Първото нещо, което си купихте през новата година

• 6 244
  • 98
  •   1
Отговори
# 45
  • Враца
Боя за коса.
Платено в лв, рестото получих в евро.

# 46
  • Melmak
Бях във Фантастико да купя хляб. Дадох си последните левови монети и ги дадох точно, не съм имала ресто. После взех книжки от Буктрейдинг за подарък, платих в лева, върнаха ми € монети от българските.

# 47
Нищо не съм купила още. Най-вероятно в понеделник. Нямаме нужда от нищо.

# 48
Самолетни билети за Лисабон за април месец Simple Smile

# 49
Нищо. Бяхме на гости на кумците, предварително им бях купила разни неща. У нас всичко си имаме.
Единствено си бях набелязала две плата от порцелановите групи във ФБ, но за съжаление, оказаха се вече продадени.
Мъжът ми и синът ми също още нищо не са купили. Предимството на селския живот. Ако бях в градската си къща, все нещо "много неотложно" да съм купила вече при толкова магазини наблизо.

# 50
На 01 дадох десет лева на едно сурвакарче. Днес препарати за бита, храна за морското свинче и билет за влака за дъщеря ми. Платих в лева, но навсякъде приемат и евро, питаха ме предварително в какви ще платя.

# 51
Платихме си сметка в ресторанта, в който бяхме 😅
Иначе аз си купих дънки.

# 52
  • Пловдив
Торта!!!!!!

# 53
  • Варна
Вчера - бирички за ММ Grinning от кварталния супермаркет. По-късно ми се наложи да вляза в друго квартално магазинче, и на двете места платих в лева и ми върнаха лева.
Днес - малко по-големи харчове - кафе и шоколади от безмитния магазин на Морска гара - платих в лева, върнаха ми евро.
В Кауфланд - платих в лева точно (около 18 лева в малко на брой едри монети). Дядото пред мен много грижливо си беше сортирал монетите по номинал в малки пликчета, плюс една столевка. Имаше сметка към 40 лв и касиерката изключително търпеливо му преброи монетите и за остатъка от сумата взе столевката и му върна ресто в евро. Направи ми много добро впечатление, че всички касиерки бяха много любезни и търпеливи. Само тук таме по опашките имаше клиенти мрънкачи.
После в SDI си платихме гражданските пак с точна сума в лева и така изхарчихме последните дребни.
Следобед най-сетне попаднах на банкомат на дск, който не е пълен, и успях да внеса последни левови банкноти.
От тук насетне плащам само с карта където мога.

Не мога да разбера това мрънкане и защо целият ми фейсбук е залят от снимки на сгрешени етикети и цени по сайтове. Толкова ли е трудно да приемат, че е нормално да има забавяния и грешки в първите дни??

# 54
И аз забелязах, че касиерката в Кауфланд, която ни обслужи беше търпелива. Обаче така се зарадва, като и казах, че с карта ще платя Grinning
Купихме няколко стека газирана вода и още 3-4 дреболии от там. Беше много спокойно в магазина.
Никакви левове нямаме в брой, каквото получихме като подарък за Коледа от роднините отиде по сметките. И от стотинките отдавна се отървахме.
Като цяло ние предимно с карта плащаме, често нямам пари в брой. Този месец не смятам да плащам в брой, само в краен случай, да не ми връщат ресто в лева.

# 55
  • SF
Капучино и фреш. А по-късно вечерта си купих комплекти с козметика.

# 56
Пробутах си последните левове за месечна карта за градския транспорт. Дори попаднах на усмихната служителка на СКГТ!

# 57
  • Банско
И на нас в семейството, първата покупка ни беше сметка за храна в малък ресторант. Направо ще си стане така, че няма да може да се седне в заведение скоро. Добре, че има още тук там, евтини капанчета с готвено.

# 58
Един хубав кожен колан. Спонтанно.

# 59
  • Mediterraneo
Вчера ММ и децата ходиха на кино, билети и пуканки, нормално.
Аз днес пазарувах обичайните неща. И върнах две покупки от миналата година Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт