Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 38 275
  • 709
  •   16
Отговори
# 75
Неделя, време за служба. За трети път в Сандрингам.

# 76
Много е готина Камила в това палто и с тази шапка.

Златната рокля на принцесата на Уелс за приема в чест на Тръмп е на дизайнерката Phillipa Lepley и стойността ѝ е между 20 000 и 40 000 лири, тъй като е по поръчка, копринена е (silk crepe), а бродерията за наметката(или там както се казва) е ръчно изработена.
Тъй като дрехите и аксесоарите за такива събития са част от дипломацията, за избора на точно такъв тоалет за посещението на Тръмп има конкретни причини. Едната е, че така се показва уважение към американския президент, който е пословично известен с любовта си към златото. (Видяхме и в какъв кич превърна Белия дом.) Освен това златото е и символ на американската мечта - отново кимване към гостите. Другата причина е, че златото е символ на царското достойнство, на аристократизма и приемствеността, а през 2003 кралица Елизабет посреща Джордж Буш също в златен тоалет. Английските рояли имаха много тежка дипломатическа задача с Тръмп, тъй като той е непредсказуем, безцеремонен, а откакто е в Белия дом, САЩ не се държи като съюзник на Европа. Отделно и изцепките му са Канада, които пряко засягат UK. Умишлено е подбран тоалет, който да създава fairytale princess ефект, за да се демонстрира кралски блясък, който хем да погали егото на Тръмп, хем да му покаже ясно кои са британците. В този смисъл кралицата беше в кралско синьо - хем почит към госта със синьото като част от националния флаг на САЩ, хем в "кралския" нюанс.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 17:56 от Ирена_

# 77
  • Glasgow
Някой има ли спомен на приема 2019 кой стоя до Тръмп, не намирам? По логиката на тазгодишния би трябвало да е Камила, а не мога да си я представя до него на вечеря😅 Като им правиха официални снимки тогава как смигна накрая на фотографите, тип "наслаждавайте се на цирка"😅

# 78
# 79
Някой има ли спомен на приема 2019 кой стоя до Тръмп, не намирам? По логиката на тазгодишния би трябвало да е Камила, а не мога да си я представя до него на вечеря😅 Като им правиха официални снимки тогава как смигна накрая на фотографите, тип "наслаждавайте се на цирка"😅
Не беше ли Максима тази, която смигна?

# 80
  • Glasgow
Може и Максима, но Камила със сигурност от посещението предното.
Но това видео и Андрю ми се вижда зад Кейт, той 2019 беше ли още работещ 🙄 някъде там беше май преди локдауна. Хубави са, Мелания по ми харесва, отколкото на миналогодишната.

# 81
Не беше ли Максима тази, която смигна?
Де да беше намигнала, Максима го изимитира пред погледа му. Доста грубо и неприемливо поведение за една кралица.

# 82
Излязоха класациите на UFO No More за това коя колко е похарчила за дрехи и коя е пазарувала най-много през годината.

Класацията не е много реална и обективна, защото има роялки, на които почти всички или всички нови артикули са включени, а пък на други като Максима и Матилде близо половината им нови покупки не са идентифицирани и съответно не са включени в класацията.

Коя има най-много нови покупки?

Най-висока средна цена за артикул?

Не следят модата на йорданките от години, след предупреждение от адвокатите им, че може да се стигне до съд, защото публикуваха колко много харчат за нови придобивки.

Пример за голям брой неидентифицирани артикули:
Кралица Матилда от Белгия . Тя дебютира със 107 артикула през 2025 г., като 63 от тези артикули са включени в общата ѝ сума от 42 908,60 евро . С тези 63 артикула средната ѝ цена на бройка е 681,09 евро .

Максима от Нидерландия . Тя дебютира с 96 артикула през 2025 г., като 56 от тези артикули са включени в общата ѝ стойност от 102 214,46 евро . С тези 56 артикула средната ѝ цена на бройка е 1 675,65 евро.
И пример с идентификация на всички артикули:
Принцеса Беатрис Йоркска . Тя дебютира с 55 артикула през 2025 г. и всички тези артикули са включени в общата ѝ сума от 54 598,13 евро . С тези 55 артикула средната ѝ цена на бройка е 992,69 евро.
Пълната статия:
https://ufonomore.com/blog/2026/1/4/how-much-is-it-all-worth-2025

Летисия е в другата крайност. Много нови придобивки, но на ниска цена. Тя не се интересува особено от рециклиране, устойчива мода и т.н.
Испанската кралица Летисия . Тя дебютира със 145 артикула през 2025 г., като 113 от тези артикули са включени в общата ѝ стойност от 44 064,85 евро. С тези 113 артикула средната ѝ цена на бройка е 386,53 евро .

