмицата, компютри, навсякъде светнати лампи и хладилник. Лятото климатик плътно 3-4 месеца. Тогава се качва с 10 лева тока. Направо падам с вашите сметки.

# 3 147
Логиката е много проста. Ако без отопление тръгваш от 5 градуса в стаята, за да стане 21 градуса, трябва доста енергия.
При мен без отопление, в стаята е 18 градуса, познай каква ще ми е сметката като пусна климатика за да стане 21 градуса. В дни като днес, когато навън е топло, в стаята е 20 градуса без отопление. Искам са кажа, че даже не е нужно да пускам климатик всеки ден.
Затова като сравнявате нещо е добре да тръгвате при равни други условия.
Тук няма място за сравнение ако не се ползва ток за отопление.

# 3 148
  • София
Да, трябва да се сравянява при равни условия. И при нас е по-висока сметката в сравнение с предишната, но това е логично, предвид по-ниските температури, само на ток сме, външен апартамент.  Не са вдигнати цените на тока, що за смехотворно твърдение, температурите бяха по-ниски.

# 3 149
Йованка, стискам палци за детето!

Оплаквам се, че днес отново с репатрак закарахме за ремонт колата на дъщерята. Пак по спирачната система.
Тъкмо поемем малко дъх финансоно и току се изсипят камара разходи. Аха-аха съм на кантар пак да забъркам кредитната карта. Няма спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт