Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 42 561
  • 819
  •   20
Отговори
# 435
Знае се, че в момента нямат финансови връзки.
И да ги подновят в близките дни или когато това не променя горния факт.

# 436
  • София
При тях видяхме, че договор за наем се разваля много лесно от страна на короната, когато искаш.
Едно от най-добрите им решения беше да изплатят ремонта сами. Хем още и още току се появи някой неразбрал, че са го платили те.
Ремонтът беше направен с пари на данъкоплатците. Върнаха разходите по него след като напуснаха. Интересно, ако все още бяха работещи, дали щяха да ги изплатят? Специално при британците е нормално сам да си финансираш ремонта на жилището, а не да чакаш данъкоплатците и ми е интересно защо първоначално Елизабет е позволила такъв с парите на хората.
Защо за тях е имало изключение? Пари ли не са имали, какво ли?

Уелс си ремонтираха новата къща със собствени пари, предишната също, която беше в Уиндзор и т.н.
То и затова имението на Андрю се руши, защото няма право на държавна подкрепа, а и той няма финанси да ремонтира Лоджа.

Всички ремонти по сградите на имоти на Короната са за сметка на Короната.
Уелс не са плащали ремонта на Кенсингтън, което се очакваше да им е постоянен дом. Нещо от рода на 3-4 млн.
Аделаидата не помня да е имала нужда от ремонт, новият вечен дом - също не съм прочела да има нужда от ремонт на сградата.
Жабешкото имаше нужда от основен ремонт и преобразяване, по същия начин като апартамента в Кенсингтън.
А накрая дори Хари си плати за нещо което не ползва...

# 437
  • Glasgow
Аз не мога да ги осмисля тези декари като пространство 🤨6 мили било по дължина, аз живея на 7мили от центъра и се майтапим, че живея на село, толкова е далече. Цяла такава зона да е отцепена

# 438
  • # супернатурална #
Грешно помниш 🙂

Сега пък последният хит бил, Меган е длъжна да си дари спечелените от бизнеса ѝ пари за благотворителност. Щото била роялка! Уж дето доскоро не беше 🤣
Съвсем се потиснаха брит. роялисти вече, чудят се какво да измъдрят.
Ох, задавих се със следобедното кафе....JoyLaughing

И аз! 🤣

# 439
Ама тя Меган била спечелила нещо от сладката, кучешките лакомства и другите джунджурии? Не знаех, тъй като има пълно затъмнение какво количество са произвели за нея, на каква цена, какво все пак е продадено и каква сума от оборота е чистата ѝ печалба. Дано да е на печалба, че само това им остана плюс изнасянето на лекции и търгове за вечери с тях. Скоро изтече информация, че имала стока на стойност 36 000 000 долара, като тази информация е възможно да е изтекла в следствие на гаф, но може и да е калкулиран теч като пиар стратегия. Времето ще покаже.
Иначе каквото си изкара, нейно си. Карай, че е видима за обществеността и бизнеса благодарение на подарената ѝ кралска титла.

Колкото до охраната - правителствени източници оня ден са опровергали твърденията на източници, близки до Съсекс, че исканата от Хари охрана на практика му е възстановена и остават само формалности, преди да бъде обявено публично: „Твърденията, че желанието на принц Хари за пълна въоръжена защита е „гарантирано“ и че сигурността му във Великобритания ще бъде възстановена, са отхвърлени от източници, близки до правителствения процес за преоценка на нивото на заплаха за херцога.“
и „Нямам представа каква ще бъде препоръката на RMB към RAVEK, но това, което знам със сигурност, е, че никой друг също не я знае, тъй като те все още извършват прегледа. На тази основа твърденията, че решението вече е „гарантирано“, изглеждат по-скоро като опит за манипулиране на медиите"

# 440
Аз също не мога да ги осмисля, в радиус ли са, как са.
Аз в декари обръщам, че с тази мерна единица повече мога да си представя самата площ. Акри ми е чужда, не знам колко разпространена е в Англия, ама още като го чух се зачудих защо са избрали нея, а не кваадратни мили примерно.

# 441
Теренът си е  на короната, намаляват публичния достъп на своето. Явно има защо.

# 442
  • Glasgow
Той ако наистина не желае да споделя планове с месец аванс и това е причината даже не знам как би станало с тази охрана, да стоят на стенд бай да го чакат ли. Всеки който е бил в периметър на охранявана висша особа знае за каква хамалогия иде реч, дори в България, като са идвали разни с охрана от НСО. Не знам кой би си го причинил доброволно, ако няма причина. То даже не знам как успяват да кръшкат като все има някой пред вратата 😅

# 443
Ама никой бизнес не дължи на обществеността подобни подробности.

Те англичаните не знаят Уилям дали изобщо е платил данъци на 30 милиона приходи от Корнуол, при положение, че пряко ги засяга, ама Меган да изнесе всички подробности за бизнеса си, ако обича Simple Smile

# 444
Ама никой бизнес не дължи на обществеността подобни подробности.

Те англичаните не знаят Уилям дали изобщо е платил данъци на 30 милиона приходи от Корнуол, при положение, че пряко ги засяга, ама Меган да изнесе всички подробности за бизнеса си, ако обича Simple Smile
Никой не казва тя да изнася подробности. Ама чак пък да изисквали от нея да си дарявала печалбата - коя печалба? Внушава се, че е натрупала огромна печалба. И кой изисквал?

