Снимки и спомени от близко и далечно минало - 4

• 154 726
  • 4 057
  •   3
Отговори
# 4 035
  • Sofia
Нямали сме,защото снимката не е от Бг.

# 4 036
Снимката е руска, или компилирана от ИИ.

# 4 037
Ами то и в момента може да се видят деца пресичащи по същия начин и спряно заради тях движението в Япония, Корея, Китай,...
Въпрос на порядки а не на дисциплина.
Не мога да намеря снимки от ученическите маратони. Няколко пъти ми се е случвало като дете. Участвахме всички училища в квартала и се затваряше булеварда.

# 4 038
  • Deutschland/HE
И в Западна Европа го има. Виждала съм го в Испания.

Сега се сетих, че и в САЩ го видях преди 15-6години.

Във Варна в началното училище не са правили, беше на не много натоварена улица, но минаваха автобуси по нея.

# 4 039
Боже, какво задръстване! Като за снимка! Simple Smile

# 4 040
Нещо не е в ред тази снимка. Според мен също е ИИ.

# 4 041
В България малките дечица от ясли и градини едно, че бяха задължително с униформи (манти, престилки – както там им казвате във вашия край), но и на разходка ги извеждаха в колона по 2. С едната ръка държи другарчето за ръка, с другата – дрешката на детето пред него. Simple Smile

А на тези коли номерата започват с две цифри.

# 4 042
Номерата на автомобилите не са български.

# 4 043
  • Sofia

Варна,1969год.

# 4 044
В такава мелнична и сега си меля кафето и после в едно медно калайдисано джезве се прави сутрешното кафе Simple Smile
За повече от 60 години мелничката не е мръднала и мели без грешка. Пробвал съм и други но не се получава.
Едно от нещата, които ми липсва от детството са соковете в стъклена  бутилка и едни детски пюрета от кайсии или сливи в малки бурканчета.

# 4 045
И баба ми имаше такава мелничка, май беше от месинг. Много фино мелеше. Жалко, че я ползваше само за черен пипер.

# 4 046
И баба ми имаше такава мелничка, май беше от месинг. Много фино мелеше. Жалко, че я ползваше само за черен пипер.

И аз съм мелела в такава кафе за баба като малка. Обаче и се беше счупила топката на дръжката и затова пъхахме върху стърчащата ос една изразходвана дървена макаричка. Някога ги имаше много такива, даже още имам една неизразходвана с черен конец - много тънък, но много здрав.  Нещо като тези на снимката.

# 4 047
У дядо ми имаше такава мелничка и казваха, че е румънска. Ползваха я за всякакво мелене и дори кристална захар на пудра правеха с нея.

# 4 048
  • Наблизо
Снимката мяза на Гедерейска с ИИ привкус.

# 4 049

Kindergarten Summer walk, USSR, 1970s.

Общи условия

Активация на акаунт