Кралски работи и клюки - Януари 2026

• 58 786
  • 1 150
  •   16
Отговори
# 1 065
Кейт като е гледала балет, не си го е писала в служебния график, там е разликата. Каквито и да са пристрастията, вече съм давала цифри с реални суми за благотворителност и АКС са на първо място. Всички рояли имат представителни функции и част от ангажиментите и подкрепата към каузите е да се появят на дадено събитие. Но реални суми за благотворотелност не всички отделят. АКС имат най- мащабните проекти, с огромен ефект, доказано неведнъж с реални цифри.

# 1 066
  • Някъде там

Още снимки от сватбата на Симеон и Маргарита - тиарата е разкошна

Това ли е тиарата която казват че Симеон е продал на търг заради хазарт и затова отказва да я предостави за изложба ? Много е красива, Маргарита също.

# 1 067
  • Glasgow
Четох резюме на показанията на Хари вчера, разпитван е само за 2 от 14-те точки, по които са му обвиненията, не знам това добре ли е за делото? На твърденията на защитата на дейлито обаче се изненадах- че информацията, която той твърди, че е придобита по незаконни начини е от неговите собствени приятели и from within the palace. Ама Бъкингам или Кенсингтън не е ясно.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 11:29 от Jokerr

# 1 068
  • Glasgow
От коментарите, които четох аз, не е никак добър знак за защитата, че са съкратили толкова много показанията на Хари.

и аз мислех че ще трае дълго (и то мислех, че ще е днес), то било около 2 часа, че ще го въртят на шиш, все пак това е голям издател.

# 1 069
От коментарите, които четох аз, не е никак добър знак за защитата, че са съкратили толкова много показанията на Хари...
Какъвто и да е крайният изход от делото за него, най-важното е, че се потвърди това, което всички знаехме. Признавахме или не, но знаехме.

# 1 070
  • София
Не знам за другите кралски семейства, но за английското те си плащат за хеликоптерите.
Така казано излиза, че си ги плащат от личния джоб, което не е вярно.
Плащат се от Sovereign Grant-a, което е съвсем различно нещо.
А дали им предоставят сметка за личните пътувания, както на англичаните, така и на нидерландците - някой има ли информация?

Jokerr, питаше за Ибиса снощи. Някаква от журналистките казала, че се запознала или видяла с Хари в Ибиса (преди доста години), той казва, че не е ходил по това време, а чак с Мегън.

# 1 071
От коментарите, които четох аз, не е никак добър знак за защитата, че са съкратили толкова много показанията на Хари...
Какъвто и да е крайният изход от делото за него, най-важното е, че се потвърди това, което всички знаехме. Признавахме или не, но знаехме.

Има една приказка- истината е самостоятелна, просто си съществува. А някои хора колко лъжи, пари, време и енергия хвърлят, за нещо, което всички виждаме Joy

# 1 072
  • Някъде там
От коментарите, които четох аз, не е никак добър знак за защитата, че са съкратили толкова много показанията на Хари.

Има време, ще видим, какво ще става.

Няма ли да има още разпити ?

Много симпатична снимка..

# 1 073
  • Glasgow
А, така става по ясно. Иначе от нищото 'Бил съм в Ибиза с жена си' Thinking
За бившата му приятелка Челси май е дошло 'from within the palace', за тяхно пътуване и къде са били местата им в самолета, лична и специфична информация. Бях чела за Челси преди време, сега омъжена щастливо с две деца, тя рано е осъзнала, че този живот не е за нея, да е обект на медийно внимание. И от вчерашното резюме има малко за нея, че тези материали в таблоидите са я направили изключително подозрителна към нейни приятели, отразило се е на връзката и т.н.

# 1 074
Хари не знам дали ще дава пак показания.
Другите ищци предполагам ще дават също.
Не знам техните адвокати кого ще искат да призоват, надявам се двете споменати поименно журналистки, за да дадат и те под клетва показания, колко близки приятелки са били с Хари, че да им споделя такива детайли.

# 1 075
  • София
Вчера имаше лайв коментари в BBC
https://www.bbc.com/news/live/czx14ee79ndt

# 1 076
Не знам за другите кралски семейства, но за английското те си плащат за хеликоптерите.
А дали им предоставят сметка за личните пътувания, както на англичаните, така и на нидерландците - някой има ли информация?

Jokerr, питаше за Ибиса снощи. Някаква от журналистките казала, че се запознала или видяла с Хари в Ибиса (преди доста години), той казва, че не е ходил по това време, а чак с Мегън.
И според теб ние може да знаем тези неща след като са вътрешно финансово осчетоводяване? Никой не е длъжен да представя подобни отчети, но това не го прави, че не плащат личните си пътувания.
Когато хеликоптер (или друг държавно осигурен транспорт) се използва за лично пътуване се изчислява реалната стойност на полета.
Тази сума се фактурира вътрешно и се възстановява на Sovereign Grant от лични средства или частни приходи като от Херцогство Корнуол.
Процесът се проверява от National Audit Office и парламентарен контрол;

Холандците никъде не правят дори подобни отчети за официалните си полети, какво говорим за личните дали ги предоставят и плащат.
От 2014 г. насам официалният бюджет на кралското семейство в Холандия не покрива частни полети с правителствения самолет. Това означава, че ако кралските особи искат да летят с правителствения самолет за частни/пoчивни цели, разходите трябва да бъдат платени от тях или те да не използват самолета за такива полети.

# 1 077
О, благодаря, спускам се в заешката дупка Simple Smile От Бекъм и Тръмп нищо не ми излизаше за делото Grinning
Ето ти и на Гардиън тайнлайна
https://www.theguardian.com/media/live/2026/jan/21/prince-harry- … ed-latest-updates

# 1 078
  • София

И според теб ние може да знаем тези неща след като са вътрешно финансово осчетоводяване? Никой не е длъжен да представя подобни отчети, но това не го прави, че не плащат личните си пътувания.
Когато хеликоптер (или друг държавно осигурен транспорт) се използва за лично пътуване се изчислява реалната стойност на полета.
Тази сума се фактурира вътрешно и се възстановява на Sovereign Grant от лични средства или частни приходи като от Херцогство Корнуол.
Процесът се проверява от National Audit Office и парламентарен контрол;

Холандците никъде не правят дори подобни отчети за официалните си полети, какво говорим за личните дали ги предоставят и плащат.
От 2014 г. насам официалният бюджет на кралското семейство в Холандия не покрива частни полети с правителствения самолет. Това означава, че ако кралските особи искат да летят с правителствения самолет за частни/пoчивни цели, разходите трябва да бъдат платени от тях или те да не използват самолета за такива полети.
Разбирам, че писмено е трудно да се стане ясно какво точно се казва.
Обаче хем казваш, че нямаме тази информация, хем че се фактурира, тоест се плаща с лични средства.
От друга страна даваш информацията, че холандците за да ползват правителсквения самолет за лични цели трябва да плащат - тогава къде точно е проблемът? Или ги обвиняваме, че не спазват правилата? Трябва да се намеси правителството, ако е така. А пък то нищо не казва.
Значи всичко е точно със сметките..всички си плащат за удоволствията да пътуват удобно.
Остана първоначалното, от което всъщност почна разговора, а именно отпечатъка.

# 1 079
Е, аз написах, че отпечатъкът на един хеликоптер е по - малък  от този на кортеж автомобили, движещи се в сгъстена градска среда, но ми изчезна коментара.

Общи условия

Активация на акаунт