1. Уилям не е длъжен да плаща въпросния данък и затова англичаните въобще не ги засяга пряко.
2. Уилям не е длъжен да разкрива сумата по същия начин, по който всеки друг британски гражданин има право на  конфиденциалност относно своите данъчни дела.

# 445
Естествено, че го засяга съвсем пряко англичаните дали в хазната ще влязат данъците на 30 милиона паунда.
Уилям го знаем какво е длъжен и не е длъжен да прави и той го знае и се възползва напълно от това.

# 446
Хубава статия. Улес изграждат сплотено семейство, по модел на Мидълтън. Няма да има по-хубаво за ОК кралят, брат му и сестра му да се подкрепят.
Скрит текст:
Според Dailymail, принцесата на Уелс разработва нов набор от проекти и ангажименти през 2026 г., които ще популяризират „силата на творчеството“.
Катрин иска да съчетае личния си опит от възстановяването от рак, където се е потопила сред природата, за да подпомогне лечението си, с ролята си на патрон на организации за изкуства, за да вдъхнови хората да дадат приоритет на своето благополучие.
Принцесата сега работи с кралски помощници, за да създаде нова програма от публични ангажименти, както и специфични проекти за следващата година, които ще се съсредоточат върху подчертаването на важността на връзката и качествените човешки взаимоотношения.
Принцесата е решена да предефинира обществената си роля, като сподели допълнителни подробности за това как е подходила към плана си за лечение през 2024 г., като се „фокусира върху радостта“ като форма на терапия.

От списание Hello:
Кралските звезди на следващото поколение – Джордж, Шарлот и Луи – вече разбират какво се очаква от тях.

Шарлот, която сякаш инстинктивно чете ситуациите, е проницателен наблюдател. Ръката ѝ е на гърба на Джордж в Сандрингам точно когато е необходимо. Понякога сякаш води и двамата си братя.
След три години като крал и десетилетия като принц на Уелс, Чарлз е нетърпелив да предаде мъдростта си. Често кани внуците си да го видят на чай, което Катрин насърчава. Той е забавен дядо; те обичат да прекарват време с него. През цялото време, докато той споделя мъдрост, те, без да знаят, трупат за бъдещето си.

„Крал Чарлз знае, че тези три деца са бъдещето. Способността им да бъдат спокойни пред публиката е абсолютна необходимост. Тяхната симпатия осигурява институционална гаранция.“

Крал Чарлз знае, че тези три деца са бъдещето на институцията, която той цени. Способността им да бъдат спокойни пред публиката е абсолютна необходимост. Тяхната симпатия осигурява институционална гаранция.
Децата на Катрин и Уилям може би също се учат като “маймунки”, наблюдавайки мама и татко. Но сега това се прави с целенасочено напътствие, което други поколения не са получавали.

Коледа 2025 г. потвърди това. Три кралски деца работят в тълпата с апломб. Достатъчно малки, за да бъдат развълнувани от подаръците от шоколад; достатъчно големи, за да се грижат и да се подкрепят взаимно. Катрин стоеше на пет метра назад. Наблюдаваше. Ако трябваше да се намеси, щеше да го направи. Уилям също наблюдаваше с истинска гордост.

Така нареченият „маймунски метод“ на Чарлз най-накрая се усъвършенства. Принц Филип би одобрил, въпреки че мантрата му винаги е била: „Просто продължавай с работата“.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 18:52 от Moderator3

# 447
Е, нали като си на гърба на данъкоплатците нямаш право на конфиденциалност.

# 448
Уилям не плащал данъци и ги крие… 😄
Е, Съсекс пък не си поддават финансовите отчети на потъващата фондация. Да не говорим, че има много слухове за пране на пари през нея.

# 449
Теренът си е  на короната, намаляват публичния достъп на своето. Явно има защо.
Точно това явно някои не могат да осмислят. Уелс НЯМА да живеят на тия декари, както си мислят някои от вечно критикуващите по форумите, а теренът е ограничен заради сигурността им. От месеци се въртят оплаквания, че някой си нямало да може да си разкарва кучето в парка. Ами да си го разкарва в собствения двор, недоволни винаги ще има.
Чарлз не е получавал критики за данъци и ремонти като престолонаследник, защо сега при същите закони се изисква нещо повече от Уилям?
За Чарлз нееднократно се чуваха истории за арабски куфарчета с пари, за глезотии да му гладят връзките на обувките, сестрата на Камила беше на огромна заплата с неясна позиция и безкрай още негативни примери, а все Уилям лош и оплют Blush

Общи условия

Активация на акаунт