Сладолед и сладоледени удоволствия

  • 81 587
  • 323
  •   1
Отговори
# 60
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
ddoychinova, Моля те кажи ,ганаша с течна сметана ли се прави .Аз още не съм ползвала .Скъпа ми се вижда.Трябва да са по пухкави смесите иначе не могат да се режат.

# 61
  • Мнения: 349
ddoychinova, Моля те кажи ,ганаша с течна сметана ли се прави .Аз още не съм ползвала .Скъпа ми се вижда. Трябва да са по пухкави смесите иначе не могат да се режат.
Аз използвах растителна сметана и за торта "трюфел" на http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/DESSERTS/Cake_glaze/recipe_109.php и се получи добре. Ако искаш ще ти пратя снимка на лични, че не съм я публикувала.
Когато сметаната е с малък процент масленост - добавям и масло, но съм привърженик на по-леките и диетични варианти.
А тази торто-бомба по - трудно се реже "френската нуга' (защото е много мека),  отколкото ганаша.
 

# 62
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Днес я изядоха и следващата ще е нещо с ганаш

# 63
  • Мнения: 668
Много хубава тема! Обичам сладолед и прилежно си копирах рецептите. И  докато четях темата, си хапнах наличния сладолед от фризера.

# 64
  • Мнения: 349
Това е моето предложение за следобедното кафе: Hug
Сладоледено капучино
Сварява се 100 мл. espresso кафе (прясното е по-ароматно). Жълтъци 2 бр. с 50 гр. захар се разбиват до избледняване. Добавят се към смес от кафе, 200 мл. студено мляко, в което е разтворена 1 равна супена лъжица нишесте (натурално или с аромат на ванилия, шоколад, кафе или портокал),  50 гр. захар и се вари на лек крем до момента на кипване (непрекъснато се разбърква). Веднага се охлажда, като периодично се разбъква. Сметаната (200мл) се разбива на крем с 50 гр. захар, няколко капки лимонов сок (да не кристализира много), ароматизира се с ванилия и хубав ром/бейлиз. Смесва се към кафеения крем и се замразява в чашки за капучино.

 
И нещо интересно – любимият сладолед разкрива черти на характера и не  само ... newsm78
Любим сладолед – черти на характера
http://www.tialoto.bg/article.php?cat=4&id=2356

Последна редакция: ср, 02 май 2007, 15:51 от ddoychinova

# 65
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Много хубава тема! Обичам сладолед и прилежно си копирах рецептите. И  докато четях темата, си хапнах наличния сладолед от фризера.
Ха-ха-ха! И аз направих същото снощи..........  hahaha hahaha hahaha

# 66
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
сладоледена торта -Айсберг"http://images16.snimka.bg/002719453.jpg

Вкусна е даже много но много замръзва .Направо е ледена.Само белтъците са готини

# 67
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
объркала съм снимката.Извинявайте #Cussing out

# 68
  • Мнения: 349
 
объркала съм снимката.Извинявайте #Cussing out
tarlio,
чакаме снимката и рецептата моля ... Rolling Eyes

Питане  newsm78 - бисквитите в твоята комбинирана торта омекнаха ли достатъчно от крема  - иска ми се и аз да направя подобна импровизация ?

# 69
  • Countryside
  • Мнения: 12 198
Сладоледа ми е слабост и то голяма Mr. Green
Обичам всякъкъв сладолед и най-вече на феникс и кот д'ор супер са Flutter
В Лондон съм яла едни Херцхен нещо си, но тук го няма, а беше разкошен просто Mr. Green
Еееех, ако нямаше калории щеше да е супер  Whistling

# 70
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Oooo, ddoychinova,направо ме е срам че ми искаш рецепти защото са големи импровизации.
Бисквитите не бяха меки защото я замразих веднага.
Сега тази Айсберга ги начупих и смесих течна сметана и течен шоколад и масло по една лъжица .Обърках го и тогава започнах да правя крема.
Крем 700 мл. прясно мляко се затопля.Към него се прибавят 5 жълтъка с 1 ч.чаша захар разбити на пяна .После 200мл.течна сметана-разбита и после белтъците на сняг.Оставяш 3 лъжици от тях за да ги пуснеш като плуващи айсберги.Слагаш в камерата.Но аз не съм доволна става много леден .Зъбите ти замръзват .Децата обаче си го харесаха.Сега съм на работа довечера ще сложа снимка.

# 71
# 72
# 73
  • Банкя
  • Мнения: 1 292


Торта " Айсберг"

# 74
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
tarlio, разкошна торта!
Жалко, че съм на диета........  Sad

Общи условия

Активация на акаунт