Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Януарска вещерска и спортна

• 65 604
  • 2 249
  •   3
Отговори
# 2 190
Направихме една бърза разходка

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 21:00 от Birdflower

# 2 191
Наспорт!
Една тежка работна седмица приключи. На постоянната тръстика гърч, на допълнителната днес също беше натоварено, поне не иска много мислене. Напазарувахме с Вятъра, сега хапвам и "спортувам", заслужих си едно питие. Да не говорим, че сутринта преди да ида на работа се прецаках яко - реших добруджанките да ги направя във формата за хляб, да спестя оформяне на 9-10 питки..... Печенето ми изяде сума ти време, накрая рязах на парчета и пак запичах. Кьопоолу направих и тогава отидох на тръстиката. Сега Пени Сю ще заредя да врътне едни дрехи. Ядене има картофи със зелен боб, за гарнитура кюфтета.
Скай, поне вкусно ли е това кафе?
Донси, как си?
Кайс, не се отказвай! Аз почти не ям сладко, сутрин ставам и правя упражнения, кантара не е мръднал, но аз се чувствам по-добре. Важното е мускули да кача, а те са по-тежки от сланинките.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 16:36 от wind and fog

# 2 192
Кайс, аз те водя с 4 килограма, вчера се мерих. Моите тлъстинки са основно на корема. Не помня тук ли разказвах... Два пъти през няколко минути в метрото две различни жени ми предлагаха мястото си, за да седна. Решиха, че съм бременна. То, че младея на лице, младея, ама пък чак толкова! Наближавам 60.
Стана ми хем смешно, хем... не съвсем. Трябва да намеря някакво решение на проблема. Тежат си ми килцата, факт. Вчера извадих от мазето постелка за спорт. Поне малко да се поразмърдам, че това стоене основно вкъщи ми влияе физически и психически.

# 2 193
Кайс, колкото и да не ти е приятно, за да отслабнеш както искаш трябва да си в калориен дефицит. На моменти това означава да ставаш от масата точно когато ти е най-вкусно (т.е. да ставаш леко гладна), да нямаш сладки и солени неща в менюто както и алкохол. И трябва да внимаваш какви плодове консумираш. Първото нещо което трябва да промениш е храненето. Трябва да се храниш по график и да следиш храната. Второ е да пиеш вода. Не сокове а вода. Спорта е хубаво нещо но трябва да внимаваш. Както бяха писали тук преди време - плуването би ти се отразило добре, защото засяга големи мускулни групи, не натоварва рязко и пази ставите. Другия вариант е ходене бавно:бързо ( 3:3 минути) минимум половин час. И трябва да обърнеш внимание на дишането. Във вкъщи може да пробваш Планк упражнения. Гимнастика на земя и йога също са в плюс.
Трябва постоянство и никакво претоварване. Съня също е от значение.

# 2 194
Лане, ако искаш кивито по-бързо да омекне, вържи го в найлонова торбичка с две ябълки. За ден и половина е станало меко.

Бър, със закъснение честито! Много се радвам за успеха ти.
Скайче, весело прекарване! Прекрасна си!

# 2 195
Кайсия, калориите в тази таблица са много високи. С описаната активност, дори 2000к са много са за отслабване. И подкрепям Ули за силовите тренировки, но в твоя случай задължително в началото професионалист трябва да ти покаже как да изпълняваш правилно упражненията.

# 2 196
Кайси, наистина са много високи калориите за в тази таблица. Като човек бил мноооого време около 90кг и правила много такива изчисления - 1700-1800 калории са ти целта като начало. Отслабването ще бъде плавно. Също така от личен опит ти казвам - брой калориите, които изяждаш. Много дълго живях със заблудата, че не ям много, но когато започнах да пресмятам калориите, осъзнах че всъщност доста ги надвишавам.  Използвах Myfitnesspal приложението и вкарвах всичко, което изяждам и изпивам. Да, досадно е, но с времето се добива някакво разбиране кое колко калории има. Това го казвам стриктно само по повод отслабването. Вече за тренировки и наблягане на определени зони - най - добре е наистина треньор да те научи на упражнения и правилни техники. Ако нямаш възможност за такъв, може да пробваш и с тренировки в домашни условия. Има адски много канали в ютуб, където треньори показват такива тренировки. Избери си зона за наблягане, започни от ниво начинаещ и ще станат нещата лека полека.

