Да се оплачем... 2026

• 190 988
  • 3 465
  •   7
Отговори
# 3 435
Хипохондрията си е за оплакване...

# 3 436
Чух се с него след като излезе от кабинета на ЛЛ. Вече ѝ забранявали да пуска бележки за стари дати.
Ще видя как ще го играем с разболяване и дебнене на час в Супердок.

Тя му е изписала Emofix. Ползвал е. Ще видя какво ще каже УНГ-то.

За алергии не съм се сещала.
Аз имам сенна, която се прояви на дърти години (20+) и не винаги ме тормози.
Той за сега не е проявявал никакви алергии. Само тестове за алергии с/у упойки съм му правила.
ЛЛ е казала да го заведа до лаборатория, но изобщо не е разбрал за какви изследвания Joy
Ще питам УНГто.

Бетелгейз, и моят син беше така. През ден му течеше кръв от носа, слаби капиляри. Не съм го водила на лекар, мина от само себе си като почна пубертета.
При моят започна след пубертета.
Помня че по състезания му слагаха детска предпазна маска. То аз настоявах за нея.

Аз нещо май се разболявам.
Дразни ме носа. Нямам други оплаквания.
Имам Стеримар, та ще се пръскам.

# 3 437
Моята свекърва и тя е с хубави показатели на кръвната картина, по- добри от цялото семейство. За което нямам обяснение - тя е възрастна, с наднормено тегло, пие, пуши и няма никакво движение... После върви обяснявай, че трябва да водиш здравословен живот, за да бъдеш здрав...

# 3 438
  • Mediterraneo
Малката много страда от кървящ нос, веднъж на 2-3 месеца й се случва, последно само преди дни. На ММ също често му се случва. Не отдавам голямо значение на това, не го смятам за здравословен проблем.
Оплаквам се, че направих брутално гуакамоле и се наядох с него и начос. Моите като по- умни да си ядат пържолите.

# 3 439
Моята свекърва и тя е с хубави показатели на кръвната картина, по- добри от цялото семейство. За което нямам обяснение - тя е възрастна, с наднормено тегло, пие, пуши и няма никакво движение... После върви обяснявай, че трябва да водиш здравословен живот, за да бъдеш здрав...

Май зависи от гена и от здравния статус на майка и докато я е износвала в корема си...

# 3 440
Ох, в толкова много от последните постове разпознах случки и с моите родители отскоро. Лекари са и двамата, баща ми ме е заклел да не давам да го вкарват в болница, ако се стигне дотам, а да го оставя да си отиде кротко вкъщи. Наскоро беше болен, грип или ковид не се разбра, но го удари много в главата, почна да фъфли, да говори несвързано, да изпада в депресии, отказваше лекарства. Майка ми се беше предала и викнала бърза помощ, 4 човека така и не успели да го изкарат от нас. Черпил ги по един бонбон и им казал да си ходят, нищо му нямало, нямало да се изследва. Слава Богу, мина някак това, ходих и аз спешно с децата да го видя, все си мислехме, че ще си отиде, майка ми много изстрада. Дано не се случва пак, защото не знам какво ще го правим такъв инатлив.
Оплаквам се, че ръководителите на отдела забелязали, че по време на обучения повечето млади колеги си цъкали някакви техни неща и не участвали, трябвало да измислим начин да им е по-интересно. Запалих леко аз и му казах, че сме на работа, а не сме аниматори и колкото повече изкуствен интелект, инструменти, визуализации и помощни материали даваме, толкова по-пасивни стават хората и не ми е ОК. Това са хора на по 28-30 години, редно е да мислят и да са отговорни към личната си ангажираност в работата, не като в училище да се чудя аз как да им го направя всичко много интересно и интерактивно.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 20:32 от Melusine

# 3 441
  • Пловдив
Вуйчото на баба ми умря на 96. Пушеше цял живот арда без филтър. Мда.

# 3 442
Бетелгейз кой забранява за бележките не разбрах. Компютърната програма не разрешава да се върнат датите или от училищата има някаква договорка?  В болничната система до три дни може да се върне датата от прегледа. За болнично лечение бележката започва от датата на хоспитализация. Незнам как стоят нещата при ЛЛ, признавам. Освен да питам някоя колежка
Melusine  имахме такъв колега, не се задържа на работа. Той все знаеше всичко и не поемаше инициатива. От три месеца имаме новозавършили колеги в колектива. Голяма разлика с предния - не съм им чула телефоните да звънят, идват на работа и без да са дежурни и поемат ангажименти, които не са за тях. Пу-пу да не им уроки! Възпитани, млади момчета. Как ни се паднаха незнам, но имат потенциал. Ама и шефа не ги остава - все нещо ги препитва и наблюдава. Дано останат при нас.

# 3 443
И моите големите са със слаби капиляри. Една лекарка каза да давам витамин С.

Днес средния се събудил с болка в ухото. Забрави вече, че го боли при пишкане.  Бях сигурна, че ме разиграва за ухото, обаче така и така малкия имаше днес УНГ контрола, та взех и него. Верно имал възпаление на ухото. Дадоха два вида капки и крем.
Обаче на малкият от дясната страна продължава да е зле слухът. Докторът продължава да настоява за операция, от болницата не искат.
От месец насам съм поне -200 евро за лекарства.

# 3 444
  • Швейцария
Ох, и майка ми е така. Като вдигне 200 кръвно никой не може да я накара да извика линейка. А аз не мога да се обадя от тук.
Оплаквам се, че изобщо не можах да спя. Аман вече от този проблем.
Проучих въпроса с яденето на кучета и котки. За мой огромен ужас е истина. Разпитах и други швейцарци и казаха, че дори в днешно време това се прави тайно (за щастие рядко) и се яде като деликатес сухо месо. В потрес съм и не мога да разбера що за човек трябва да си, за да направиш такова нещо. Но те викат месото е месо. От друга страна, Швейцария е страната с най-много домашни любимци. Има 2 милиона регистрирани котки. Почти всички колеги на ММ имат котки и ги обожават.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 20:55 от JennyBG

# 3 445
  • Пловдив
А сестрата на същата баба ми сега е на 97 и ... still going strong дет'съ викъ! Същата баба ми почина на 87. Проклетията консервира както казвам аз. Тоз ген и проклетията добре съм ги наследила.

# 3 446
  • Бургас
Проклетията консервира
Ей,това много ми хареса, Янтре!
Ще го запомня!

# 3 447
  • Пловдив
Това е моя, авторска фраза. Подарявам ти я Simple Smile

# 3 448
  • Бургас
Много ти благодаря!

# 3 449
А сестрата на същата баба ми сега е на 97 и ... still going strong дет'съ викъ! Същата баба ми почина на 87. Проклетията консервира както казвам аз. Тоз ген и проклетията добре съм ги наследила.
Янтре, с този дълголетен ген и проклет характер, дълго ще теглят снахите ти 🤭

Общи условия

Активация на акаунт