Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Януарска вещерска и спортна

• 65 594
  • 2 249
  •   1
Отговори
# 2 235
И на мен ми прескачат постове. Тарти, прочетох те чак, след като Бърди писа. Имаше ли ефект от инжекцията, как си сега?

# 2 236
Тарте, съчувствам ти. Преди 2 години с приятел на кафе и тамън да си вземем довиждане, се сецна в една градинка. Голям мъж, на никъде не мога да го мръдна. Боли го, чудехме се как да го позиционираме. Бърза помощ ни отряза, не бил спешен случай. Едва го прибрахме с познати.

# 2 237
  • Euskal Herria
Нали ви се "хвалех" с тукашната здравна система... Миналият ден звънят на мъжа ми да му дадат час за ЯМР. "Имате от миналата година направление." Да, има -  видях датата на направлението - издадено е точно преди година. Та...

# 2 238
Ужас! Една година...

# 2 239
Янче, от горчив и личен опит, с всичките й кусури, бг здравната система не е толкова зле, колкото в по-развити страни. Особено що се отнася до бърз достъп до специалисти. Друг е въпросът, че на мен се падна "дърво", защото в най-големия зор, се оказа, че нужният детски специалист не съществува у нас. Но това е защото разни пишман политици смятат, че за 500 лв могат да си внесат подобни от бедни азиатски държави.

# 2 240
Напълно съгласна. Много кусури има, но достъпът до специалисти, възможността за бързи изследвания и сравнителното бърз достъп до образна диагностика са голям плюс.

# 2 241
Тарти, хич не се притеснявай! Трябвало е да те погледнат първо преди да те оставят да чакаш, щом има такъв поток от пациенти. Но системата е такава, уви.
Не искам да казвам как чужденците ни точат здравната система, че направо побеснявам.
Днес чета, че може да закрият детската хирургия в едната ни болница в града - лекарите се местели в Бургас заради ниските им заплати тук. Стискам зъби и не знам какво да кажа. Много мога да кажа ама ....
Януари мина бързо....

# 2 242
Бърде, даже миналата година, покрай лъчето на татко, специалистите в отделението казаха, че апаратурата им е по-модерна от някои често посещавани турски клиники. Склонна съм да им вярвам. При него лечението мина добре с минимални странични ефекти.

# 2 243
Вярвам, Злате. И имам едно наум конкретно за Турция.
На много места вече има качествена и добра апаратура. Ако пресекат злоупотребите и точенето на каса, ще е още по-добре.
Покрай моята операция бях чела и гледала много. И остнаха изумена как в ОК примерно жени с оплаквания ги пращат на гинеколог, но на преглед без ултразвук. Каква полза има от подобен преглед? После чакат два месеца за ултразвук. И още поне година за операция, стискайки палци да не им звъннат в последния момента да им я отменят. Кошмар направо.

# 2 244
Покрай фитнеса имах клиентка в Германия. Беше направила екзема и й бяха дали преглед след 2 месеца. Пратих я онлайн и при нашето дерма, при тях в някои случаи си може рецепта и диагноза и по снимка + разговор, жената се оправи за 10 дена... Оказа се от препарат. Представяш ли си да чака 2 месеца за това?!

# 2 245
  • Euskal Herria
Имах упорито главоболие. Изчерпаха се прегледите при УНГ, скенер на синуси и пр. И нищо, не могат да открият причината. Накрая джипито ми даде направление за скенер на мозъка. Ами... и аз си чаках една година. До тогава всичко беше отзвучало, обаче като знам колко време съм чакала, хич не отмених часа. Поне да се види има ли нещо.

# 2 246
Добре, а ако имаш допълнителен здравноосигурителен фонд, или решиш да си платиш прегледите- колко се чака, или положението е аналогично?

Ренко, честито ти ново Бу.

# 2 247
  • София
Бърди, не е баш така в ОК. Обикновено пращат на образна, а после с резултатите на специалист.
Много зависи от лл и спешността.
За килата и аз не мърдам. От пременото съм точно 15 кила нагоре и не мърдам. Всичко е на корем.
Едва преди месец се пооформи талия, но килата са си същите.
При мен проблемът е, че заради болките не мога да спортувам. Само плуване и водна гимнастика, но дори и това ми е болезнено.
Пробвах и оземпик и с него не свалих 🤣.  Трябва диета, но и аз съм като Донси, апетитът ми е безграничен. Хубавото поне е, че не качвам. Правя дълъг фаст. Рядко ям след обяда, обикновено когато излизаме.
Мамографията ми е ок. Само дето ме кълцаха миналата година, но по-добре така, отколкото да се изпусне нещо.
Ренко, честита ти кола. Безаварийно каране.

# 2 248
Ре, дано не е и момичета, които аз гледах да са по-скоро изключение.

# 2 249

Общи условия

Активация на акаунт