Сладолед и сладоледени удоволствия

• 81 203
  • 323
  •   1
Отговори
# 240
  • София
ddoychinova, невероятна си!  bouquetДа не би да работиш в сладкарската индустрия,ако не, то трябва да отвориш сладкарски бутик  за да предлагаш тези изкушения. Hug

# 241
  • Банкя
Ооооо.стахотни красоти.
Doychinova много благодаря за идеята с динята.Ще я напрявя още утре.Само с аромата какво да правя!!!!.Диня с аромат на малини Rolling Eyes
Аз бях в Германия и там се видяхме с едни приятели от щатите.та те ни правеха една голяма вкусотия.Не е за този форум -но ооо!Ето!
Бомбони marshmallows -има ги и при нас- се набождат на клечка или дървено шишче исе нагряват на огъня -в нашия случай.Иначе на скара с въглища.На горещ въздух.Докато хванат лека кафеникава коричка. А отвътре са станали като току що разбити белтъци със захар.
Супер е .Много подходящо за пикник.Говорите си и си ги печеш.Техните са малко по-големи,но пък трябва да ги прехапваш.
Като направим ще снимам.

# 242
geleva , благодаря ти  bouquet,
но това са  само идеи и далеч от професионално изпълнение.
tarlio ,
липсваше ни и добре дошла Hug
За предложението -  бонбони marshmallows на шиш благодаря  и ще чакам снимки.
Относно сладоледената диня идеята за замразено покритие " Варна' е изцяло твоя, а и вкуса се допълва добре със сладоледа. Ново е пъстротата на кората, която се опитах да постигна чрез техниката мельфиори    (многолистно тесто), като върху него поставих  отделни шарки радиално от центъра и заедно ги разточих /между найлон/. След поставянето на покритието,  на места засилих ефекта със сладкарска боя.
Аромата на диня го постигнах със заместване на 100 мл от прясното мляко за разбиване на сухата сметана с пасирана диня. 

# 243
  • София
ddoychinova, искам да ти кажа, че доста професионалисти биха ти завидяли за таланта. smile3521

# 244
# 245
  • Банкя
Супер! Ще го направя само да купя сметана ,че днес правих една съвсем обикновена да има нещо за децата .
Семчиците ги потапяш в шоколад?
И няма никаква основа?
И спагетите са много оригинални  bouquet

# 246
  • СОФИЯ
ddoychinova, искам да ти кажа, че доста професионалисти биха ти завидяли за таланта. smile3521

И аз съм на същото мнение и следя темата с интерес   bouquet

# 247
Аз следя темичката само за да се насладя на красотите на ddoychinova, и това не е комплимент в никакъв случай. Чак не мога да повярвам, че не си изкарваш хляба с това. Това твоето си е наистина талант  bouquet Heart Eyes

# 248
  • варна
Аз следя темичката само за да се насладя на красотите на ddoychinova, и това не е комплимент в никакъв случай. Чак не мога да повярвам, че не си изкарваш хляба с това. Това твоето си е наистина талант  bouquet Heart Eyes
newsm10 newsm10 newsm10

# 249
  • Банкя
zen,
Сигурна ли си, че това е първият ти опит, а това с вафлата е много идейно.  bouquet

geleva
Супер професионално включване  smile3501
особено ми хареса в твоя вариант смесването на извара, сметана и пудинг - особено ако това е намалило кристализирането на млечните съставки.
Това е терина с ягоди на база заквасена сметана, извара и мляко - подходящ е за по-топлите дни, защото кристализира много повече от варианта с растителна сметана, който правих с шоколад и портокал.

Този сорт ягоди са ароматни, но не оцветяват добре и това е снимка отблизо

за такава опция става въпрос

# 250
  • London, baby
ddoychinova, браво!!!  smile3501 Сладоледената диня е върхът!! Нямам представа на вкус как ще е, но за вида и 10 точки!! Трябва наистина да се замислиш за реализация, защото наистина е грехота, и ние да не опитаме нещо такова!!!   bouquet
А рецептата в тайна ли е?  Praynig

# 251
  • София
сметанов

# 252
  • София
Да споделя любимия ми сладолед - ментовия на Jimmy's Gold

# 253
Мами,
като закрих вече анкетата за гласуване /сезонът вече приключва/ искам да благодаря на всички, които участвахте в тази тема  bouquet.
На мен ми бе приятно да открия и експериментирам нови рецепти и идеи - надявам се и на вас.

А с последните ви похвали ме трогнахте много Embarassed - хубаво е, че има толкова добронамерени и приятелски настроени хора - благодаря ви с този малинов сладолед .
viessmanka , съжалявам, че сега ти отговарям / след отпуската/ - няма тайна в рецептата /сладолед с динено пюре , марципан варна за "кора" и слънчогледови семчици - ако не е късно и искаш ще ти пиша подробностите на лични.

# 254
  • Банкя
О о  ооо! Sick
Моля те не закривай темата.
И аз бях отпуска.
Пак си измислила нещо вдъхновявящо  bouquet
Ето и аз вчера се проявих спешно.Свекърва ми ни покани на гости и спретнах една торта.
Течна сметана 400 мл., 1 пак суха сметана , и маргарин окло 100 гр. , че нямах масло.
После го разделих на три- с какао, с малинов сироп , и с ванилия.
Украса от сметана.
А и блат - пандишпан.

Общи условия

Активация на акаунт