Да се оплачем... 2026

• 206 538
  • 3 720
  •   22
Отговори
# 3 705
  • sf
За мен е много вярно "по-добре сама, отколкото зле придружена". Ако този вкъщи само ме натоварва и вместо партньор имам бреме, ами не, мерси! Не разбирам жените, които не могат да бъдат сами и се примиряват с какво ли не, само и само да имат някакво подобие на мъж до себе си.

# 3 706
  • Mediterraneo
Даже и от лотарията да ти се е паднал даден мъж, хората се променят. Някои към добро, други- не.
Дидка, прегръщам те. Ти си знаеш колко можеш да търпиш и защо.
Ние сме добър екип с ММ, всичко прави наравно с мен. Но и аз по 100 пъти повтарям, че зъболекарят е в 6, автобуса на детето в 3 и пр, за всяко нещо. Аз съм организаторът на семейството, не знам как биха функционирали без мен Simple Smile

# 3 707
Факт, че никой не се развежда от хубаво. На прима виста ми излиза Паунчето. Все ревеше от мъжа си и все си е с него.

# 3 708
Мисля, че има жени по-майчински настроени, със силно развито чувство за отговорност може би, като Дидка и Жанин, които чувстват, че ако мъжа до тях не се справя с ежедневието или не иска да си поеме дела от семейния товар, те трябва да поемат и неговата част. Аз никога не бих го направила и моментално ще разритам катуна. Егоист съм и винаги съм била, първо себе си гледам. Та и това колко някой ще поеме да носи или ще изтърпи пак е до характер.

# 3 709
Проблемът е, че българските мъже като се задомят, влизат в режим как да го кажа....на живота лекото и мекото. Simple Smile Жените пък като се втурнат да се доказват като добри домакини, после перфектни майки, успоредно с работа от 8 до 5 нали - хептен си слагат въжето на шията. Та ако ще е такъв мъжът - мерси, пас съм.

# 3 710
Много песто семейният модел е точно такъв - мъжът ходи на работа и след това си почива на дивана и гледа новините,а жената от сутрин до вечер тича по децата, работата, домакинството. Щото мъжка и женска работа, нали...
Имаме си моментите ние, но в никакъв случай не мисля, че е по-добре да си сам родител.

# 3 711
Има случаи, в които е по-добре да си сам родител.

# 3 712
  • Бургас
Липсва ми Паунчето.
Моят мъж беше много добър съпруг,докато не се родиха децата.

# 3 713
Аз съм като Бабри много ми е добре сама. Само че откакто с разболях, не мога да живея без хора. Имам нужда някой да е наоколо когато имам тежки кризи. Имам и нужда някой да ме вкара в болница, да ме вземе когато ме изписват и така не става да съм сама. Майка ми все викаше, че точно каквото не искаш, то ти се пада.

# 3 714
Има случаи, в които е по-добре да си сам родител.

Не вярвам на някого да му е първи избор и детската мечта.

# 3 715
Всеки може да се справи сам, но аз си мисля че този свят е за двама.

# 3 716
Хайде сега, разведените и самотните, веднага да напишат колко е прекрасно да си сам...

Дидка, прощавай, но много го притискаш този твоя мъж. Явно и ти го имаш за даденост. Ти цениш ли го, показваш ли му го? Дали и той не се чувства като теб?

Второ, тези деца са големи вече. Не ти е лесно да го признаеш, но ако правилно си спомням, дъщеря ти е на 14.

Кога мислиш да я научиш на самостоятелност? А тя знае ли от колко часа й е урока?
Закуска не може ли сама да си направи? Не пиша наизуст, моята е на 13, в 7 клас.

Човека даже е твърде изпълнителен, още в 9 хукнал да води детето, което да ме прощаваш за някои хора като мен е ранна утрин, знам че си ранна птица, и това с уроците, не е чуждо за мен, дъщеря ми, която е на 13, в събота е от 8ч., мисълта ми е че очевидно и той мисли за детето. Не е хукнал някъде с аверите на риба...

Остави ги малко тези хора да гладуват, да мажат филии, да закъснеят или подранят няколко пъти за уроци, да отидат с ненаписани домашни, нищо няма да се срути.  Да, за 7класничката не е сега времето за експерименти, но домашно по биология, история, география, не е толкова фатално.

Любов правете, любов и всичко ще е наред. Това, което знам е, че никога вината не е само на единия.

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 23:37 от Tina*

# 3 717
  • SF
Esme, много тъжно звучиш. Дай си адреса, да ти пратя мече или вино.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile Миличка, няма нужда! Но си много мила!!!
 Вино не пия (писах лимонада!! Simple Smile ) и съм на фаза да изхвърлям мечета. Нямам къде да ги оставям. В бесен ремонт съм и нещо не вървят нещата.
Майсторът още не знае, но утре се налага спешно да махнем едната врата.
Нали сме в тема за оплаквания! Как да звуча тук?! Няма да ви дразня с хвалби или измишльотини.

Та, като стана дума, я кажете от къде да поръчам СПЕШНО! интериорни врати. Мислех някога да ги правя, нооооо... май, май сега ще е. Не искам да са скъпи, но пък искам да са хубави, луксозни! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 3 718
  • София
Прекрасно би било ако не е безкрайно тъжно и самотно независимо от обстоятелствата довели до това.

# 3 719
Аз, понеже съм властна натура, с мъжа ми, който е по-неинициативен сме чудесни партньори. Аз организирам, той няма против. Иначе има чудесно “домашно възпитание”, както казваше баба ми. Всичко може да прави, ако се наложи. Иначе сме си разпределили работата и всеки си знае задълженията. Примерно, той е отговорен за боклука, извежда кучето вечер, аз почиствам кухнята, прибирам съдове от миялната. Не че и той не го прави, ако аз съм прекалено заета. И двамата почистваме, може да готви. Понякога и на мен ми дотяга да съм локомотива, но си давам сметка, че с моя характер това е по-добрия вариант.

Да не си мислите, че сме идеални? Не; разбира се, че имаме търкания и несъгласия, но за щастие, той има много мек характер и не е скандалджия. Аз съм по-избухлива и емоционална. Добре, че той не е като мен, че щяхме да се избием. Събрал ни е Господ, както се казва.

Бабри, ясно, че е комерсиално, но е много живописно, поне от снимките, които съм виждала. Щом казваш, ще посетим за ден-два. Другата ми мечта е да пътувам с влака, който минава през цяла Канада. Мои близки го правиха миналата година…. И то не е евтино…

Общи условия

Активация на акаунт