Снимки и спомени от близко и далечно минало - 4

• 9 042
  • 200
  •   3
Отговори
# 15
Няма нищо лошо в "политическия привкус". Лошо е когато се вмъква пропаганда...

# 16
  • Другата България
Именно постове с политическо съдържание се трият, и сакън някой да не каже нещо положително за “онова време“, което свързва разбира се именно със спомени, а не защото много му е допадал социализЪма.
Идеална е темата в този си вид и заглавие.
Честита Нова Година на всички списващи и четящи, бъдете здрави - вие и семействата ви!

Относно сурвакането - разбира се, че помня, свързвам го с онези зими, каквито няма вече, и с едни сурвачки, които стояха като изкуствени и се разпадаха при по-здраво сурвакане. Не мога да намеря снимка в момента.

# 17
# 18
  • Другата България
Намерих снимка все пак.
Доста тематична.

# 19
И аз не обичах, но не помня някой възрастен да е настоявал. Купешките сурвачки с фолио бяха много грозни, да. Харесвах ръчно направените, клонките плътно увити с бял и кафяв вълнен конец, и много семпло украсени, май закачахме сушени сливи и пуканки. Странно, че не намирам такава снимка, само кич и шарении.

В момента в България видях на много сергии да се продават точно такива. С вълнен конец, пуканки, сушени чушчици...

# 20
  • Бургас
И аз в отбора на срамежливите да сурвакам, дори и най-близките си!
Иначе много обичах да си играя със сурвачката!

Последно украсявахме гега в детската градина на децата и с нея ни сурвакаха, като бяха малки!

Ето я!

# 21
Намерих снимка все пак.
Доста тематична.

И надписа отзад е много идеен

# 22
  • Другата България
Аз него имах предвид. Joy

# 23
Скрит текст:
Напомням предложението си заглавието на темата да бъде сменено на "Снимки И спомени от близко и далечно минало". Темата е много по-интересна във вида, в който е момента, а непрекъснато се трият коментари, с аргумента, че темата не са по темата.

Споделям мнението, че заглавието трябва да се промени, след като темата отдавна се отклони от първоначалния си замисъл.  Първият пост на авторката, която пусна темата, беше за момиче, което е имало лъв за домашен любимец. Не знам как се промени към спомени за социалистическа България, даже на моменти с политически привкус. В този си вид темата по-скоро се доближи до една друга отпреди време, нещо като "За децата на 60-те и 70-те години" беше.
Разбира се, мнозинството решава, но не виждам защо да няма две теми – едната да е само за България, другата да е по-обща, каквато беше първоначалната идея.
Забелязала съм, че трият постове с политическо съдържание, а не споделени спомени и коментари към снимките.
И в този смисъл, промяната на заглавието е само формалност, но щом има такива мнения, направена е лека корекция. Надявам се, че не нарушаваме правилата и не променяме съществено замисъла на темата.
Идеята на темата е изцяло подменена, това имам предвид. Достатъчно е да се погледне първата тема, пусната от Rochellka. Редно би било да си пуснете отделна тема за детските спомени, а не някой да прави нова тема с първоначалната идея. Аз поне няма да пусна – току-виж съм се оказала единствената, която ще пише в нея. Ако има някой желаещ, моля, нека го направи, да сме поне двама. Simple Smile Става дума за обща тема със спомени за хора, събития, места, такива неща.

# 24
Здрава и щастлива Нова година на всички!
 Една моя любимка, напуснала ни наскоро.

# 25
За мнозина бригадите бяха купон, за мен не.Аз съм с лоши спомени от тях.Не ми се ходеше не, че ме мързеше да работя.Ако бяха около София и спях вкъщи, с топла вода, и всички останали удобства окей.В лагера-кочина  жестоко се разболях единият път и не ми вярваха, въпреки високата температура, херпес и очевидна отпадналост.Дори ми се подиграваха комсомолските отговорници студенти, някакви мазници.Познайте?После станаха първи демократи.Сложиха ме на течение и ръцете в студена вода да мия буркани.Добре, че скоро се прибрахме.Отсъствах дълго от у-ще и през това време една зам.директорка разпитвала съучениците ми дали съм симулирала на бригадата.Подла твар!Нямам нищо против създаването на трудови навици сред подрастващите, но по принцип на тези бригади си беше експлотация на детският труд.Моите спомени са лоши, но приемам, че има хора, за които това беше забавно и си изкарваха добре.

# 26
  • Sofia

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 15:19 от Doli

# 27
  • София
Много обичах да сурвакам и все още обичам.
И сурвачките ми винаги са били от дрян.

# 28
# 29
Малко парфюмерия от мен с пожелание за щастлива Нова година

Общи условия

Активация на акаунт