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 19:31 от Tinо

# 83
  • Пловдив
Не следят модата на йорданките от години, след предупреждение от адвокатите им, че може да се стигне до съд, защото публикуваха колко много харчат за нови придобивки.
Предполагам защото е леко дразнещо за населението на страна под средното икономическо ниво, по бедни от средното за света и за региона, да научават и виждат как лидерите, жените на лидерите им, харчат все едно са в челната десятка по БВП.

# 84
Излязоха класациите на UFO No More за това коя колко е похарчила за дрехи и коя е пазарувала най-много през годината.

Коя има най-много нови покупки?

Най-висока средна цена за артикул?

Камила, която е кралица, също не е включена в класацията, незнайно по какви причини. Аз не я харесвам, и то не заради Даяна, но би ми било любопитно колко харчи за дрехи. Но пресата е благосклонна към нея и няма критики относно цени на тоалети, имения, почивки и т.н.

# 85
Коя е Олимпия?
И Катрин пак е Кейт.

Че то при Меган не се знае купила ли си е артикула, или си го е взела от дадена фотосесия...
Гръцка принцеса, която се изживява като модел до колкото съм виждала. За мен носи безумно скъпи и доста често грозни неща.

# 86
Коя е Олимпия?
И Катрин пак е Кейт.
Олимпия е дъщерята на Мари-Шантал и внучка на покойния бивш гръцки крал.

За мен е излишно да включват и имена от бивши монархии, но така са преценили. По-добър вариант би бил, ако включат вече пълнолетните принцеси и престолонаследници.
По-възрастните роялки не ги следят особено- Камила, Маргрете, Соня, Бенедикте и т.н.
На Ан няма какво да ѝ следят, тя нови дрехи почти не носи.

# 87
Амалия също я няма, а тя тази година носеше предимно нови и доста маркови неща.

# 88
Забавна информация.
И странна статистика - омешани действащи кралски особи с бивши такива; издържани от данъкоплатците и харчещи собствените си пари; първа с втора и дори трета "дивизия" роялки; работещи сериозно през годината и появяващи се от време на време.
Но дори и в този ѝ сбирщайн вид, изнесената информация показва, че въпросните дами са доста скромни. Според мен, за тяхното соц. положение и финансови възможности, парите, които харчат за тоалети, са съвсем в рамките на нормалното.
Шарлийн не ме изненадва, че е начело. Нормално е принцесата на най-богатия принц да харчи много.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 19:43 от птица

# 89
Забавна информация.
И странна статистика - омешани действащи кралски особи с бивши такива; издържани от данъкоплатците и харчещи собствените си пари; първа с втора и дори трета "дивизия" роялки; работещи сериозно през годината и появяващи се от време на време.
Но дори и в този ѝ сбирщайн вид, изнесената информация показва, че въпросните дами са доста скромни. Според мен, за тяхното соц. положение, парите, които харчат за тоалети, са съвсем в рамките на нормалното.
Шарлийн не ме изненадва. Нормално е принцесата на най-богатия принц да харчи много.
Същите тези правеха и статистика на броя работни дни на определени рояли от европейските монархии. Жалко, че към момента не са публикували миналогодишната такава.
Освен за харченето, можем да разберем повече и за броят нови артикули, коя повече си пада по рециклиране, устойчива мода и т.н.
Шарлийн, Летисия, Виктория, Матилде, Стефани не са много по тази част с толкова много нови придобивки.
Аз приветствам роялките, които купуват по-малко, но по-качествени, ако щеш скъпи дрехи, а не някаква евтина и некачествена конфекция, която след време въобще няма да става за носене и ще иде в боклука.

Шарлийн има богат съпруг, но освен богат се пише и природозащитник, а пък тя дрехи много рядко повтаря. Какво ли се случва с тях, щом не ги облича повторно?
И децата ѝ по същият начин. Дрехи не повтарят, а след някой месец вече са ги израстнали.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 19:53 от Tinо

Общи условия

Активация на акаунт