Да се оплачем... 2026

• 190 988
  • 3 465
  •   7
Отговори
# 3 420
Аз повече от година опитвах да лекувам рана на баба ми на крака, накрая излезе , че заради ставата й не може да се чисти лимфата и затова не се затваря раната каквото и да мажем. АКо има проблеми със ставата и коляното, хубаво да го стегне за да се изчисти организма по друг начин.

# 3 421
Нареждам се зад Жаки и Билянка - майка ми е с операция на едото око от две седмици. Слагала е капки не повече от седмица, и няма сила която да я накара да продължи. А трябва да слага по схема до средата на март. Нямало нужда, тя най добре знаела. Не иака да дойде у нас през оздравителния период за да я наблюдаваме. Не позовлява да й въня в часоверте за слагане за да й облекча графика. Със сестра ми се в тих ужас. После - защо не идваш. Кка да ида, ядосвам се зверски, а тя насреща ми  - ти  да не си доктор... мисля я 24/7. По никакъв начин не дава на мен и сестра ми да й помогнем. Не че няма да се стигне  до там, защото по този начин ще се докара до безпомощност. Ама защо трябва да е така??

# 3 422
  • под тепетата
G.D.,и двете очи оперира през период и не можеше да си слага капките. Татко също не може, почти не вижда от глаукома. Играхме го асистентки и двете, че схемата е много тегава. Поне на това не се опъваше.
Желая ти здрави нерви, както и на Жаки!

# 3 423
Е как ще ви прескачат хората без да ви помогнат, що за безчовечни същества?
не ме изненадва. Дъщеря ми със седмици беше с патерици след операция на крака, на ескалатор щяха да се претрепят да я прередят, това не един и двама души. Затова че ще блъснат и нея, никой не мисли, важно им е да минат с 3 секунди преднина.

# 3 424
Ох, какво ли ни чака с тия родители Sad
Моята майка и тя ходи по доктори, ама много -много не им спазва указанията и предписанията.

# 3 425
Жаки аз направо си представих как изглежда крака на жената. Сериозно е състоянието и вие го осъзнавате, трябва и тя. Храненето на тъканите е нарушено на ниво клетка. Вече може и инфекция да има наслоена. Говорете й, че в болницата ще и вземат и секрет от раната за изследване, може и АБ да се наложи. Има и специални превръзки напоени със сребро, които също се използват. Има и унгвенти, които почистват мъртвите клетки и после се прилагат други превръзки. Кажете й, че всичко това е скъпо и трябва да е в болница за да се наблюдава действието им. Ако има захарен диабет нещата се усложняват.
Бетелгейз на моя син капилярите на едната ноздра ги обгаряха. Другата се повлия от морската вода. Капките със сребро не му подействаха добре.
G.D колко вида капки има да слага майка ти? Някъде изписват по два вида. При мен бяха само един вид и не беше много много на често схемата. До месец спирах да ги капя. АБ капки се изписват заради предотвратяване на инфекция. Има и комбинирани с кортикостероиди за намаляне на вътрешния оток, но моята лекарка не им е привърженик и ме остави с антибиотични само. Все пак зависи и от хода на операцията.

Бързо да се разрешават проблемите ви!

# 3 426
И на мен често ми тече кръв от носа. На приливи и отливи. Понякога с години няма нищо и после пак. Наследство  от баща ми. Винаги си нося тампони памук.
Има теория, че кървенето от носа отнема от налягането на мозъка,  един вид "предпазен клапан". Това ми го е казвал, дори лекар,.но не е вярно.

# 3 427
Бетелгейз, и моят син беше така. През ден му течеше кръв от носа, слаби капиляри. Не съм го водила на лекар, мина от само себе си като почна пубертета.

# 3 428
  • Deutschland/HE
Бетелгейс, това кръвотечение от носа може да е провокирано от алергия. Така се оказа при сина ми, появи му се втори клас и последните години като започне с противоалергичното от начаото на март ги разреди много. Винаги има в себе си алгинатен памук, той помага за бързото спиране на кръвотечението.

П.С. Миналата година средата на март, помагаше на баща си в двора, разчистваха около един храст от рода на лешниците и след 5минути се върна с кръвясали очи и течащ нос, а после видях и какъв прашец се носи от иглолистното на съседите (огромно дърво над 10м). Та от началото на март до край на май си пие противоалергичното, не го успива.

# 3 429
Жаки а
G.D колко вида капки има да слага майка ти? Някъде изписват по два вида. При мен бяха само един вид и не беше много много на често схемата. До месец спирах да ги капя. АБ капки се изписват заради предотвратяване на инфекция. Има и комбинирани с кортикостероиди за намаляне на вътрешния оток, но моята лекарка не им е привърженик и ме остави с антибиотични само. Все пак зависи и от хода на операцията.

Бързо да се разрешават проблемите ви!
Два вида до утре, пет пъти на ден, от утре остават единия вид по една три пъти на ден - до 40-тия ден след операцията . Не слага... казва, че това е антибиотик, тя няма нужда от него, защото е здрава.  Димис, мислиш ли че това би повлял ефекта от операцията?
Не смея да питам докторката й, майка  не иска   да коментирам с нея каквото и да било относно състоянието й.   Винаги съмсе съобразявала с желанията й защото не искам конфронтации, но сестра ми слята, 1е трябва да сме по твърди. И така да е, как бих могла да я заставя да прави нещо което не иска?? Беше болна от Ковид, ходех всяка вечер да си пие лекарствата пред мен, е какви скандали ставаха....грозна картина. Седяла сътм до 10 вечера да я увещавам... не искам повече такива сцени. Тя си пожела операцията, голям човек е , да си носи отговорност за последствията.

# 3 430
G.D  ранният следоперативен период е минал. Ако няма инфекция всичко ще е наред. Започне ли да се зачервява окото и да сълзи значи започва инфекция. Три пъти на ден не е чак толкова много. Поне сутрин и вечер да слага капки.
Моя колежка постоянно слага капки " изкуствени сълзи", а аз не си чувствам очите сухи и мога без тях. Имам, слагам но като се сетя.
Пожелавам да те слуша и да вижда ясно!

# 3 431
Сърдечно ти благодаря, теб професията те е намерила, не ти нея.  Дай Боже повече медицински лица като теб.

# 3 432
G.D благодаря за оценката! Много неща научих от срещата с болниците като пациент за съжаление. Все казвам, че ако напусна болницата и няма да се разболявам аз, че и близките ми.

# 3 433
  • Бургас
Моя големия и той е със слаби капиляри. Има периоди, много често му тече кръв. Ей, сега даже гледам чаршафа и салфетките му целият е в капки, явно докато е спал, пак е текнало.
А и на бокса, леко само да му драснат носа и теква! Дразни се много, понеже треньорите мислят, че е ударен....
За този алгинатен памук не съм чувала. Отивам да търся инфо.

# 3 434
  • на Мелмак
Моята свекърва много обича да ходи по лекари и изследвания, редовно влиза в болница, само да ѝ кажат, че нещо трябва да се наблюдава, жива и здрава да е, по-хубави показатели има от мен.
Но и това е проблем, хипохондрия.

Общи условия

Активация на акаунт