Цветарки,продължаваме да обменяме опит-6

• 27 025
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
Да ви споделя ,че англииското ми мушкато прекара тази зима на балкона завито с един стар чаршаф и оживя.
Браво! Страхотно е!
А някой опитвал ли се е да размножи такова мушкато? По-капризно ли е? Струва почти двойно спрямо обикновените мушката, та ми е чудно newsm78

# 181
абе да ви кажа момичета, забелязах, че не ми отговаряте на въпросите  #Cussing out  #Crazy Mr. Green

# 182
  • гр.Добрич
Не се сърди, ами си повтаряй въпроса, докато някой ти отговори. Mr. Green
 Аз лично никога не съм сяла теменужки и затова няма как да ти помогна, но предполагам, че поне 4 листенца трябва да имат, за да се разсаждат.

# 183
  • Карлово
Прасчо, размножава се както обикновеното мушкато, гледа се като него, изобщо лесно е за отглеждане. Не занм колко струва, аз от съседките се снабдявам с него.

schneee, я си задай пак въпроса. Не е умишлено, просто понякога от спам Embarassed съществени въпроси остават незабелязани. Hug

# 184
Не се сърди, ами си повтаряй въпроса, докато някой ти отговори. Mr. Green
 Аз лично никога не съм сяла теменужки и затова няма как да ти помогна, но предполагам, че поне 4 листенца трябва да имат, за да се разсаждат.

аз не обичам теменужки и затова не съм се интересувала.но помня като малка имахме много.майка ми отчупваше 1 лист,слагаше го във вода.за няколко дни пускаше мустаци и го засаждаше.според мен много лесно се гледат

# 185
  • София /Абсурдистан
Брех колко сте изписали Laughing

Сега сядам да ви изчета, че то това май е втора тема Embarassed

Имам едно питане, плъзнали са гадни листни въшки на балкона ми, пръсках и сапунена вода слагах, и със спирт ги махах и нещат да се махат гадините #Cussing out ...та питането ми е, понеже са по лалетата /вече прецъфтели/ дали да не ги орежа, макар че още не са им пожълтяли листата newsm78 . Страх ме е да не плъзнат и по другите цветя или да батисам краставичките дето ги готвя за свекъра Joy

Пръскай ги с Детрал за цветя (от цветарските магазини) и ще решиш проблема без поражения Simple Smile

# 186
резултати от анкетата

ползвам универсалната тор  6 (18.2%)
ползвам различна тор за цъфтящи и за декоративнолистни  5 (15.2%)
доволна съм от течната тор  4 (12.1%)
не съм доволна от течната тор  1 (3%)
доволна съм от прахообразната,гранулирана тор  2 (6.1%)
не съм доволна от прахообразната тор  0 (0%)
доволна съм от пръчиците  3 (9.1%)
не съм доволна от пръчиците  1 (3%)
предпочитам кристалона в различните му форми(за фазите)  3 (9.1%)
доверявам са само на бабини рецепти(противозачатъчни,мая и др.)  0 (0%)
всяко цвете със специфична тор за него(азалии с тор за азалии)   4 (12.1%)
тор от двора   4 (12.1%)

16 гласували

# 187
Посях си 3 луковици фрезии, шарения фикус пусна коренчета и него го посях и съм го сложила до компа за да чете как да се развива и да не се излага(то май всички цветя бебета си ги слагам до компа newsm78)

Ламита, а искаш ли анкета - откъде се учите как се гледат цветя?(или нещо подобно, но ми схващаш мисълта, нали?) - майки, приятелки, форум, интернет, съседки, личен опит и каквото се сетиш още......

# 188
Заповядайте!Има нова анкета.

п.с. Мама Цоцоланке,като ти стане голям фикуса,ще раздаваш  Wink

# 189
Да ви споделя ,че англииското ми мушкато прекара тази зима на балкона завито с един стар чаршаф и оживя.
Браво! Страхотно е!
А някой опитвал ли се е да размножи такова мушкато? По-капризно ли е? Струва почти двойно спрямо обикновените мушката, та ми е чудно newsm78
Това англииско мушкато аз го знам като ''алба'' и никак не е капризно!Отглеждам от много години такива-много са красиви.Лесно се хващат,като съкъсчетата.Чупиш връхче и вкореняваш в саксия.Всяка есен си хващам нови.Имам и стари алби на по 3-4 години.Зимуват като мушкатото.
При мен мушкатата загиват,албите-не!!!

# 190
п.с. Мама Цоцоланке,като ти стане голям фикуса,ще раздаваш  Wink

Благодаря за доверието,че ще стане за раздаване......По принцип ми казаха,че е хубаво да се подкастря,за да стане по-хубав.....Така че - подаръци ще има за всички от сърце......

# 191
аз имам от стандартния със зелените листа.около 10 годишен е.та ми се ще с нещо младичко да го засуча  Laughing  мисля,че ще стане хубава композиция от двата вида.може да пробваш да го ''сплетеш'' с обикновения

да ви се похваля.майка ми донесе червена фуксия,закум с бананов цвят и храстчето цеструм.от много време го търсех и най-вече го имам

Последна редакция: пн, 30 апр 2007, 16:20 от lamita

# 192
 мерси за отговорите за теменужките, ама вярно бая спам има в тая тема и понеже на няколко пъти никой не ми отговори на разни въпросчета, взех да го вземам вече присърце  Blush Joy Mr. Green

другият ми въпрос беше за драценката - за местене ми е и въпросът ми беше дали да й купувам някаква специална почва или става и с обикновена   ooooh! newsm78 някой има ли опит?

# 193
Заповядайте!Има нова анкета.

lamita, аз често се консултирам с жените от цветарските магазини! може да добавиш и тази опция  Peace

# 194
според мен драцената не изисква специална пръст.опитай с универсалната.може да направиш дренаж,но не е задължителен,както при други цветя  Wink

а въпросите найстина ги задавай по няколко пъти.ако знаеш,аз колко забравям  ooooh! в миналата тема,чак след 1 седмица отговорих на един въпрос на Мама Цоцоланка.просто изключвам на моменти  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт