Цветарки,продължаваме да обменяме опит-6

• 27 046
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, има ли някоя която да отглежда орхидея?Гледах в Метро имаше орхидеи за 15лв. #Crazy

# 166
Теди, аз сайта от тук го видях, преди два-три дни някй го беше пуснал. Вчера цял ден гледам, цъкам и мятам в кошницата. Днес мислех да обиколя из магазините да видя кое го има тук, и кое да поръчвам онлайн, обаче малката вдигна Т и ще си остана в къщи.
Цоцоланке, мисля, че при големина 3-4 см ще можеш да ги разсадиш. Просто измъкваш коренчето и боцкаш в друго сандъче. Аз оставям по 4-5 корена в най-дългите сандъчета, май по 80 см бяха. Поне 3-4 дни ги прибери някъде на сянка, да не са на пряка светлина, аз ги внасям в къщи. Успех и после да покажеш снимки на отрупаната ти със цвят градинка!

благодаря ще върна назад да видя

Момичета, има ли някоя която да отглежда орхидея?Гледах в Метро имаше орхидеи за 15лв. #Crazy

не съм отглеждала обаче много ми харесват и като нищо да се сдобия в скоро време

# 167
  • Карлово
Теди, ето да не ровиш
http://www.strelitzia-bg.com/

# 168
  • Карлово
Мисле, че Ламита отглежда. И Мириел, ако не се лъжа. Пусни си търсачката, излизат доста теми за орхидеите

# 169
# 170
  • София
Брех колко сте изписали Laughing

Сега сядам да ви изчета, че то това май е втора тема Embarassed

Имам едно питане, плъзнали са гадни листни въшки на балкона ми, пръсках и сапунена вода слагах, и със спирт ги махах и нещат да се махат гадините #Cussing out ...та питането ми е, понеже са по лалетата /вече прецъфтели/ дали да не ги орежа, макар че още не са им пожълтяли листата newsm78 . Страх ме е да не плъзнат и по другите цветя или да батисам краставичките дето ги готвя за свекъра Joy

# 171
Семена на петунии - сами ли си ги събирате или купувате!? newsm78
Ако събирате - не трябва, да се отчупва прецъфтелият цвят, нали!? newsm78

По анкетата - от "селянките", разчитащи на угнил оборски тор съм! Mr. Green

# 172
брей, много пишете....човек да не забави темпото...
Гласувам за последната опция, напук на Цоцоланка Mr. Green

# 173
  • Карлово
Аз една година събирах семена от петунии. Чакам да прецъфти, да изсъхне хубаво и тогава

# 174
Семена на петунии - сами ли си ги събирате или купувате!? newsm78
Ако събирате - не трябва, да се отчупва прецъфтелият цвят, нали!? newsm78

По анкетата - от "селянките", разчитащи на угнил оборски тор съм! Mr. Green

семената тази година си ги купиг.есента ще се опитам да си събера от моите
ех,ако можеше и аз да си намирам такъв тор  Tired за съжаление,забраниха каруците в центъра и няма вече тор  Joy
Мама Цоцоланке, и на мен петуниите ми израснаха едно в едно.изчаках да станат около 10 см и ги разсадих.много корени убих,но подбрах най-големите и тях оставих.после директно ги слагах в саксии и сандъчета.много лесно се хващат.скоро отчупих връхчетата на всички разклонения на всеки корен и няколко връхчета директно боднах в пръстта.еми и те са хванаха.така че няма страшно с петуниите  newsm10

# 175
момичета, рових, но незнам какво искам, проблема е че за много от цветята няма информация, какво ще ми препоръчате от сайта да е саксийно и многогодишно и цъфтящо ако може, много ще съм благодарна Praynig  bouquet

# 176
  • Банкя
За петуниите-Аз винаги събирам и засяван в нещо малко и после ги разсаждам.Наистина е важно да се откъсне връхчето че да се разклонят и да има повечи цветове.Събрах си и от тези грамадните който продават , но гледам че са поникнали тук там и едва ли ще стане нещо-те са хибриди някакви.Те се рассаждат и сами .От миналата година в саксията където са били вече отдавна поникнаха и сега само ще ги проскубя.

# 177
Ще ми цъфне рицарската звезда!Много се радвам Grinning 3 години е чаках!
Посях си и семена на петунии.Знам,че е късно  но каквото стане.Миналата година ми хванаха въшки и реших да не се занимавам повече с тях,но уви-пак се изкуших !
Чакам с нетърпение ахименеса да се покаже.
Сакъсчетата ми са нацъфтели-много са красиви!
Всичко торя с универсална течна тор.Слагам от нея и на ''домашните''цветя.

# 178
моето бенджи Cry тигровото, Lamita с такъв мерак ми го крадна, и не ще да върви, иначе се сдобих с някакъв вид папрат дето хич не бил махнат и май той ще е за бюрото, а да ви питам Нолината как може да се размножи?

# 179
  • Банкя
Да ви споделя ,че англииското ми мушкато прекара тази зима на балкона завито с един стар чаршаф и оживя.Даже и сакъзчетата покраи него покараха отново.Хем в Банкя си е студено.

Вече е цъфнало

Общи условия

Активация на акаунт