# 2 197
Прибираме се с автобус от София.Спираме във  Враца да се качат пътници.И една мамашка, една голяма, с едни пълни големи найлонови торби минава по пътеката и ги държи високо.И те удрят хората по главите.Една жена се скара"Госпожо, внимавайте,удряте ни!" И мамашка вика " не бой се , контролирано е, само малко ще боли, нема да умреш!"

# 2 198
  • sf
Простакеса! Много ме дразнят такива хора! 😡

Взех някакво за гърло, дето не съм го ползвала досега. Октеангин или нещо такова. Временно е ок. Ама после пак. Абе ще оцелея, ама е гадно.
Ще се завлача до магазина за някакви неща. Що ли нищо не ми влияе на апетита обаче?! 😆

# 2 199
Някой не я ли цапна контролирано таз мамаша. Аман от такива хора, ей.

# 2 200
Ох, по автобусите се срещат всякакви субекти. Аз май разказвах за изнервената женица до мен, която искаше да ми забрани да мърдам...
А последно бях пък до една, която първо ми беше седнала на мястото,  премълчах и седнах на другото, при спирането обаче беше решила, че вече не иска да прозореца, а до пътеката и ми го съобщи като се качих, изобщо... Joy аз си мълча в общия случай, освен на онази, на която всички й пречеха Simple Smile

# 2 201
Ули, аз така преди няколко месеца се наместих на мястото до прозореца, което не беше моето. Първо не се усетих и второ прецених, че понеже съм първа, ще се мушна вътре и другият човек ще седне по-лесно, без да ставам да му правя място и да спирам хората по пътеката. Но дойде една жена, изгледа ме много лошо и супер сърдито ми заяви, че тя е избрала и платила мястото до прозореца. На мен ми стана неудобно, извиних се, станах и се преместих. Тя през целия път ми хвърляше лоши погледи.

А миналия ден как се скарах с един набор. Чаках на опашка пред сергия с една връзка лук. Пред мен две жени, на едната й теглиха покупките, другата си чакаше реда. Пристига набора като хала, избутва ме, застава между мен и жената пред мен и се провиква: Майсторе, дай да ти платя един чувал картофи, щото съм спрял много лошо и съм задръстил улицата. Аз се прокашлях, тоз ме погледна, никаква реакция, размахва някаква банкнота. Обясних му, че преди него има трима човека и фактът, че е паркирал неправилно и е затапил движението, не означава, че трябва и да ни изпревари. Пък той се оплака на майстора, че съм му се скарала Joy Не ме изпревари, де. Много пъти съм пускала хора пред мен, независимо дали са молили учтиво или просто им е личало, че бързат, ама такъв екземпляр, който демонстративно ме блъска и се прави, че не съществувам, няма да пусна.

# 2 202
А, Бърди, аз нищо не й казах като видях, че е седнала на моето място. И лошо не я гледах даже Simple Smile прецених, че съм ок и не ми е толкова важно да съм там.
После като реши, че вече не й седи до прозореца и беше седнала на моето място, ми стана смешно даже Joy

Виж онази, дето подскачаше ако вдишам по-дълбоко, направо травма ми остави и съжалявам, че мълчах прекалено дълго вместо да й спожа граници съвсем в началото.

Мен един набор така ме блъскаше с количката в магазина и като си сложих ръката на гърба, за да не ме боли поне прекалено, ми се скара да съм мръднела напред Joy все едно не се бях навряла вече в жената пред мен...

# 2 203
Кло, хватката с ябълките я практикувам. В чужбина даже има специални пакетчета с етилен които се поставят между кивито за да узрее по-бързо.
Последния път като ме ръчнаха с количка в гърба се обърнах и казах, че по този начин касиерката няма да тръгне да работи по-бързо. Жената така ме изгледа, все едно и го казах на патагонски.
Но някой нещо нямат оправия.....

# 2 204
  • София
Като ме ръчкат с пазарска количка, любезно благодаря, че искат да ми платят сметката очевидно и затова се бутат напред преди още да съм си платила. Обикновено отговорът е "ъъъъъ" или "а, какво, а?".

Ули, не разбрах защо си дишала на жената не както тя е искала? Joy Ох, толкова е тъпо, че чак е смешно.

Оставих мъх да наплави салата за двама. В резултат имаме голяма купа, с връх. Отделно готви прясна паста. Какви са тези количества?

Общи условия

Активация на акаунт