Снимки и спомени от близко и далечно минало - 4

• 9 042
  • 200
  •   3
Отговори
# 30
"быть может" се превежда като "може би"!? Yum

# 31
  • Бургас
Оххх,зелената ябълка миришеше много хубаво!

# 32
"Бич може"  беше много харесван, аз също го харесвах, но намерих един от старо време и
се чудя как съм понасяла такъв остър и натраплив мирис. Даже ми се стори изключително дразнещ.

# 33
Аз намразих жестоко "Зелена ябълка", защото по едно време (в средата на 80-те) толкова много момичета се поливаха с нея, че се задушавах.

# 34
За много години и от моята банда! Smiley
Нека Новата Година донесе крепко здраве, повече поводи за усмивки, повече човечност и морал. И по-малко алчност и злоба...

# 35
  • Майничка
Джуджето с карираните гащи и онова със синята шапка (бях го нарекла за момиче) присъстваха и под нашата елха. Дядо Мраз беше дълъг и грацилен като Барби, а Снежанка - набитичка и розовобуза, с лунички.

# 36
  • Sofia
1941год.

# 37
Аз от булката не мога да откъсна поглед, не от сградите. Прилича ми на Уолтър Матау.
А сградите, описани с такъв плам - не са чак такава прелест. Trollface

# 38
Разгледах стрийт вю. Сградата с петолъчката сега е обменно бюро Карол. Според мен всички сгради на снимката са същите и сега. Само ул. Позитано е била огромна, като булевард тогава. Сега е много малка уличка.

# 39
Много харесвам закръглените прозорци и балкони, много!
Погледнах, на какво са ги направили в наши дни, трагедия!
В тази връзка потърсих една къща в локалното на Черни връх, с майка ми, лека й пръст, ходехме там при някаква бабка, която имаше много схеми на гоблени, да ви я покажа, но няма и следа от нея😢
А имам спомен за доста голяма кооперация, поне три етажа с огромни закръглени прозорци/балкони от много дебело стъкло.
Имам път натам и ще намеря време да мина по локалното, ама надали я има вече.

# 40
Закръглени прозорци има в кв."Монте Карло" в Перник.

# 41
  • Sofia

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 16:13 от Doli

# 42
# 43
  • оттам, откъдето започва България
И двете ми деца са гледани в такова кошче, само че го бяхме сложили на две табуретки, за да не ги люлеем. Smirk Имаше си и драперия от тензух с бродерия.

# 44
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Отсреща е кино Цвят, вдясно от него е закусвалнята с бургерите. Не помня името, ние я наричахме "шапките", абажурите бяха като шапки, червени на цвят.
До количката  вдясно, мисля че е книжарницата или парфюмерията.
Отзад е партийния дом, а след него кооперацията Боян Чонос.
Не виждам добре, но ако е 1986, на площада трябва да има фонтани, а сякаш няма. Откриха ги официално с посещение на партийния комитет. Не бяха съвсем готови и сложиха макети от стиропор, боядисани като истински камъни. Joy и надписи "не сядайте. Камъкът се чупи".

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 18:38 от st. Dobri

Общи условия

Активация на акаунт